AlinC wrote:Vezi ca xifo (Xiphophorus hellerii) si cele doua variante de platy (Xiphophorus maculatus si Xiphophorus variatus) sunt specii compatibile pentru inmultire. Altfel spus, tu ai deja un trio de xifo acolo, da-le pace. Eu am patit urmatoarea chestie: aveam un cuplu de xifo in care femela era mare si bine dezvoltata iar baietelul mai subtirel, mai mic. Vioi, dar mititel. M-a mancat unde nu trebuie si am mai luat o femela de xipho sa-i fac trio aluia. Rezultatul: in vreo trei saptamani, noua femela a crescut exploziv si a devenit mascul. Acum il persecuta rau pe vechiul mascul, pe care trebuie sa-l dau ca nici sa manance nu-l mai lasa.
Din ce spui tu acolo, toti pestii sunt agresivi intre ei si n-ar trebui. Problema ta cred ca e alta, verifica parametrii apei si dieta (stii ca ai pesti vegetarieni nu?).
De gluma cu 3.5 cory nu indraznesc sa intreb
Spor
Incep cu corry - 3,5 cm vb de cm, iar la ei am uitat sa pun "cm" doar nu bucati
Cu xipho - si la mine baiatul e subtirel, iar doamna e barosana(au cam aceeasi lungime, latimea insa e dubla, probabil e si
plina ). Am citit si eu ca platy cu xipho se pot inmulti dar sincer , momentan, nu alcatuiesc un trio...cei 2 xipho mereu impreuna fie ca se bat fie ca se joaca, fie ca se iubesc(o fac foarte des

), iar platy in coltul opus si de multe ori cand o vede unul din ei sprinteaza agresiv(zic eu, cat ma pricep) spre ea si asta fuge speriata prin tufis...adevarul ca saraca e si fricoasa rau...femela molly desi e considerabil mai mica decat cei 2 xipho nu se lasa si de multe ori
da si ea, platy cum ii vede, dunga...
Dieta- eu zic ca-i buna...tetra fulgi, tetra granule, tetra pro(vegetale + spirulina), spirulina(uz uman) si supertabin A(pastile ceva pt vivipari).
Parametrii apei - nu stiu daca pot afecta comportamentul si daca, da, oricum nu-i stiu...desi acvariul are 1 luna(3 saptamani cu pestii, prima saptamana fara pesti) s-ar putea sa nu fie ciclat - am facut prostia(de frica sa nu moara pestii) sa schimb la 2-3 zile apa, cam 25% si astfel am citit ca ciclarea se prelungeste...deci probabil 1 luna nu e destul.
Am observat ca atunci cand sting neoanele(insa am lumina aprinsa in camera) pestii sunt mai linistiti, de fapt sunt chiar calmi, se mai recreeaza si platy
N-am sa mai iau o femela xipho(si datorita suprapopularii dar si datorita experientei tale) sa vad poate
speriata asta de platy il lasa mai aproape pe masculul
feroce xipho