[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_S
Forum Index » Profile for mihai_S » Messages posted by mihai_S
Message
Daca mai este valabil, cat de mari sunt ? Am acvariu de chiclide ~400l dar momentan sunt micuti ai mei, au undeva la 6-7 luni si nu as vrea sa ii alerge, stiu ca pseudo sunt destul de agresivi
Ma gandeam sa stea in picioare cu mos pe laterale si deasupra un anubis. Ok, raman la ce am cumparat de la magazin
Am fost pe munte si am zis sa plec cu o amintire de lemn cu gandul ca o sa se potriveasca in acvariu dar acum nu mai sunt sigur daca este ok sau nu.
Este vorba de o radacina de la un copac mare, nu ma intrebati ca nu stiu ce era, poate este fag sau mesteacan.

Radacina a fost dura atat la taiat cat si la frezat pentru gauri. Problema a aparut dupa 1 h de fiert, lemnul s-a cam inmuiat si primul strat a devenit fibros... (Am gresit ca am fiert lemnul sau nu am ales ce trebuie ?

multumesc!

https://seupload.com/xKQ/20220426_201449.jpg

Buna ziua, mai aveti melcisori ?
Am fix ce prezinta nenea doar ca pe ultimul sertar nu am filtrare chimica, am inca un sertar de pietricele de acelasi fel .
https://www.youtube.com/watch?v=NHigz6EMR08&ab_channel=KaveManAquatics

Sa imi spuneti va rog daca trebuie sa mai fac modificari. Si referitor la pompa de aer daca trebuie sau nu. Thx !
Multumesc pentru ideea cu oprirea filtrelor si a valurilor in momentul hranirii, trebuie sa urmaresc sa ajunga si la cei care stau pe fundul acvariului mai timizi. In acelasi timp o sa reduc si temperatura cu 1-2 grade < energy saving >

La ciclare am folosit si un aqua start/bacterii in prima zi in a 7-ea si la sfarsit;
Ambele pompe au bureti normali + 2 sertare pietris si 1 sertar inele ceramice;

Ce mi-a scapat ... pompa de aer este necesara ? Am considerat suficiente pompele de valuri directionate in sus.
Pentru a evita depunerile de alge am primit 2 Ancistrus de 5-6 cm care o sa isi faca de cap prin acvariu pana cresc chiclidele (daca nu se vor intelege cel mai probabil o sa ii donez ) ps: din cauza lor saptamanal aspir nisipul in anumite zone... . Mai am o usoara pelicula de grasime cred, aceasta se aduna intr-un colt. Am incercat sa o indepartez dar nu am reusit, reapare mereu, ma gandesc ca este de la mancarea sfaramitata, cand o sa trec la granule intregi sper sa dispara.

Am incarcat o imagine pe un random upload, sper ca este ok
https://ibb.co/2FsFZrD
Salutari membrilor, initiez cu primul meu post, daca ma puteti ajuta.

Dupa 2 saptamani de ciclat am pregatit acvariul 150/50/50 (400l brut) echipat cu un Fluval 407 si jbl 900 pentru o mica "armata" de chiclide.
Am urmatoarele intrebari/abordari pe termen scurt:

Numarul lor, din ce am calculat pot sa am undeva la 25-30 maturi in acest acvariu
In acest sens am luat deja un numar de 60 chiclide africane mici (2-3cm) pe care in functie de sex sa pastrez jumatate din ele, restul le pot returna la crescatorie

Hranirea lor:
ce cantitate si de cate ori pe zi? am inteles de la dl care le vinde ca le pot da granule sfaramate dar nu am clarificat exact cat. Pana acum le-am dat de 2 ori/ zi, dimineata si seara echivalent a 1 bob de cafea; nu stiu cum sa estimez cantitatea
recomandari de alta hrana ? momentan am: SAK mix ? + New Life spectrum chiclid formula
are rost sa tin pompele de valuri sau momentan ii epuizeaza?

Sper ca nu am gresit (prea rau) pana acum fiind incepator . Daca aveti alte sfaturi, sunt binevenite.
Alte detalii: strat de nisip, 5 dragon stonese mari si un drift wood, temperatura constanta 26,5 grade si schimbari saptamanale de 10%.
Multumesc #Valentin pentru perechea de pupaciosi !!! Cred ca aveam multe alge pe lemne ca altfel nu imi explic cum au putut 2 pesti de 5-6 cm sa "condimenteze" in asa hal solul acvariului ))).
Hello! Daca mai aveti pupaciosi, as vrea si eu 2 sau 3. Am terminat cu ciclarea acvariului si ne pregatim de locuitori .
Dupa 4 zile, de incercat orice este posibil azi am oprit filtrul sa il pun intr-o galeata mica si cand l-am pornit dead silent, nu se mai aude nimic. Aia e enjoy the moment. Se poate inchide.
dandumitru wrote:De cat timp il ai ?
Daca este nou si pus in functiune de curand (cateva zile) principala sursa de zgomot nu poate fi decat o amorsare incorecta. Daca se aude un carait aproape constant , asta este sigur cauza,in compartimentul pompei, palele rotorului loveste bulele de aer. In timp se va reduce intensitatea zgomotului.

Din ce am inteles de la fostul proprietar era foarte silentioasa dar la mine se pare ca sta in 65 db. Initial tavitele de material filtrant erau pline cu pietris, am eliberat o tavita si am pus cilindrii si pare ca intradevar este mai silentioasa, mai astept cateva zile sa vedem cum se prezinta. Se mai aud fin cateva bule daca stau aproape dar in rest un zumzet de motor simiar unui ventilator.
Am cumparat recent un acvariu cu all included si printre altele avea si un fluval 407.
Problema este ca face zgomot, undeva la 60db, ma gandesc ca este uzat/defact ceva la ea, si in compartiment inchis tot se aude un huruit si este deranjat . Am incercat sa o pun pe un cauciuc sa mai atenueze tot nimic.

Aveti idee se mai poate face ceva sau sa incep sa ma gandesc la alt filtru ? Am scos rotorul/elicea totul pare ok...
 
Forum Index » Profile for mihai_S » Messages posted by mihai_S
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com