Message |
|
Petshop-ul lui Peti chiar e grozav pentru baimareni (i-un simplu extaz nu o reclama!) :-) .
Acvariul am avut onoarea sa-l vad si sper sa-l revad intr-o zi
Eu folosesc schema JBL pt un bazin populat cu Discusi, iar plantele astea pretentioase nu vor fi asa stralucitoare & sanatoase. Acum imi pare un pic rau.
|
 |
|
doi ramirezi adulti, colorit super
contact prin pm
|
 |
|
Mersi Flo, Porcu si Viulian. azi - daca nu cumva ma pierd prin Marele Oras :-) - ajung la sediul REEF si voi achizitiona citeva plante. Va voi tine la curent cu evolutia acvariului meu: asta daca va exista o "evolutie" si nu, ca intr-o piesa Pearl Jam, o "evilution" 
|
 |
|
INTROS: Da, desigur, ai dreptate :-) Invidiez insa acvarii de tipul asta
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005.cgi?&Scale=3&op=showcase&category=0&vol=3&id=85
si nu stiu pentru cit timp ai putea pastra toate speciile de aici la o temperatura rezonabila pentru Discusi.
|
 |
|
Salut, ma numesc ezra (sau stefan)  si revin pe forum incercand sa aflu mai multe despre acvariile plantate pentru Discusi. Asa cum scria Intros intr-un topic mai vechi "e o combinatie dificila dar nu imposibila". Ma intereseaza daca ati mai avut experiente cu alte plante care sa reziste unor temperaturi de 29-30 grade. De pilda, in bazinul meu de pina acum Rotala Macrandra s-a dezvoltat bine la asemenea temperaturi (si nu apare in tabelul plantelor de apa calda). De asemenea, in galeriile AGA sau in altele, nu se poate sa nu remarci o gama mult mai larga de plante asociate acvariilor pentru Discusi.
Sa mai precizez ca am un bazin de 360 de litri, L=120cm, l=50cm, h=60cm.
Ca solutie de fertilizare am ales JBL Proflora Start si fertilizantii lichizi tot de la JBL. am citit/vazut pe forum ca unii dintre noi au obtinut rezultate foarte frumoase cu linia asta de fertilizare mai ieftina.
Posed butelie CO2, un Tetratec 1200, lampa Blau 6 x 54W, o mangrova tot JBL, destul de mare etc.
Ma intereseaza: ce plante ati folosi/ati mai folosit in acvarii cu Discusi?
|
 |
|
SALUT
ce pret au discusii?
ii poti trimite cumva si la CJ?
|
 |
|
masculii au inotatoarele mai lungi si mai colorate (rosii, portocalii), corpul mai dezvoltat.
|
 |
|
Hikari poti folosi cu incredere. neonii si ramirezii mei nu se mai satura de granulele lor 
|
 |
|
salut mircea si te astept oricand in Manastur pentru schimburi de experienta acvaristica 
|
 |
|
da, mi-a fost teama (si inca-mi mai este) sa nu fi facut hidropizie.
ii "monitorizez". mersi de raspuns
|
 |
|
pina acum n-a mai decedat nici unul.
restul au pofta de mancare si inoata ok.
e posibil sa ma fi alarmat degeaba?
daca are cineva timp & pricepere,
ro g frumos raspuns. pls
|
 |
|
am neoni de 1 an jumate si pana acum n-au avut probleme. alaltaieri am descoperit unul cu burta umflata, dar cum era "veteran", l-am evacuat rapid.
ieri am vazut insa si un neon cu scheletul/corpul deformat si am descoperit si un corry trecut la cele sfinte
acvariul e plantat, ramirezii si ciclizii cacadu sint foarte colorati & par sanatosi.
cum as putea sa-i salvez pe ceilalti neoni? am un acvariu de carantina.
|
 |
|
multumesc, cam tarziu, celor ce m-au luminat  .
algele mele nu se dau batute prin schimbari de apa si curatare manuala:
am acum motiv sa reamenajez acvariul de sarbatori...
|
 |
|
salut,
deschid topicul constrins de o invazie a algelor verzi-albastre in acvariul meu de 300 L. am citit in "catalogul" propus de Intros ca tratamentul cu fosfat de eritromicina functioneaza impotriva lor. ma intereseaza daca o populatie de neoni si 3 Apistrogramma cacatuoides vor avea de suferit din cauza lui.
|
 |
|
salut! Ancistrusii ii pot gazdui eu daca inca nu i-ai dat. as vrea insa sa-i vad inainte, se poate?
|
 |
|
ofer o galetusa de Eleocharis Parvulus pentru citiva gupparezi frumosi :-) . detalii pe pm
si tineti cont ca stau in Cluj
multumesc
|
 |
|
Unele Crypto sint foarte frumoase, chiar au frunzele incretite ca Aponogetonul 
|
 |
|
Vallisneria torta nu a rezistat nici la mine, nu vroia sa intinda radacinile deloc. dar restul au nevoie de lumina medie, ceva pastile si, daca chiar vrei sa te bucuri de ele, de CO2.
|
 |
|
am 3 SAE care fac treaba din greu. daca vrei iti pot dona unul, poate-i invata si pe locatarii tai secretul unei alimentatii sanatoase 
|
 |
|
daca acvariul are realmente dimensiunile alea, ar trebui sa-i duci inapoi: se vor chinui tot mai mult pe masura ce vor creste. latimea si inaltimea ar trebui sa fie macar duble. 
|
 |
|