[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: chisti21
Forum Index » Profile for chisti21 » Messages posted by chisti21
Ok am inteles trebuie filtru, termometru , incalzitor. Dar din cate am citit pe aici sunt doua feluri de filtre pentru aer si pentru apa? Cel de aer am inteles ce face, face oxigen pentru pesti dar cel de apa?
Cat despre teste de apa sunt putiin in ceata, la cat timp se fac,cum se fac, si ce soluti se folosesc pentru a le face?
Ms pentru raspunsuri
ok ms pentru lamurire. Despre filtre ce poti sa imi spui sunt bune vreo unu din ele sau mai trebuie sa caut?
Deci sa recapitulez. Pentru un acvariu imi trebuie: acvariu evident, capacul cu 2 sau 3 neoane( dimensiunile sau modificat 60L , 35l si ~40h) din cate am inteles se pune unu cu lumina rece si unu cu lumina calda? sau se pun ambele cu lumina rece? filtru ( http://www.emag.ro/filtru-intern-jbl-cristalprofi-i100-greenline-4014162609731/pd/DK8QJBBBM/ sau http://www.emag.ro/filtru-intern-tetra-tetratec-pentru-acvarii-600-l-h-18718/pd/DP2Y9BBBM/ ) astea le-am gasit eu si cred ca ar fi bune pentru un acvariu de dimensiunile care le vreau eu sau daca nu astept niste sfaturi din partea voastra dar specific cam in aceasi bani, incalzitor am inteles ca nu ar trebui daca am cald in casa.
Daca am uitat ceva astept sfarturi.
Drosele si neoane daca poti sa imi dai un site ceva de unde pot comanda in caz ca ma hotarasc sa fac capac si nu sa cumpar acvariu complet.
Sunt de acord cu tine ca e mai bine sa il confectionez singur sa fac ce marime doresc. Filtrul de mi l-ai recomandat tu este exterior( si este cat bugetul meu pentru acvariu, aici nu sunt inclusi pesti si decorul) si eu as vrea interior. Cat despre CO2 nu prea as vrea sa folosesc. Intai as vrea sa iau acvariul, sa pun cateva decoruri in el si dupa as vrea sa iau pesti.
Stiu ca pun cam multe intrebari, dar sunt foarte curios si nerabdator sa imi iau cat mai repede. Caut un acvariu undeva pe la 350 lei, pana acum am gasit Acvariu Diversa 60 Negru dar nu stiu cat de bun este mi se pare sticla putin cam subtire, dar pentru dimensiunea asta sticla e destul de buna as putea incerca sa il confectionez si eu pentru ca am sticla de grosimea asta si poate as putea lua celelalte componente in bani astea. Din cate am citit pentru acvariu plantat trebuie fertilizatori, dar am vazut ca uni specifica si co2, fara el se poate avea un acvariu plantat ceva simplu nu foarte amplu. Astept pareri din partea voastra.
Intr-un acvariu plantat pot creste plante doar cu lumina data de neon fara alte metode artificiale(nutrienti)? Apa acvariului trebuie tratata cu ceva sau tot ce trebuie facut pentru mentinerea unui acvariu curat trebuie doar sa schimbi 20-30% din apa la un interval de cateva zile si sa aduni excrementele pestilor de pe fundul acvariului?
Ok ms pentru raspuns
din ce am citit cand cumperi pesti uni spun ca trebuie sa ii ti in carantina intr-un acvariu separat o luna, dar am vazut si ca uni spun ca trebuie sa pui punga cu pesti in acvariu tau sa ajunga apa din punga la temperatura cu cea din acvariu( unii spun ca poti sa pui apa cu pestele din punga in acvariu, unii spun ca nu trebuie sa pui apa), cum trebuie facut? Daca trebuie tinuti pesti in carantina o luna trebuie sa ai filtru separat si pentru acel acvariu?
Ms stefan am vazut tabelul, o sa ma apuc sa citesc mai mult pe forum. am citit un topic aici pe forum al cuiva in care avea acvariu suprapopulat in care spunea ca in o saptamana de la schimbarea apei incepea sa miroase urat apa. Dar o sa ma mai documentez!
In ce consta un acvariu marin?
Ce inseamna ciclarea acvariului?
pentru cei care vor sa ma ajute puteti pune si poze cu acvariile propri ma pot inspira de la voi! de intrebat nu stiu ce sa intreb, as fi curios ce strat trebuie, ce grosime? O planta de intretinut usor care nu se intinde foarte mult care rezista la aceasi temperatura cu temperatura necesara pestilor. Deci pentru inceput vreau sa fac ceva simplu chiar si mai mic.
ce mi-ai recomandat tu este putin cam scump, as vrea daca e ceva mai ieftin si as vrea ceva interior nu exterior. corydoras, ember tetra m-ar incanta sunt frumosi. si da am citit despre schimbul apei.
Ms pentru raspuns.
Numele meu este Cristi iar ca acvarist nu am nici o experienta. Sunt din Craiova.
Salut! In urmatoarele saptamini, luni as vrea sa achizitionez un acvariu, nu foarte mare. Pentru asta as vrea sa ma documentez si sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru ca nu vreau sa iau acvariu si pesti si sa nu stiu ce sa fac, sa moara pesti. As vrea sa ma ajutati cu sfaturi despre mentinerea acvariului curat, despre ce pesti pot convietui impreuna, despre costurile ingrijiri unui acvariu pe luna, pe scurt tot ce trebuie stiut pentru un incepator care nu stie nimic despre acvarii. Am citit ghidul inceparorului dar sunt multe despre ph si despre multe altele care nu prea le-am inteles.
Deci as avea spatiu pentru acvariu de: 80L , 30l si maxim 38H cu capac cu tot, din ce am calculat eu daca am facut asta bine ar avea cam 80 litri.
In el as vrea 3 4 speci de pesti de 5 6 cm, ceva in care se pot deosebi masculi de femele.
Si as mai vrea sa stiu si ce componente ar trebui daca ma hotarasc sa cumpar separat filtru,incalzitor, termometru etc.
Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for chisti21 » Messages posted by chisti21
Go to: