[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan2008
Forum Index » Profile for razvan2008 » Messages posted by razvan2008
Mersii frumos baieti. Se pare ca dupa 2 zile s-a dat pe brazda buretele
Salutare baieti. Am si eu o problema cu buretele, am pus acvariul la ciclat si am pus un burete cu piata in el, dar sta numai la suprafata apei. Ce sa ii fac ca sa stea si el "normal" ? De mentionat ca l-am fiert inainte de a-l baga in acvariu.

Astept raspunsurile voastre.
Multumesc frumos pentru informatii. Alte pareri ? Care e faza cu discusii & plantele, ca mi-a mai zis cineva ca e mai complicata treaba asta ?
Salutare baieti. Am si eu un acvariu de 250 L, vreau sa il fac cu Leeri & Discusi.

1. E ok combinatia de pesti de mai sus ?
2. Ce pesti pot baga cu discusi/leeri ?
3. Vreau un sistem extern. La cei 250 L ai mei (si o inaltime de aprox 1,50 m cu tot cu suportul metalic) face fata cu brio un JBL e1500 ? Daca nu, ce mi-ati recomanda si de unde pot face rost de acel filtru ?
4. Ce fel de lumina sa iau pentru combinatia de pesti de mai sus ? Vreau si plate in acvariu, dar nu din cele foarte pretentioase. Am inteles ca e nevoie de o lumina nu prea intensa. Ma gandesc la 2 tuburi T5, 1 mai spre alb si unul mai spre albastru, aveti ceva recomandari in acest sens ?
5. Un incalzitor de 250 W imi ajunge nu, 1 W pe L ?
6. Ce altceva mi-ati mai recomanda, din punct de vedere al hardware-ului ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre !

Razvan
Heh Porcu, e mai rau nu :-) ? Ok baieti, mersii frumos pentru sfaturi !
Neata baieti. Am si eu o intrebare care ma framanta. Care trebuei sa fie raportul masculi/femele pentru o anumita specie ? Si anume :

- neoni
- zebre
-guppy

Eu am 2 masculi de guppy fara femele, si chiar ma mai gandesc sa iau 1-2. O sa se omoare/muste intre ei ?

La zebre/neoni, se pot diferentia masculii de femele ? Ca eu ma uit la ei si mi se par toti la fel !

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Punctul de atractie vreau sa fie PESTII. Mi-am comandat astazi acvariul, 55 lungime, 40 inaltime, 30 latime - 66 litrii.

Ca dotari ma gandesc sa imi iau asa :

Incalzitor RESUN - 100W
Filtru FanFilter Plus (60-100L)
O pompa de aer (asta doar asa pentru frumusete, ca filtrul baga si baga si oxigen).
Neon - asta nu stiu inca, nu m-am interesat foarte bine, o sa ma uit la magazin

Sunt bune? O chestie care ma frapeaza, pentru acvariul meu (66L), cam ce debit trebuie sa aiba filtrul ca sa nu am probleme ? Undeva la 250-300L pe ora ? Daca e mai mult, gen 400 sau 500, am proleme ? (o sa imi faca curent in acvariu ?). Ca vanzatorii m-au sfatuit sa nu iau un filtru cu volum asa mare. Astept neaparat parerea voastra in legatura cu asta.

Si inca o treaba de lamurit, sunt iar foarte nedumerit aici.

HARUKO - ai zis ca daca fac substrat doar din pietris o sa fie jale mare la curatare. De ce ? Cum m-ar ajuta substrarul (care oricum e la fund), sa curat acvariul mai usor ?

Ca fapt divers, joi imi iau acvariul, am niste emotii ... asta e cadoul meu de Craciun

PORCU - da, da, luati-ma usor, fara CO2 si altele, ca deabia incep sa ma descurc si eu. Deasta tot intreb, ca sa ma asigur ca fac bine ce fac.

Bafta la toata lumea si astept raspunsurile voastre !

PS : HARUKO, ce sport practici si de cat timp :-) ? Am practicat si eu karate cativa ani cand eram mai mic
Salut Haruko. Apropo, esti fata sau baiat ? Ca sa stiu cu ce apelativ sa ma adresez

Anyway, mersii frumos pt sfaturi.

In legatura cu pestii, nu iau specii mari ca nu imi plac oricum. Ma gandesc la niste gupy, xifori, neoni, zebre si sanitari. Nu in cantitati industriale, cate 2 din fiecare probabil. E bine ? Sunt compatibili ?

Spune-mi parerea ta despre substrat te rog, e bine doar cu pietris cum am zis eu ?
Tu da Haruko, sarumana. Ceilalti inca nu, astept cu nerabdare raspunsurile lor.
Salut oameni buni Mersii pt urari. Puteti va rog sa va uitati si voi pe threadul meu de la http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6825 si sa imi raspundeti si mie ? Ca va vad cunoscatori! Mersii frumos anticipat !
Salut baieti (si fete daca sunteti). Mersii frumos pentru sfaturi. Ca informare, am cam citit toate articolele care mi s-au parut interesante, si mai multe threaduri din forum ca sa ma documentez oleaca inainte de a intreba.
----------------------------------------------------------------
Haruko - ce plate imi recomanzi ? spune-mi te rog si denumirea in romana si in latina. Ce pesti imi recomanzi pentru incepator, care sa se si inteleaga bine ?
----------------------------------------------------------------
viulian - nu vreau plante pretentioase, cel putin nu pentru inceput pana nu ma obisnuiesc iar cu viata de acvarist .. ce imi recomanzi ? Si in romana si in latina te rog

Mersii frumos pentru sfatul in legatura cu punga, asa o sa fac si eu. Cu ocazia asta scap de frica de bacterii

Cat despre neoane, esti sigur de asta ? Am un prieten care foloseste neon obisnuit, si nu a avut probleme pana acum ?

Cat despre substrat, am vorbit cu cineva si mi-a si aratat acvariul lui, si el nu are deloc substrat, doar pietris, si cu toate asta are plante sanatoase si fara probleme. Deci merge si fara substrat sa inteleg nu ? (mi-e "frica" sa folosesc substrat ca sa nu se imputa, sa nu cada mancare pe acolo sa putrezeasca, sa nu se ridice la suprafata in caz ca dau din greseala pietrisul la o parte etc). Asa cu pietris stiu de o treaba, dar vreau si plante.
--------------------------------------------------------

INTREBARI NOI

Am fost azi la un alt petshop mai mare si m-am interesat de produse pe acolo. Ca specificatii spuneti-mi si mie va rog, pentru un acvariu de 50-60 litrii :

Filtru - cam cati litrii trebuie sa filtreze pe ora ? 200-300 ?
Incalzitor - cati W sa aiba ? 50 / 75 / 100 ?
Neonul - am vorbit cu vanzatorul si mi-a spus ca pentru 50-60 litrii 20W e suficient, ca asa vin si acvariile Juwel cu cate 15-20W. E bine ?

Pentru partea de jos, m-am gandit sa combin substrat de 3-5mm (la fund) cu substrat de 4-8mm (la suprafata) - ca doar deastea am gasit la magazin. E bine ?

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre, si va rog ceilalti care mai cititi sa raspundeti si voi
Salut dragii mei "colegi" de echipa. Vreau sa imi fac si eu un acvariu de pesti (40-50 litrii). O sa mi-l fac custom made, exact
la inaltimea/latimea/lungimea dorita, in functie de suportul pe care mi-l fac.

As avea si eu cateva intrebari. De mentionat ca am mai avut un acvariu de vreo 35 de litrii acum ani buni, cand eram mai mic si mai prostutz (de fapt eram prost rau), dar am renuntat la el din mai multe motive : imi lua prea mult sa lucrez la el, schimbam apa des, si cand o faceam o schimbam pe toata, mutat pesti in alt acvariu, curatat acvariu, spalat nisip, spalat plante, pus pestii si restul toate in acvariu etc. Greu si pentru mine, greu si pentru pesti (mai ales). Si multe alte greseli pe care le-am descoperit citind pe acest forum interesant.

Dar de data asta vreau sa il fac ca la carte, sa fie bine si pentru mine si pentru vietatiile alea mici si cu coada

Asa ca va rog, daca puteti, sa aruncati 5 minute o privire peste ce am de intrebat si sa ma ajutati si pe mine cu o parere. Multumesc anticipat tuturor celor care ma vor ajuta cu o parere, o sugestie, un sfat.

ILUMINATUL

In primul rand, sa specific ca, camera in care voi pune acvariul e pe sud, deci nu are lumina prea multa, ceea ce e bine ca nu vreau sa se dezvolte algele. Pe de alta parte, asta inseamna ca am nevoie de un neon bun.

Am citit pe forum ca trebuie cam 0,5 W la litru de apa. Deci 20W la 40l respectiv 25W la 50l. Am fost la un petshop insa si propietara mi-a spus ca de fapt trebuie un numar de W egal cu un sfert din marimea acvariului, deci 10W pentru 40l respectiv 12W pentru 50l. Care este adevarul ? Cati W imi trebuie ? Mentionez ca acum am un neon facut de tata la servici, cu suport care reflecta toata lumina in jos, de 20W.

In alta ordine de idei, la ce distanta trebuie sa fie neonul fata de acvariu ? Presupun ca trebuie pus deasupra, ca sa para natural. Conteaza culoarea ? Am vazut ca majoritatea au neon alb, asa are si al meu. E ok ?

IN LEGATURA CU PESTII

Am citit ca prima oara trebuie aclimatizati, apoi sa se combine apa din acvariu cu apa din punga. Intrebari :

- daca pun punga in acvariu, nu are pe ea bacterii ceva care pot sa infecteze apa si sa imbolnaveasca/omoare pestii ?

- o sa iau un borcan si acolo o sa combin apa din punga cu cea din acvariu. Ce dimensiune a borcanului imi sugerati ? Borcanul trebuie fiert inainte de a-l folosii pentru asa ceva, nu ? Sau daca voi aveti alta alternativa, va rog sa imi spuneti.

- pentru hranire, ca sa nu ramana multe resturi de mancare, mi s-a spus sa fac in modul urmator : sa las fundul acvariului gol intr-o portiune (in coltul opus portiunii unde se afla filtrul) si acolo sa arunc mancarea la pesti. Ce nu se va manca ramane pe fundul (gol) si astfel pot sa vad/iau resturile mai usor/repede. Ce parere aveti despre acest lucru ?

IN LEGATURA CU PLANTELE

- ca sa cresc plante (cele dedicate incepatorilor) am nevoie de substrat din nisip ? Sau e de ajuns pietrisul? Data trecuta cand am avut acvariul nu am avut pietris, doar nisip, si se ridica la suprafata si in apa si se vedea urat rau (mai ales cand se fugareau sanitarii ). De asemenea e mult mai sensibil ca pietrisul. De aceeas as vrea sa pun doar pietris. Si ma gandesc, ca fiind plante de apa, trebuie sa fie unele dintre ele (pentru incepatori) care se hranesc prin frunze ?

Cam atat pentru acum. O sa mai am eu de intrebat, ca prefer sa intreb pe cei experimentati si sa invat de la ei decat sa fac vreo boacana, dar deocamdata atat ca sa nu va mananc prea mult timp. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre

Razvan
Salut la toata lumea. Numele meu este Razvan Marian si sunt din Craiova. Am 23 de ani si vreau sa imi incep (reincep) frumoasa aventura numita "acvariul". Am mai avut un acvariu (de vreo 30-35l) cand eram mai mic, si am crescut niste gupii, xifori, zebre si sanitari. Nu prea am avut succes, nu stiam cu ce se mananca, si nici nu erau ustensile asa bune ca in ziua de azi.

Acum vreau sa imi fac un acvariu de 40-50 litrii si sa fac ceva frumos (si educat). Am citit multe threaduri din forum si articole de pe site si mi s-au parut foarte bune, de aceea am decis sa ma inregistrez. Acestea fiind zise am fugit la masa.

Va salut respectos pe toti, si va urez o zi/seara placuta in continuare.

Razvan

Forum Index » Profile for razvan2008 » Messages posted by razvan2008
Go to: