[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
am facut tratamentul, am inceput cu 20 mll la 100 l apa; rezultat: in mare parte , algele au ars, a 2-a zi 60 mll la 100 l apa, rezultat: a ars mai tare, algele au inceput sa se desprina de pe plante; a 3-a zi(astazi) am administrat 100 mll la 100 l apa, dupa un timp de 6 ore de lumina, maine schimb 50 % apa si las, asa, nu mi-a ars nici-o planta, am sa vad maine la administratia de 100 mll ce se va intampla. cateva alge desi arse mai sunt prinse pe plante ,pe tulpine.
Caut schema de fertilizare dennerle cea de inceput, nu o gasesc, ma puteti ajuta va rog? si cat timp se foloseste inainte de schema asta
sunt sigur ca vor fi fericiti, pestii tai intr-un asemenea acvariu. Cat despre sfaturi, nu cunosc la nici o firma, toate din capul meu le-am facut , mai putin fundalul , dar ai ... o idee cum ai putea sa-l faci.
Plante nu cred ca se merita sa bagi, ca le bagi degeaba cu pirahna iar pietrele, le poti aranja dupa placul ochiului.succes

Sesmar : nu se accepta astfel de linkuri.
da p pot detalia: Se baga pietris si apa,se astupa capetele furtunului, Si agita.
La fel si cu capetele de plastic unde e foarte greu sa ajungi cu o periuta dupa cotul de 90 grade, se toarna nisip cu apa si se scutura, se repeta pana e curat.
nu se lipeste pietrisul
ca sa nu strici peria, fa cu pietrisul, da rezultate foarte buna, mai ales daca il curati chiar cand il scoti din functiune, cat despre periuta, gasesti la tine asa ceva? eu ma chinui in iasi si nu gasesc nimic asemanator, desi tot se lauda ca aude si aduce,, de cateva luni bune
1.exista in magazinele de specialitate o periuta speciala, genul ala de periute care existau prin anii 98-2000 pentru curatatul sticlelor.
2.Bagi putina pietris quartos si te joci cu furtunul pana se curata.
3.Faci o copie dupa punctul 1(ceva-homa-made:un cablu cu o bucata burete in capat si la fel te joci)
Injectand dioxid de carbon.
tratamentul cu h2o2 zic eu sa-l fac inainte la plante, ca sa nu disturb apa cu tratamentul de h2o2 la noul set-upm Sau ma insel ?

sau sa fac un tratament mai slab circa 25 sau 50 mll la 100 l apa, cu schimb de 50 % apa cu clor si repetat a 2-a zi iarasi cu schimb de 50 % apa schimbata tot clor, deoarece nu am cum sa depozitez asa multa apa la decantat. sau sa fac o singura data.
Ma gandesc ca ph-ul se va mari drastic. (nu sunt in postura sa iau aceasta decizie singur)
ketamina wrote:
Co2 este Activ de astazi.

Multumesc, am sa las un minimum de co2 , nu am sa tentez spre 6.6 ph
m-am documentat putin despre teste, dar am si cateva neclaritati:

Ce am inteles eu din engleza de pe metoda de folosire de la JBL test
Kh in jur de3-15, pentru un succes la fertilizare de co2, la mine am 16 grade, in tabelul KH-PH ca sa vad PPM de co2 nu este aceasta scala,Ca sa scad KH am gasit aceste metode :

Metode de a micsora kH
Injectand dioxid de carbon.
Folosirea apei cu osmoza inversa in combinatie cu apa de la robinet.
Folosirea produselor din comert.

eu am pus in practica adaos de co2, ce e drept cand am facut testul mi-a crescut Ph-ul ca mi se terminase butelia, am sa mai fac un test cand am ph 6,6 sa vad daca imi scade KH, poate reusesc sa vad si eu cati PPM de co2 e :-)

po4 maxim 0.05 deja 0,1 e mult / remedii schimburi de apa dese,) algele apar ) la mine este 0.1 dar totusi am cladophora, am sa incerc sa o elimin printr-un tratament de ho2o , pentru ca la mine a aparut deoarece eu am aduso, sper sa elim cauza dezvoltarii

in cazul nh4 cat mai mic , eu am 0.1 , dar totusi exista un tabel in instructiunile de la nh4 + ph, metode de remediere: schimb 50% apa

Fe pentru o buna crestere a plantelor este nevoie de 0.1 sau 0.2
eu am 0.1 deci e OK

La GH Cel mai bun este intre 5-20 grade,asta zice pe fooile de la JBL, dar eu am Gh 16 si este o apa (12-18dH sau 210-320ppm Duritate semnificativa)

Metode de a reduce gH
Adaugarea muschiului de turba in filtru.
Folosirea produselor din comert pentru a ‘inmuia’ apa (aceasta extermina ionii de calciu si magneziu and si ii inlocuieste cu ioni de sodiu. Multi cred ca nu este acceptabila aceasta metoda deoarece majoritatea pestilor care prefera apa moale nu prefera sodiu.
Amestecarea apei cu una cu osmoza inversa.

ma gandesc ca am duritate cam maricica, alte metode nu exista?
Salut, Multumesc frumos, am sa postez poze cand voi avea un Up-date.
Momentan e totul la fel ca in prima poza.Parerea mea este sa tii creveti,deoarece asa mai umbli la o planta, mai vezi cum evolueaza, ai mai multe actiuni,decat la un acvariu de beta. care ar trebui tinuti singurei, eu sincer m-as plictisi
si eu ,,, Doar ca mai am o problema, poate mare , poate mica. sunt invadat intr-o proportie de 15 % de Cladophora Aglae, Imi este frica sa nu o transport si in noul set-up, ma gandesc sa tai toate plantele atinse... sau se le curat mai bine.... Ma gandesc poate daca refac totul, nu va reusi sa trimfe si sa reusesc sa o combat.
Oricum , la inceput va fi chelbos acvariul, pana vor creste frumos plantele.
O intrebare: cu ce se mai dezinfecteaza acvariu la curatare? stiu ca sunt niste pastile care se vand la farmacie, dar sincer, am uitat denumirea, nu erau nici sumpe.
Niste plante care vor mai fi si am uitat sa le mentionez:hemianthus callitrichoides,hemianthus micranthemoides,prosepinaca,ludwigia brevipes,
Multumesc pentru raspuns.
Lofty wrote:
Esti sigur ca vrei atata lumina pentru 180 de litri?

Tot am avut un stres cu lumina (ba insuficienta-ba tuburi de calitate medie)
am sa folosesc doar 4x54, sa fie un echivalent de 1,2 W per L(asa zic eu ca e mai ok)

Lofty wrote:A1 Daily si S7 nu se folosesc impreuna. Schema e A1+E15+V30 sau S7+E15+V30.

Multumesc, aici nu eram sigur, in cazul asta s7 il elimit, am sa ma axez pe fertilizarea zilnica.

Lofty wrote:
4. Ba da, avand in vedere sau deducand din dotari ca vrei sa te axezi pe plante.

In cazul asta elimin Neonii clasi si rasboras, sa am circa 30 pesti maxim

Lofty wrote:6. Exista un risc. Pe cat posibil, incearca sa stochezi mai multa apa, sa lasi filtrul sa functioneze (stiu, e greu ca are debit mare) si sa completezi cu apa statuta. Mai poti baga bacterii "la fiola" Prodibio, s-a tot vorbit de ele pe forum.

Am sa vad cum depozitez, este destul de greu pentru atatia litri.. am sa caut un butoias Galeti...
Salutare tuturor

De ceva timp in urma, Tot achizitionez Aparatura, fertilizanti etc. pentru a incepe un acvariu bazat pe Sistemul de fertilizare dennerle.
As vrea daca se poate sa ma ajutati cu sfaturi pentru a incepe totul cu bine.
Acvariul are aproximatic 180 L Apa
Luminava fi: :t5 3x54w Osram 865 3x 54w Osram 965
Aparatura:Co2 butelie 2L fara ph-controller , filtru tetratecEx1200, Eheim Skimmer, Reactor ciclo turbo dennerle, Incalzitor substra(ThermoTronic 20 W)t Fara controler.
Vietuitoaie:10 Paracheirodon simulans , 15 razbora , 25 neoni clasici , 10 neoni negri, 10 neoni rosii red cherry.
Plante:Alternanthera Iliacina , Blyxa Japonica, Urticularia Graminifolia (Incerc din nou, Aviz si multumiri Dn-lui Ginel) pogostemon, L Aromatica , L cuba, HC, 2xEchinodorus Aquartica
Fertilizanti : Start Declorinare apa : Biotopol C.Substrat Dennerle Deponit mix 18 Kg, Lichid: A1 Daily, S7,e15,v30, Easy Life ProFito , EasyCarbo
Decor : Autocolant Negru

Cateva Intrebari:
1. Substratul fertilizant Il pun primul dupa care Stratul de Quart si atat ?(vezi intrebarea 2)
2. Dennerle FB1 SubstrateStart, Unde se pune ? nu am inteles prea bine. Intre Substratul fertilizant si Quart ?
3. Lumina tuburilor, la ce distanta e recomandata sa fie fata de luciul apei?
4. Nu fac suprapopulare de pesti ?
5. Debitul filtrului extern, Daca e setat la LOW sau MEDIUM, face aceeasi treaba ca si cum ar fi cand e dat sa faca furtuna ? si cum se regleaza, doar din robinetul de la evacuare? sau si din robinetul de la intrare?
6. Daca pastrez filtrul intact si apa maxim cat pot depozita sa zic un 20 % exista un risc a se decicla ? o perioada de circa 4-5 ore cat refact totul ?
Sunt sigur ca mai am si alte intrebari dar, nu imi mai vin acuma in minte.
Am sa postez poze, cand am timpul necesar sa refac totul, mai precis pe 13 sau 15.
Multumesc
Asa,cum am promis, Revin Cu update Foto:
Inainte: (observ ca si-au facut un obicei prost: Intra pe conducta de la pompa de apa, acuma nu stiu daca mai iesa , sau nu, dar un lucru e sigur: se chinuie foarte mult, pana reusesc sa intre: )
image
image
Dupa 2 zile: image
image

Inainte: (Baieteii mei parca mananca si din ciment, Is foarte infometati observ)
image
image

Dupa 2 zile:
image
image

Si o poza care imi place mie:
image
image
Mai incearca sa faci un test cu altceva.
Cat de des faci schimburi de apa.
Lasi la decantat apa cand o introduci ?
ai scapari de co2 la reactor , sau dizolva complet
Si eu recomand cu toata Increderea http://www.aquaristic.net/
cat despre www.underwater-world.de Lasa de dorit, Am avut neplaceri la pachet
Foarte select se vede acvariul, Bravo Abia astept sa vad ce rezultate ai cu substrat ADA Amazonia II, am vrut si eu sa aleg pentru acvariul meu, dar pana intr-un final am ajuns la dennerle deponitmix.
Daca acvariul tau are 120 L, nu ai putina lumina acolo ? sau plantele care le ai nu au nevoie de multa lumina :dintos:
da, initial a fost acoperit de2 straturi groase, apoi partile mai ridicate au fost acoperite cu : ciment + nisip + oxidant ROS, Iar partile mai joase= ciment + nisip + oxidant negru, pentru a crea efectul de shadow. Apoi dupa toate aceste colirituri: inca o mana buna de ciment+nisip pentru a acoperi partile vopsite in culori.
Poze:
1 Primul stratimage
image

2 al 2-lea stratimage
image

3 Lipit pe sticla+strat 3 si 4
image
image

4. In acvariu cu apa la 6 schimburi de apa, (2 totalte + 4 partiale )

image
image

Asa se vede Doar cu Fluora, Fara Daylight
De la Dumneavoastra am luat Pogostemon :-)
Voi baga plante cat pot, de dimensiuni mici.
Cimentul zic eu ca va face o duritate a apei cat de putina, deoarece nu e prima oara cand i-a contactul cu apa. momentan , sincer va zic, crevetii parca mananca din ciment , I-am certat sper sa nu moara ... nici nu dau semne
Co2 este Activ de astazi.
Cat despre alge, lasa ca va arat eu ce fac baieti mei :-P cum curata backgroundul de alge.
Multumesc de urari, sper sa continue bine si frumos
da,e facut de mine, polistiren + 3 straturi ciment.
se observa sus alge, dar de cand am crevetii , dispar. am sa postez peste cateva zile un update la situatia de sus a fundalului cu alge
. Multumesc :-) sper sa fac familie cat mai mare.
In privinta mossului am sa introduc cat am sa gasesc momentan doar atat am putut procura

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: