[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: siliconu`
Forum Index » Profile for siliconu` » Messages posted by siliconu`
Ar fi una bucata act de kamikaze acvaristic sa se filtreze apa prin mediu de turba Potgrond .
E greu de estimat intervalul in care turba isi pierde capacitatea de micsorare PH, depinde m. multi factori: intensitatea filtrarii, raport cantitate turba/l apa, intervalul si cantitatea schimburilor de apa, etc. Cea mai eficienta metoda in scopul urmarit de tine este masurarea PH (care e si target-ul tau).Cand vezi ca PH urca semnificativ inseamna ca turba s-a cam dus...In orice caz nu cred ca poate depasi ca durata de utilizare eficinta 1-2 luni.
dark_one wrote:pai inainte sai bagi in acv nou bagai intr-un lighean sau ceva de genu, in apa respectiva bagi o lingura de sare la 10l , vreo 3 mg de bicarbonat, shi albastru de metil pana se face albastra ca draq, ii lasi vreo 5min max., dupa care care il ei pe fiecare in mana shi dai odata shi pe parte shi pe alta cu vata inmuiata in triplafavina shi gaa pati sai bagi in acv nou

Si la sfarsit ii tzi in apa clocotita max 2 minute, timp in care amesteci incetisor si dupa asta poti fi sigur ca daca pui pestii in acvariu` nou ,nu mai ai risc da™ boala...
Ba , eu stiu un shop on-line, ba chiar are si folia paTM care o cauti ,(da vezi ca-i secret, sa nu mai spui la nimeni, ca-i impotriva politicii site-ului)
Stai asa ca nu-i chiar asa.Pompa aia de 1200l/ora nu scoate la inaltimea de 1.6 m acest debit.Asa cum spunea chitron, este inaltimea la care poate maxim sa ridice ceva apa.Deci , din cate stiu eu respectiva pompa e...prea slaba ca sa-ti asigure un debit multumitor la inaltimea la care te conditioneaza un sistem W&D.Deci stai linistit ca, nu-i prea puternica, e prea slaba la ce-ti trebuie tie.Pompa mea de 3500 nu scoate atata la inaltimea de1.4 m-poate ca cel mult 1800 l (care imi asigura un curent, cam puternic, dar l-am estompat cu o teava de retur prevazuta cu un sir de gauri).Poate ca pompa de 2500 l este buna sa urce suficienta apa pentru un acvariu de 100l.Daca pretul e OK, ii poti cere detalii lui GG
16 tuburi pana acuma .Hai curaj, prestati va rog in continuare.Mai comand inca unul , da` de se aduna cifra magica(siliconu`=3 tuburi )- deci 17 tuburi pana acum.
horia_ch wrote:Ei, si pana la urma ati gasit acea pompa silentioasa de 1000 l/h? Ca nu s-a mai zis nimic despre asta. Daca da, ce pompa este si pe unde se gaseste?

Si totusi am zis unde am gasit acea pompa silentioasa (in acelasi post).Ca sa nu citesti toate chestiile alea plicticoase, da clik aici
horia_ch wrote:Atunci ce fel de pompa pot folosi pentru un w/d care sa recircule cam 500 l/h? Ori la acvariile mici (~100l) nu se pune problema de w/d?

depinde de ce vrei tu sa faci pe acolo+bugetul pe care vrei sa-l aloci+pretentiile pe care le ai de la acvariul tau.Daca te intereseaza problema ,W&D, dezbatut la maximum si cu o finalitate concreta
arnoldx wrote:Eu am un acvariu de 350 L si unul de 500L pe masa de pal grosime 18 mm.La laterale am ambele dublate si mai am intarioarele din mijloc tot din pal de dimensiunea lateralei si astea ambele dublate.Si rezista.

E interesant ce spui tu acolo dar n-am inteles nimic si cred ca nici altii.
Nu stiu cat de zgomotoasa este , dar nu cred ce face fata la inaltime mare.Nu lua de bune ce scrie acolo cu h maxim, adica sa nu crezi ca la h 1.2m scoate 450l.Iti spun din experienta ca nu e asa.
Da, intradevar am observat o boala patm anumiti arhitecti (cu care am adesea ocazia sa lucrez/colaborez), care in dorinta lor de a realiza o amenajare de interior mai deosebita ajung de mai multe ori la un capitol delicat:acvariul.Daca designul interior este reusit...in anumite cazuri la capitolul acvarii, parca o iau razna cu fantezia.Si simt ei domnule, asa ,un impuls nebun si o pasiune insufletitoare si se chinuie sa inventeze un acvariu care sa fie o piesa iesita din comun...si ce e mai rau ...ca si reusesc .Si apar nemaipomenitele creeatii:
-acvariu` sub podea
-acvariu in "L" (no offence!)
-acvariu sub forma de "hublou de vapor" in peretele lu `bunicu` Virinel si a fermecatoarei sale nepoate
-acvariu asezat pa tm masutza cu rotile si cu becu`-n fund
-acvariu care vazut din fata are forma de trapez, in care fundul este dispus la aprox 35 grd inclinatie (un amic de al meu, designer este responsabil de minunata creeatie )
Eu chiar nu inteleg (si lucrez in aceeasi bransa), de ce nu pot stimabili arhitecti sa integreze firesc si cu bun gust un astfel de acvariu intr-un decor deosebit.Un acvariu incastrat complet in perete la care sa se vada doar "fata" si care sa fie de dimensiuni mari ar creea un efect maxim.
PS. asta-i un topic numa` bun de bagat la "Carciuma"
pentru plantele mai sus enumerate nici nu te chinui/cheltui prea tare cu nu-s-ce combinatii savante de neoane ca nu-i cazu`.Pentru alte plante...ramane de vazut.
yoyo wrote:Vreau sa tin:
Vallisneria gigantea
Echinodorus magdalansis

daca pun si alte plante inca nu stiu

pt astea intradevar ti-s de ajuns 5 tuburi.Pentru altele... ramanae de vazut
Nae wrote:pai de aia m-am gandit la miniturme de zebre si neoni (5+5), 4 xipho ca astia sunt (1 femela mare si 2 pui ai ei ii am), sanitari pentru utilitate si se agita frumos , iar cei 2 betta decor static

AAAAA.....ce ai insirat pe aicea....banuiesc ca se refera la situatia in care ai upgrade-ul facut (aia 200 l de care vorbeai) , ca altfel pentru aia 25 litri iti recomand calduros 10 capatani de varza alba+saramura, sau 50 de gogosari+otet, depinde de preferintele personale.
Acuma sticla gasesti in mai multe locuri, nu mai este o marfa greu de gasit, nu stiu pe unde ai cautat .In Cluj, sticla groasa (10mm=15.9E+TVA,12 mm=23.5E+TVA) gasesti la Tehnic Glass, str. Calea Baciului, nr 2, tel 0264.4350.152, sticla este prelucrata impecabil, au utilaje profi de taiere.Cel putin cand comand pt firma, nu am niciodata de comentat nimic.Poate pretul...
Gata, ne-am blocat?nu mai are nimeni acvarii de 100 cm lungime?
Ceratopteris Cornuta (daca e planta din planul doi).Se inmulteste in draci
Eu am acvariul varianta 3.Si cel mai mare regret pe care-l am este ca nu ma dus capatana sa fac un acvariu cu l=50 (adica varianta 1).La vremea aceea , cand l-am construit (si erau niste preturi pe atunci la sticla de 10 , cel putin prohibitive )mi se parea un acvariu mare . Astazi mi se pare mai potrivit pentru pionieri.
A iesit chiar interesant, cu carcoteala (sper sa o consideri constructiva) ca verdele este foarte dur, nenatural.Fa-i ceva, acopera-l partial (sau amesteca-l, depinde de tipul de vopsea pe care l-ai folosit, presupun ca sunt vopsele spray) cu culoarea aceea mai inchisa.
PS.Cum adica l-ai acoperit cu fibra de sticla?Nu cred ca ai zis bine ce ai zis.Probabil e vorba de rasina care intra in componenta fibrei de sticla.
Oricum , felicitari.
[quote="viviparu'"]Salut,

Concret: ca sa injectez 15 ppm de CO2 intr-un acvariu, cate bule/secunda de CO2 trebuie propulsate in acvariu.

Astept raspuns de la meseriasi: g.g., Leo, Faraonu', etc.[/quote:0272c4c703"]

Pentru ca astepti raspuns de la meseriasi, imi permit totusi sa ma bag in postul tau si sa-ti spun ca nici unul dintre meseriasi n-o sa-ti dea raspunsul pe care-l astepti (magica si miraculoasa cifra de bule/secunda).Si nu-ti vor da acest raspuns care contine miraculoasa cifra stii de ce?Tocmai pentru ca sint meseriasi.
horia_ch wrote:Ma bag si eu! In legatura cu latimea bazinului: MUSAI fa-l cat poti tu de lat! Eu deja regret ca il am doar de 35 de cm. Nu-ncap prea bine plantele, in fata ramane prea putin loc de "joaca" si mai e si lipsa "perspectivei".
CAT MAI LAT !!!

asta i-am spus si eu

Forum Index » Profile for siliconu` » Messages posted by siliconu`
Go to: