[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: PAPILLON
Forum Index » Profile for PAPILLON » Messages posted by PAPILLON

Pentru ca am tot cautat in ulltima vreme acesti pesti va anunt ca am gasit un mare crescator de Killie fish in Bulgaria.As dori sa stiu daca sunt si alti doritori de la noi din tara.Nu e vorba de o comanda ferma ci pur si simplu de a mi face o idee daca voi face drumul pentru doi pesti sau pentru 100.Daca sunteti interesati poate imi spuneti si ce specii cautati.Preturile vor fi cele ale producatorului la care se vor adauga eventuale pierderi pe care le vom suporta impreuna(asa cred ca este corect)

Cu prietenie,
Papillon
sgsm wrote:astept pareri si mai mult decat atat sfaturi pentru mine si africanii mei

Salutare !

Bine ai venit pe forum.Am un sfat pentru tine.Sa te prezinti in fiecare vineri la ora 19 la Peperoni (zona Capitol) .Vei intalni acolo o mana sau doua de sufletisti dornici de baut bere si uneori de discutii acvaristice.
Te asteptam !

ps: vezi ca azi e joi
Salutare !

Eu folosesc produsele PRODAC atunci cand aleg o firma pentru substrat.A fost dragoste la prima vedere.Cu acest substrat fertil am inceput si tot la acesta ma decid si in ziua de astazi.Substratul prodac este compus din:1: Humus 2:Humus plus 3:Fondovivo.Am insa foarte multi prieteni care merg pe substratul de la JBL si sunt tare multumiti.In incheiere as vrea sa iti dau o sugestie.Nu cred ca vei reusi sa pui in valoare intr un acvariu de 50 de litrii un Echinodorus doar daca acesta este Echinodorus tenellus.

Sa ai succesuri !
SALUTARE !

Exista in tara noastra crescatori sau distribuitori de Killie ?
De unde pot sa cumpar ?
Daca mai sunt interesati poate facem o comanda colectiva de la un crescator necunoscut din Asia !

ps:nu imi doresc raspunsuri de genul(am vazut acum 3 luni in cora,era seara si intuneric)
SALUTARE !

Am crescut in timp diferite plante.De unele dintre ele m am indragostit efectiv.Stiu ca sunt foarte multi acvaristi care nu ar renunta la cateva plante la setarea unui nou set-up pentru ca efectiv nu se pot desparti de ele.Pot fi plante pretentioase sau la fel de bine pot fi plante foarte usor de crescut.Din punctul tau de vedere care sunt cele 3 plante de care esti indragostit?De ce ?
Pentru ca sunt cel care a dat tonul o sa incep eu:

1:Cryptocoryne wendtii ''green" (pentru ca este o planta cu care am inceput eu acvaristica mai profi`,si pentru verdele convingator pe care aceasta planta il dezvolta.

2:Bacopa caroliniana(o planta easy,care mi a ramas la inimioara)

3:Hydrocotyle leucocephala(planta easy,deosebit de frumoasa,care poate sa isi aduca considerabil aportul intr un aquascape)

In incheiere vreau sa spun ca imi fac cu ochiul acum plante din familia Aponogeton
Razvan Radu wrote:Sunt teribil de fericit cu sistemul meu de co2! Reactorul meu face fata sa dizolve co2 si pentru un iaz, cred, la un debit suficient pentru tot sistemul, nici macar nu se forteaza. Cam asa arata in functiune:
image
De asemenea o mare temere a mea a fost spulberata: Co2-ul din primul bazin este identic cu cel din ultimul!! Cel putin dupa testele de la tetra. Aveam inainte de a introduce co2 ph-ul 8.5 si acum in tot sistemul este 7!! Mai mult nici nu-mi doream. Acestea sunt testele din primul si din ultimul bazin.
image

Salutare !

Iata dovada vie ca nimic nu se pierde totul se consuma.Felicitari Razvane !
IN prima poza postata de Razvan veti observa o mica parte din metoda EI a lui Tom Barr.Asta in caz ca uitati proportiile.Glumeam doar.Ma bucur in schimb ca ai reusit sa faci un reactor teribil de ieftin si functional.Ma bucur si pentru faptul ca ,facand aceasta economie, ne vei trata cu un gratar de berbecut si un vin rosu in fata garajului.

Sa aveti succesuri !
Salutare Papsy !

Bine ai venit ! Ma bucur foarte taree ca acvaristii Constanteni dau buzna pe forumuri(s a dovedit stiintific).Asa cum iti scria si Ciprian tin sa te invit si eu Vineri ora 19 la Peperoni(Zona Capitol) loc in care se aduna spuma marii si a acvaristicii Constantene.Imi vine in minte acum o reclama care spunea ceva de genulaca nu esti aici nu existi.Ei nici chiar asa insa cu siguranta ajuta.Daca nu te lipesti de o informatie concreta, de o planta,de un schimb de pesti la aceste intalniri iti putem oferi gratis ultima colectie de alge primavara-vara 2009 Catalin Botezatu.
Asa ca te asteptam cu drag !
Numai participand poti pierde

Cu prietenie,
Papillon
Salutare Luka !

Bine ai venit ! Cu toate ca acelasi lucru il pot spune si despre mine care mi am facut cont de foarte putin timp.Asa ca rectific.Bine am venit !
Cu ocazia aceasta ,pentru ca ai amintit ,tin sa il salut si pe colegul meu Razvan Radu.
Dupa cum bine stii sau nu(aici fetele de la marketind trebuie sa fie de vina) noi (acvaristii de top din Constanta ) )ne intalnim in fiecare vineri la ora 19 la Peperonni, zona Capitol.Te asteptam mai ales ca vinerea aceasta avem trei invitati speciali: Amano , Oliver Knott si Tom Barr.

Cu prietenie,
Papillon

ps:am glumit cand m am referit la cei trei invitati speciali.Chiar si cand am formulat:acvaristii de top din Constanta.Oricum te asteptam
Razvan Radu wrote:Pana la urma tot experimentu' e sfant. Initial fac reactor in sump si vad ce se intampla prin bazine, cum prea bine grait-a Porcu. Voiam sa fac asta aseara, dar la fix, botelia mea de 15 kile s-a gatat. Azi o incarc si diseara dau drumu. Cum fac reactorul: Am tot stat si am meditat asupra unor sticle de fanta zero (vreau sa slabesc ) si am avut o revelatie: fac reactor si post reactor! Tai fundurile la doua sticle si la introduc una in alta astfel incat am gat sus si gat jos, cu un volum de vreo 3 litri. Am sa folosesc o pompa chinezeasca de 2000l/h care sa introduca apa in tulumba formata din cele doua sticle. Co2-ul in introduc in palele de la elice, sa sparga bine bulele, care apoi sa barboteaza in tulumba, iar prin gatul de jos un furtun care duce la inca o sticla de doi litri unde iar se barboteaza orice bula ar scapa din tulumba principala. Mi-am cumparat si numarator de bule prin care nu cred ca am sa pot sa numar bulele, dar macar sa imi fac o idee daca e mai tare si mai incet.

Romania mereu surprinzatoare!Rectific.Razvan cel mereu surprinzator.Uite de aceea nu ratez eu niciodata sa merg pe la garajul lui Razvan.Nu stii niciodata ce se mai pune la cale.E un fel de MythBusters doar ca in varianta live si exclusivista.Eram acolo in seara in care mi a spus ,si apoi a pus in practica ideea cu cele doua sticle de Fanta 2litrii.Daca vor ramane cele 2 sticle,daca va inventa(carpaceala) un alt reactor,daca se va dovedi ca se pierd 4 kile de co2 datorita balbotarii apei,daca metoda cu mai multe reactoare mici si dese va fi de succes asta numai Razvan ne va putea spune dupa o vreme.Pentru ca asa cum au scris si altii draga Razvane(mai draga Stolo) ceea ce ai tu acolo nu se inscrie intr un tipar normal si concret care sa poata fi masurat si la care forumistii sa iti poata da o solutie concreta.Insa prin sute de teste ,mii de incercari,sunt convins ca vei reusi sa gasesti varianta optima de co2 injectat in sistemul de 2 tone de apa.
Si cand la sfarsit vei vedea cate reactoare ai facut,cat timp ai pierdut,cate energie ai consumat,cat curent sa citesti ce am scris noi aici te vei intreba simplu:
Cat costa un ph controller ?

Cu prietenie,
Papillon
Salutare !

Mi am facut cont pe acvariu.ro si m am gandit ca este bine sa incep cu inceputul.Adica cu prezentarea.Am 31 de ani(cand a trecut timpul),sunt din Constanta si am 3 acvarii.Inca de pe timpul lui Ceausescu am avut acvariu,modelul fier cornier si chit,insa de putin timp m am apucat dupa parerea mea de acvaristica cu adevarat.Mi am propus ca scop final sa ajung cel mai bun incepator profesionist.
In bucatarie am un acvariu de aproximativ 140 de litrii cu substrat fertil Prodac,pietris de 1-2 mm,butelie co2 cu reactor sera(fara ph controller),termometru tronic,filtru extern eheim.In ceea ce priveste lumina am 2 t8 osram fluora si 2 t8 philips aquarele insa intentionez sa schimb aquarelele cu 2 neoane 830.Am vazut aceasta combinatie si mi a placut mai mult lumina din acvariu.Sper sa le placa si plantelor.
Daca tot am deschis subiectul plante va spun ca am in acest acvariu cateva anubia pe o buturuga ,in spatele buturugii un zid de zosterifolia(am primit aseara niste Micranthemum umbrosum si cred ca am sa inlocuiesc zosterifolia) si pe nisip am avut ideea de a creea un gazon din Hydrocotyle leucocephala care asa cum stiti este la baza o planta plutitoare.
Al 2 lea acvariu de 60 de litrii adaposteste cateva printese de burundi(Neolamprologus brichardi) cateva pietre,un neon philips 830,incalzitor si burete bolbositor.
Al 3 lea acvariu de 140 de litrii este in reamenajare insa adaposteste cativa scalari ,leeri,si 3 ancistrusi.Cand il voi reamenaja am sa revin cu informatii noi.
Pana atunci,

Sa aveti succesuri !

Forum Index » Profile for PAPILLON » Messages posted by PAPILLON
Go to: