Message |
|
Discusii se tin min 5-6 buc.O pereche se separa eventual cand s-au ales ca pereche, dar 2 buc singurei nu o sa le mearga bine.
|
 |
|
aqva wrote:pai vreau sa fac un acvariu cat de cat plantat cu o comunitate  cu vivipari ->molly balon (poecilia latipinna), cativa guppy, platy (la astia inca ma mai gandesc daca ii pun) si plante  (adica exact pestii pe care ii am acum numai ca o sa pun cam 10-15 baloni  , 5-6 guppy,1 sanitar )
sau sa fac inca un efort financiar sa-mi iau cativa discusi micuti...
oricum mai lung de 80 nu poate fi pentru ca nu am loc, mai inalt de 50 deja o sa fie cam periculos sa nu-mi crape, numai la latime mai pot umbla si pana la urma trebuie sa aleg intre 35 si 40, acum nu stiu exact cum ar arata mai bine
se pot tine discusi in 160 de litri?
acvariu comunitar guppy-platy-discus
cativa discusi micuti...160 l uita de chestia asta
Pe de alta parte nu are rost sa faci dilema vietii tale din 5 cm incolo incoace .Eu te-am sfatuit sa-l faci cat mai mare , macar 40 si macar din considerentul ca daca este mai mare e mai bine
|
 |
|
aqva wrote:pai inaltimea va fi de 50 de cm, latimea e aia care ma intriga... si ma gandeam ca la 35 cm e ~ bine 
Eu am inteles ca inaltimea va fi de 50, eu iti recomandam sa faci adancimea (adica latura scurta), nu adancimea apei  mai mare de 35.Nu exista o stiinta exacta care sa-ti dea date concrete pt un acvariu ideal( eventual recomadari, de la.. pana la...).Si totusi ce vrei sa faci in acvariul ala?Ca asta e esential.
|
 |
|
Daca vrei sa fie plantat (nu ai specificat , dar presupun ca asta vrei) e bine sa faci o adancime cat mai mare.Te va ajuta la plantat si ala amplasarea diverselor decoruri (pietre, radacini).In principiu cu cat pot sa-l faci cat mai adanc, cu atat mai bine va fi.35 cm e putin.Daca poti sa-l faci macar de 40-45 e bine si de 50 va fi chiar foarte bine.Succes
|
 |
|
cdemici wrote:Am un Fluval 304, si am inteles ca apa din C-ta este numai buna.
E numa` bun.Dai bataie si succes!
|
 |
|
Ce ai vrut sa faci cu bradu` ala (care e brad), ai un semineu artificial acasa  , sau vrei sa creezi o atmosfera intima si rustica?Pai daca ai pune o asemenea frumusete de lemn(deosebit de drept, numa` bun de tamplarie), mai degraba acvariu` ala ar arata ca un semineu cu pesti 
|
 |
|
scarabeul1984 wrote:
Mi se pare mie sau pietrisul ala este multicolor?
Trebuie amestecat cu nisipul din acvariu sau il punem pe ala si atat?
Se gaseste si in cantitati mai mici ?
Am vazut ca ala este pentru un acvariu de 200 L.

- "pietrisul" este multicolor
- peste Terralit se pune pietris fin
- se gaseste si in cantitati mai mici.
|
 |
|
Io zic sa uiti de chestia cu bradu`.Rasinoasele nu ie valabile 
|
 |
|
owerflow box
hibridu`(w&d+sump)
Dupa cum se vede, tot hard-ware-ul care era in acvariu si care imi statea in ochi a fost "inghitit"de filtru.
In recipientul de plastic se gasesc in partera de jos(sub nivelul apei) burete si in partea de sus (deasupra nivelului apei) cilindri de ceramica Bio-Max .In sectiunea filtrului mecanic( stg) deasupra buretilor (grosier- 2 randuri, mediu-1 rand) voi aseza vata de perlon , dar mai trebuie sa confectionez un gratar care sa mentina vata la locul ei.Din cauza curentului de apa , care este f.puternic, vata o ia la plimbare , de capul ei.
PS.Dupa rezolvarea mai multor probleme si dupa mai multe set-up-uri filtrul s-a dovedit a fi , culmea, chiar silentios.Singurul zgomot care il mai emite este dat de pompa, care e silentioasa prin constructia si calitatea ei( Aqua Medic), dar fiind o pompa puternica (3500l/h) nu avea cum sa fie complet tacuta.
|
 |
|
Nu e chiar mic bazinul tau si cu siguranta ca poti sa cresti vreo 10-12 ciclide africane, de talie mica sau medie.Ai nevoie de o filtrare serioasa pentru un acvariu de africani, care sa creeze si un curent suficient de puternic de apa ca sa antreneze cat mai multe resturi.Iti recomand un filtru canistra Tetra ex 1200 l sau un W&D si mai bine.Si bineinteles nu uita de carasteristicile apei- duritate f. mare.
|
 |
|
Nu ezit deloc sa-ti impartasesc o "reteta minune"
|
 |
|
O pui la inmuiat in apa cateva zile.Dupa ce coaja (daca e uscata) trage apa in ea, poti sa o dai jos mai usor.Daca poti sa o si fierbi vine cu si mai mult spor jos.
|
 |
|
i-am dat bip patm mobil lu` Oliver Knott si m-o sunat inapoi shi l-am intrebat daca el nu stie ca trebuie sa dea jos scoarta de patm buturuga?Si mi-o zis sa ne relaxam de tot pt .ca-s un pic artificiale...ele...lemnele...
Manuel: That´s amazing!! It´s like a window in a real river.
Are the trees real (wood) or artifical??
Oliver Knott wrote:
All the decoration in this tank, the rocks and the trees (wood) are artificial.
Best regards, Oliver Knott
|
 |
|
Din cate imi dau eu seama , radacinile ale asint artificiale
|
 |
|
Hmm, cred ca respectivul nu stia prea bine cu ce se mananca problema.Adika scoarta.
|
 |
|
OK, dar prin magazine ati vazut asa ceva?Pe undeva?
|
 |
|
Cam ce cheltuieli ai scris tu pe acolo le-am avut si eu, cu diferenta ca am luat o pompa de calitate (Aqua Medic), nu una care sa sune ca un tractor care urca dealu`  si care a fost un pic vreo 280 Ron.In timp ce un Tetra ex 700 costa 230 Ron.
PS din cate stiu eu un tetra ex 1200 nu costa atata cat ai spus tu.
|
 |
|
O ti in butoi 3-4 saptamani, timp in care schimbi regulat apa.Buturuga trebuie curatata de orice resturi de coaja, care putrezesc in apa oricum.
|
 |
|
Trebuie sa lipesc urgent o componenta de la filtrare (ower flow box) care este din plexit de 3 mm cu ceva adeziv. La o firma specializata in plexit+firme luminoase am gasit un adeziv pe baza de biclorura de metan  , cel putin asa mi-au spus domnisoricile de acolo.Stie cineva despre ce este vorba?Este toxic dupa uscare?Am nevoie urgent de un sfat pertinent in aceasta directie.
PS plexitul NU se poate lipi cu silicon.Poate fi vorba de cel mult o ansamblare cu silicon cum spunea cineva pe forum.Se da jos dupa uscare fara nici un fel de problema.
|
 |
|
gabiim75 wrote:pune nene mina si fa un vet-dry ,iesi la jumate de pret si si ai si filtrare cata vrei 
hm... nu cred.Daca iti faci wet&dry vei obtine intradevar filtrare cata vrei, dar cu jumatatea de pret e fix invers.Adica peste pretul de la un filtru canistra mai pui jumatate din pretul lui  + munca= filtru w&d.
|
 |
|