[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ezra
Forum Index » Profile for ezra » Messages posted by ezra
Petshop-ul lui Peti chiar e grozav pentru baimareni (i-un simplu extaz nu o reclama!) :-) .
Acvariul am avut onoarea sa-l vad si sper sa-l revad intr-o zi

Eu folosesc schema JBL pt un bazin populat cu Discusi, iar plantele astea pretentioase nu vor fi asa stralucitoare & sanatoase. Acum imi pare un pic rau.
doi ramirezi adulti, colorit super

contact prin pm
Mersi Flo, Porcu si Viulian. azi - daca nu cumva ma pierd prin Marele Oras :-) - ajung la sediul REEF si voi achizitiona citeva plante. Va voi tine la curent cu evolutia acvariului meu: asta daca va exista o "evolutie" si nu, ca intr-o piesa Pearl Jam, o "evilution"
INTROS: Da, desigur, ai dreptate :-) Invidiez insa acvarii de tipul asta

http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005.cgi?&Scale=3&op=showcase&category=0&vol=3&id=85

si nu stiu pentru cit timp ai putea pastra toate speciile de aici la o temperatura rezonabila pentru Discusi.
Salut, ma numesc ezra (sau stefan) si revin pe forum incercand sa aflu mai multe despre acvariile plantate pentru Discusi. Asa cum scria Intros intr-un topic mai vechi "e o combinatie dificila dar nu imposibila". Ma intereseaza daca ati mai avut experiente cu alte plante care sa reziste unor temperaturi de 29-30 grade. De pilda, in bazinul meu de pina acum Rotala Macrandra s-a dezvoltat bine la asemenea temperaturi (si nu apare in tabelul plantelor de apa calda). De asemenea, in galeriile AGA sau in altele, nu se poate sa nu remarci o gama mult mai larga de plante asociate acvariilor pentru Discusi.
Sa mai precizez ca am un bazin de 360 de litri, L=120cm, l=50cm, h=60cm.
Ca solutie de fertilizare am ales JBL Proflora Start si fertilizantii lichizi tot de la JBL. am citit/vazut pe forum ca unii dintre noi au obtinut rezultate foarte frumoase cu linia asta de fertilizare mai ieftina.
Posed butelie CO2, un Tetratec 1200, lampa Blau 6 x 54W, o mangrova tot JBL, destul de mare etc.
Ma intereseaza: ce plante ati folosi/ati mai folosit in acvarii cu Discusi?
SALUT
ce pret au discusii?
ii poti trimite cumva si la CJ?
masculii au inotatoarele mai lungi si mai colorate (rosii, portocalii), corpul mai dezvoltat.
Hikari poti folosi cu incredere. neonii si ramirezii mei nu se mai satura de granulele lor
salut mircea si te astept oricand in Manastur pentru schimburi de experienta acvaristica
da, mi-a fost teama (si inca-mi mai este) sa nu fi facut hidropizie.
ii "monitorizez". mersi de raspuns
pina acum n-a mai decedat nici unul.
restul au pofta de mancare si inoata ok.
e posibil sa ma fi alarmat degeaba?

daca are cineva timp & pricepere,
ro g frumos raspuns. pls
am neoni de 1 an jumate si pana acum n-au avut probleme. alaltaieri am descoperit unul cu burta umflata, dar cum era "veteran", l-am evacuat rapid.
ieri am vazut insa si un neon cu scheletul/corpul deformat si am descoperit si un corry trecut la cele sfinte
acvariul e plantat, ramirezii si ciclizii cacadu sint foarte colorati & par sanatosi.
cum as putea sa-i salvez pe ceilalti neoni? am un acvariu de carantina.
multumesc, cam tarziu, celor ce m-au luminat .
algele mele nu se dau batute prin schimbari de apa si curatare manuala:
am acum motiv sa reamenajez acvariul de sarbatori...
salut,
deschid topicul constrins de o invazie a algelor verzi-albastre in acvariul meu de 300 L. am citit in "catalogul" propus de Intros ca tratamentul cu fosfat de eritromicina functioneaza impotriva lor. ma intereseaza daca o populatie de neoni si 3 Apistrogramma cacatuoides vor avea de suferit din cauza lui.
salut! Ancistrusii ii pot gazdui eu daca inca nu i-ai dat. as vrea insa sa-i vad inainte, se poate?
ofer o galetusa de Eleocharis Parvulus pentru citiva gupparezi frumosi :-) . detalii pe pm
si tineti cont ca stau in Cluj
multumesc
Unele Crypto sint foarte frumoase, chiar au frunzele incretite ca Aponogetonul
Vallisneria torta nu a rezistat nici la mine, nu vroia sa intinda radacinile deloc. dar restul au nevoie de lumina medie, ceva pastile si, daca chiar vrei sa te bucuri de ele, de CO2.
am 3 SAE care fac treaba din greu. daca vrei iti pot dona unul, poate-i invata si pe locatarii tai secretul unei alimentatii sanatoase
daca acvariul are realmente dimensiunile alea, ar trebui sa-i duci inapoi: se vor chinui tot mai mult pe masura ce vor creste. latimea si inaltimea ar trebui sa fie macar duble.

Forum Index » Profile for ezra » Messages posted by ezra
Go to: