[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Aurel79
Forum Index » Profile for Aurel79 » Messages posted by Aurel79
Message
Salutare!
V-as ruga sa imi spuneti p?rerea voastra despre cele 2 produse din link-urile de mai jos.
Mentionez ca acum folosesc un difuzor Twinstar si, desi il curat la 2-3 saptamani in amestec de clor cu apa, parca scoate bulele tot mari si nu mai elimina aceste bule pe toata suprafata lui.
Am tot citit despre atomizor inline si as vrea sa stiu daca l-a folosit cineva pe cel de la CO2ART. Ideea este ca am vazut unul inainte de a fi montat pe furtun si mi se pare cam nesigur (acele piulite care ar trebui sa stranga furtunul nu par prea sigure).
https://www.nevertebrate.ro/atomizor-difuzor-inline-co2art-1216mm-31972

O alta solutie la care ma gandesc este difuzorul din link-ul urmator. L-a folosit cineva? Merita?
https://www.nevertebrate.ro/difuzor-co2-ceramic-co2art-bazooka-flux-mic-52217

Folosesc filtru extern Eheim Eco Pro 130 la un acvariu de 54 litri si CO2 din butelie de 3 kg.

Astept parerile voastre daca ati folosit vreunul dintre cele 2 produse.
Multumesc!
Multumesc tuturor!
Voi face permutari sa vedem ce iese
Salut,
De cateva zile tot caut pe net pareri despre pozitionarea ideala a tevilor de In si Out ale filtrului extern pentru a avea o circulatie a apei corespunzatoare.
Suncer sa fiu, mai rau m-am zapacit decat sa ma lamuresc

Am un acvariu micut, de 54 litri, plantat, filtru extern Eheim Eco Pro 130 si tevi inlet/outlet Aquario Premium Neo Flow ver.2 cu lily pipe in capat. Dozez si CO2 din butelie (1 bula/sec).
Momentan am tevile pozitionate una langa cealalta pe geamul din spate al bazinului (coltul stanga) cu out-ul orientat spre lungimea acvariului. Ideea este ca am si niste plante de fundal pe care mi le zburataceste rau (s-au si aplecat saracele intr-o parte, una peste alta)

Poate ma ajutati voi cu pareri, vreun link util, scheme, poze, ceva sa ma lamureasca.

Multumesc!
Am inteles. Multumesc mult tuturor pentru sfaturi si idei. Asa am mai aflat lucruri noi
Am reusit sa fac si o poza. Sper sa se vada
Bayek wrote:E posibil sa fie limpeti. Dispar de la sine daca mentii curatenie in acvariu. Poti sa-i razui de pe sticla cu un card, ii aduni intr-un loc si ii zdrobesti de sticla acvariului. Ii mananca pestii, sunt delicatesa.

Ca idee generala, plantele se decontamineaza inainte de a le baga in acvariu. Cu solutii diluate de apa oxigenata sau spirt (1 la 10) sau cu co2 lichid. Cateva secunde, dupa care clatire cu apa de robinet la temperatura potrivita.


Da, se pare ca asta sunt. Am cautat articole despre limpeti si alte postari pe aici si, din ce poze am vazut seamana foarte mult cu ce am eu.
Acum ca mi-am luat leapsa stiu cum sa procedez cu noile plante inainte de introducere in bazin
Multumesc de sfat!
Flash wrote:
Aurel79 wrote:Salutare,
Acum vreo 3 luni am adus impreuna cu niste plante o mul?ime de melci. Am tot asteptat sa mai creasca sa ii pot aduna sau sa ii prind in capcana pentru melci insa nu cresc deloc. Cand se aprinde lumina geamurile sunt pline de niate puncte albe. Cred ca sunt sute deja... In cateva minute de la aprinderea luminii dispar (in nisip probabil).
Aveti vreo solutie de cum pot sa scap de ei? Ma gandeam s? bag niste asasini dar parca imi pare rau de neritine si imi este teama ca asasinii ii vor prefera pe acestia ca sunt mai mari

Salut Aurel,
Eu am vreo 8 asasini si 2 neritine....nici macar nu ataca neritina....daca esti din Brasov iti dau eu toti asasini, am scapat de melci comunitari


Nu sunt din Brasov, dar multumesc pentru intentie
O sa cumpar cativa asasini sa vad daca se schimba ceva.
Ms
flo77 wrote:Mie mi se pare ceva ciudat: puncte albe care dispar relativ rapid de la aprinderea luminii. Daca ar fi doar puncte albe(statice) as putea zice oua de neritine. Dar asa, habar nu am ce ar putea fi. Melci albi ar putea fi ivory snails dar aia nu-s mici. Poate nu sunt melci ceea ce vezi tu.
Poti sa pui niste poze/video?


Am zis puncte albe pentru ca nu stiu cum sa ii descriu mai bine
Ideea este ca nici nu cresc sa ii pot aduna.
O sa incerc niste poze fix cand se aprinde lumina ca dispar foarte repede dupa aceea.
Salutare,
Acum vreo 3 luni am adus impreuna cu niste plante o mul?ime de melci. Am tot asteptat sa mai creasca sa ii pot aduna sau sa ii prind in capcana pentru melci insa nu cresc deloc. Cand se aprinde lumina geamurile sunt pline de niate puncte albe. Cred ca sunt sute deja... In cateva minute de la aprinderea luminii dispar (in nisip probabil).
Aveti vreo solutie de cum pot sa scap de ei? Ma gandeam s? bag niste asasini dar parca imi pare rau de neritine si imi este teama ca asasinii ii vor prefera pe acestia ca sunt mai mari
Salutare tuturor!
Inca o data multumesc pentru sfaturi. Am reusit mutarea acvariului cu pierderi minime (5 creveti).
Am facut si unele modificari: inlocuit pietris cu unul granulatie 1-2 mm, inlocuit filtru cu unul extern Eheim ecco pro 130 + prefiltru Eheim.
Acum as vrea sa renunt la capac si sa pun lampa asta: https://www.nevertebrate.ro/lampa-led-twinstar-light-iii-450c-24w-45-60-cm-50459
Deasemenea as vrea sa inlocuiesc si tevile filtrului extern cu acestea: https://www.nevertebrate.ro/set-lily-pipe-aquario-premium-neo-flow-m-ver-2-13-mm-35711?osCsid=9260429c0d62d90f4ffbfc73673217e9
Pareri/sfaturi?
Multumesc
Super!
Multumesc frumos
Va mai adresez o intrebare: ce cantitate corecta de pietris sa pun la un acvariu 60 x 30 cm?
Am cumparat 10 kg de pietris granulatie 1-2 mm. Il bag pe tot sau este cam mult?
Multumesc mult pentru sfaturi! Apreciez!
Cea mai frumoasa comunitate
Subsratul este doar pietris de granulatie 2-4 care imita culori naturale (NU rosu/verde/albastru sau alte asemenea minuni)

Am bacterii fiole Bio Digest Prodibio - sunt ok?

Mai am o intrebare referitoare la filtru (indiferent ce model Eheim voi lua pentru ca Eheim va fi cu siguranta): am vazut ca sorbul pare ca are fantele de absortie cam largute si imi este frica sa nu imi aspire crevetii mai micuti . Aveti vreo idee cum as putea face sa reduc acest risc? Sa incerc sa ii adaug un burete sau altceva? (prefiltrul intern stiu ca ar fi ok dar incerc sa nu mai ocup spatiul din bazin)

Multam'

Salutare!
Despre acvariu: 54 l brut, plantat cu 3 anubias diferite (pe lemn/roca vulcanica), 1 buchefalandra (pe roca), 1 Microssorum (pe roca), 2 plante cu crestere rapida (Cabomba si inca una care nu stiu cum se numeste)
Populatie: 1 melc pomaceea, 2 neritine, 2 cory, 5 guppy, 4 otto, vreo 10-15 creveti (nu stiu exact numarul ca nu ii vad pe toti odata) amano si caridina orange
Filtru intern Eheim Biopower 160 + Filtru intern Eheim Aquaball 60
CO2 din spray + clopot
Fertilizare de la Tropica (6 ml/sapt) + Easy Carbo Bio (4 ml/sapt)

Am de gand sa schimb locul in care tin in acest moment acvariul si as avea cateva intrebari.
1. Am zis ca daca tot il golesc, sa curat si substratul (pe care desi il aspir saptamanal la schimbul de apa tot murdar este; chiar are si ceva alge pe pietricele, BBA banuiesc) - cum fac asta? este ok daca il oparesc cu apa si il vantur bine? Sau sa il schimb cu totul? (daca da, va rog sugestii)
2. Peretii interiori ai acvariului sa ii sterilizez cu ceva? (daca da, cu ce?)
3. Intentionez sa cumpar si un filtru extern Eheim Ecco Pro 130 (2032) care cred ca este suficient pt. bazinul meu – pareri?
Multumesc !
Multumesc tuturor pentru sfaturi!
Bayek wrote:E biofilm, trece de la sine daca e circulatia apei buna. Poti sa pui un skimmer sa curete daca te streseaza.

Dar de ce asasini? Neritinele curata foarte bine sticla, ramshornii curata chiar si biofilmul de la suprafata apei, se lasa singuri sa pluteasca pe apa si se intorc cu gura in sus, sunt spectaculosi.


Am bagat asasini pentru ca am avut o mica invazie de melci comunitari adusi cu o planta
Salut EverSad
Sa iti raspund la intrebari:
1. Am adaugat in urma cu o luna hrana pentru creveti Dennerle Crusta Spinach Stixx - 1 stix la 3 zile. In rest pentru pesti folosesc acelasi lucru din decembrie: fulgi si granule de la JBL
2. Am adaugat sistemul de CO2 dar abia acum o saptamana - pelicula o aveam deja (chiar ma gandeam ca ajuta CO2-ul sa scap de acea pelicula)
3. Ca si culoare greu de spus, poate o idee albicioasa...ceva uleios parca
4. Nu face spuma
Salutare!
De aproximativ 2 saptamani a inceput sa imi apara la suprafata apei o pelicula uleioasa si nu imi dau seama de ce.
Acvariul este pornit de aproximativ 8 luni si nu am intampinat aceasta problema pana acum.
Acvariul are capac de plastic (asa l-am cumparat); mancare putina si o singura data pe zi (fugi/granule).
Curatenie saptamanal (aspirare substart, curatere pereti acvariu, curatare alternativa bureti filtru in apa de acvariu, schimb apa 30%)
Am mai citit prin postarile vechi dar nu am reusit sa ma lamuresc de ce apare si cum evit sa mai apara aceasta pelicula.
Mentionez ca filtrul l-am pus sa valureasca apa la suprafata si este dat la debit maxim (desi din specificatii ar fi cam puternic pt. acvariul meu)

Cei mai experimentati, poate aveti niste sfaturi
Multumesc.

Despre acvariu: 54 l, plantat cu3 anubias diferite, 1 echinodorus, 1 bucefalandra mini
Populatie: 2 melci asasini, 2 cory, 6 guppy, 2 oto, 6 creveti amano
Filtru intern Eheim Biopower 160 (cu 1 cu burete mare jos, material filtrant Eheim substrat pro la mijloc si burete mic sus)
CO2 obtinut din JBL ProFlora bio 80
Folosesc Easycarbo de la Easy Life 1 ml/zi si Profito 4 ml/saptamana.
Iluminat 8 ore/zi (in reprize de cate 4 ore)
Salut!
Va rog cateva sfaturi referitoare la oxigenarea corecta a apei.
Pana ieri dimineata am folosit la filtru (intern) acel furtunas care iese in afara apei si introduce bule de aer in acvariu.
Am tot citit pareri cum ca nu ar fi eficient si ca ar fi mai ok valurirea apei. De aceea am scos furtunasul si am atasat skimerul la fltru pentru a face valurirea. Astazi am observat pe marginile acvariului (deasupra apei) multe bule (cam ca cele care se vad pe balta de pescuit cand este apa statuta).

Deci, care credeti ca ar fi ceam mai ok metoda pentru o oxigenare corecta?

Multumesc!

Despre acvariu: 54 l, plantat cu3 anubias diferite, 1 echinodorus
Populatie: 2 melci pomaceea, 2 cory, 1 ancistrus, 6 guppy
Filtru intern Eheim Biopower 160 (cu 1 cu burete mare jos, material filtrant Eheim substrat pro la mijloc si burete mic sus)
Fara instalatie CO2 (folosesc Easycarbo de la Easy Life 1 ml/zi)
 
Forum Index » Profile for Aurel79 » Messages posted by Aurel79
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com