[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan123
Forum Index » Profile for razvan123 » Messages posted by razvan123
am scapat, partial de biofilm mutand directia filtrului astfel incat sa bata cat mai sus.
am schimbat unul dintre tuburi cu un sylvania grolux- multumesc lui silviu pe aceasta cale- acum sa vedem daca si plantele sunt la fel de incantate sau ma apuc muncitoreste sa inlocuiesc instalatia T8 cu una T5, pentru ca spatiul in capac este destul de limitat.

coltul verde se prezinta astfel:

image

image

asa ca urmatoarea investitie va nu sunt sigur daca sa fie in filtrul extern sau in instalatia de iluminat. asa ca daca aveti sugestii nu le tineti numai pentru voi
este un centru de incarcari, la xenia, insa nu aveau...oricum daca voi cumpara robinetul voi merge la ei cu stingatorul si ei vor fi cei care il vor monta
salut, inca nu am rezolvat pentru ca nu stiu ce sa fac cu robinetul, singurul pe care l-am gasit a fost la technicgaz si din cate ziceau colegii n-ar fi prea stralucite.
oricum, nu cred ca va fi un cost prea mare, pana in 100 lei, pentru ca eu nu am dat bani pe stingatorul G2
am observat ca din momentul in care am inceput cu introducerea co2-ului, la suprafata apei se formeaza o pelicula albicioasa compacta, desi filtrul merge la maxim iar apa este valurita destul, zic eu.

sa fie biofilm? si daca da cum scap de el, pentru ca repet, deja filtrul intern merge la capacitate maxima si nu reusesc sa scap de pelicula.
in filtrul intern Fan3 am burete si o cantitate mica de siporax, cat imi permite spatiul.

un scurt filmulet pentru a vedea despre ce este vorba:
http://www.youtube.com/watch?v=2UAtSbinK_M&feature=youtu.be

si cateva poze:

image

image

image

vreau sa schimb 30 l de apa sa vad daca se schimba ceva.

aveti idei cu ce as putea face sa nu-mi mai apara pelicula respectiva?

asa cum spune si titlul, cumpar cateva fire de Heteranthera Zosterifolia, daca ma poate ajuta cineva ar fi perfect.
salutare, asteptam un jurnal si cateva poze.

in rest, spor la treaba!
Acum, urmatoarea investite va fi in modificarea cantitatii/calitatii luminii, eventual sa fac trecerea de la T8 la T5
Da, nu e o idee rea, am sa vad de unde pot face rost de cateva fire sa vad daca se prind.
Ideea este ca din cauza luminii putine, momentan, ma limitez la varietatea plantelor.
Ma cam bate gandul schimbarii setup-ului, insa din considerente financiare il dezvolt pe acesta, cat pot.
Din cate am obseravat aditia de co2 presurizat a dus la o scadere a ph-ului destul de mult, insa asupra plantelor, nu pot spune ca am modificari notabile.

Sa dau vina aici pe iluminatul slabut, sau credeti ca grasesc si altundeva?
Revin cu poze dupa schimbul de apa si cateva cosmetizari ale plantelor.

acvariul arata asa:
image

image

De cand am introdus co2 testul permanent de ph arata un verde deschis, care la un kh de 8 inseamna cam 6.7-7

image

image

Mai jos avem micutii ancistrusi facand ceea ce stiu ei mai bine

image

Am replantat anubiasul, care era in centru si statea prea in lumina, si l-am cazat"la umbra", poate scapa definitiv de BBA

image

Si de asemenea tentativa mea de a prinde riccia de lemn, zic tentativa, deoarece ancistrustii se chinuie din rasputeri sa o imprastie cat pot si nu stiu daca se vamai prinde ceva din ea

image

In rest, seara buna !! si bineinteles parereile sau criticile constructive sunt binevenite

am inteles, multumesc pentru pont, dar cel linde de unde l-ai luat?sau tot la centrul din preciziei?
la mine ideea este ca inca nu am electrovalva care sa-mi sisteze aditia si daca se inchide/deschide greu chiar nu e afacere.
eu de aia tot intreb in dreapta si stanga, tocmai pentru a preintampina neplaceri ulterioare
pentru cei care ar mai putea fi interesati de robineti de co2, am gasit la cei de la technic gaz-buzau, iar persoana de acolo are drum in ploiesti, deci m-am scos cu transportul.

poate informatia mai este de ajutor si altcuiva.
are cineva idee de unde pot achizitiona un robinet precum in poza? sau mai sunt persoane care au fost nevoite sa-si achizitioneze robineti de co2?
bine ai venit!!

spor la treaba si pune niste poze sa vedem ce si cum se prezinta problema
gata ! am gasit garnituri la un magazin de instalatii, le-am montat si totul se pare ca merge cum trebuie, fara scapari de gaz.

Ape limpezi tuturor !!!!
salutare, nu e nici o problema, doar e o discutie libera, asa ca eu iti multumesc ca vrei sa ma ajuti.
stiu de robinetii de reglaj fin de la marian, insa eu ma refeream la robinetul propriu zis care perimte gazului sa iasa din butelie, ceva de genul astuia:
image
ideea pentru care intreb este ca vreau sa schimb parghia unui stingator tip G cu robinet, si astfel sa transform stingatorul in butelie reincarcabila de co2, iar cei de la centrul de incarcari butelii co2 din ploiesti nu au pe stoc.
da, butelia am reusit sa o procur gratis, un G2.
cautand pe internet firme care vand robineti de co2, am sunat la "un nene"care imi zicea ca nu mai are de co2, dar are de argon si ca sunt la fel de buni si au aceleasi dimensiuni ca cei de co2. zicea ca a mai vandut la acvaristi si nu fost probleme.

ce parere aveti, a incercat cineva cu robinet de argon la buteliile de co2?
multumesc stefan, da stiu despre lumina ca este putina, este instalatia stoc cu care a venit capacul. in viitor vreau sa fac un upgrade, insa tote la timpul lor.

am revenit dupa ce am facut ieri schimbul saptamanal de 20 l de apa si am refacut testele de apa dupa aceea iar valorile sunt:

-kh-8 ppm;
-no3-20 ppm;
-po4-0.8 ppm;
-ph 7

aveti idee de unde pot lua o garnitura pentru reductorul de co2? reductorul este ferplast
ideea e ca imi trebuie robinetul co2 pentru a-l monta in locul parghiei de la un stingator tip G. cu siguranta nu se gasesc la petshop-uri, desi n-ar fi rau
Salutare, aveti idee de unde pot achizitiona un robinet de co2?
Salutare acvaristi,

De mult incerc sa incep un jurnal, insa din diverse motive am tot amanat inevitabilul.

Lucrurile stau astfel: am primit cadou un acvariu "pe colt" Aquael de 90 l;

Iluminarea: 2*14 W daylight, cu priza programabila de la 8.00-13.00 si 17.00-22.00;
Flitrarea: Aquael Fan 3, la inceput cu burete, momentan cu burete si siporax de la colegul C.I.;
CO2: butelie 3l, reductor si numarator de bule Ferplast si difuzor ceramic.
Substrat: Sera Floredepot peste care am adaugat pietris cu granulatie mica;
Fauna: 15 neoni-10 inessi si 5 negri, 3 ancistrusi, 1 pereche de ramirezi si 3 calistusi.

La momentul start-ului, acavariul se prezenta astfel:
image

Fertilizarea: 4ml/zi micro + macro marca C.I.

La inceputul lunii, se prezenta astfel:
image

Din pacate inaintea cosmetizarii acvariului si a schimbului de apa valorile apei stateau cam asa:
- KH 8 ppm;
- NO3 40 ppm;
- PO4 0.6 ppm;
- PH 7.7

Am sa fac testele de apa si maine dupa ce se mai stabilizeaza, sa vad ce valori sunt si revin cu poze.

Forum Index » Profile for razvan123 » Messages posted by razvan123
Go to: