[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rxget21
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Message
Multumesc frumos. Pun doua poze de dinainte de concediu, de acum aproximativ 10 zile.
opincarul wrote:
Yudilicious wrote:Draga domnule Faye "ma asteptam sa imi raspundeti" exact la intrebarea care am pus-o ca sa nu "ma uit la ei cum mor incet in chinuri". Aici nu e loc de ironii. De aceea am si pus o intrebare, ca sa stiu de la cei mai bine pregatiti ce pot sa fac, .. daca nu mi-ar pasa, i-as lasa sa moara, nu?


Stimata colega/ Stimate coleg (asta pentru ca nu te-ai prezentat) , afla ca, de fapt, @Faye e o doamna, foarte respectabila chiar. Nu ti-a dat niciun sfat gresit, din contra, ti-a dat un sfat din experienta proprie.
Daca vei avea vreo curiozitate (pur stiintifica, ofcors) si vei cauta printre jurnalele colegilor, vei afla ca si Faye a inceput exact ca tine: tinand carasi intr-o vaza de flori.
Dupa ce a primit sfaturile aferente de la colegii de forum s-a conformat, iar acum are un bazin extraordinar!

Mingea e in terenul tau de acum!

Daca doamna Faye a trecut prin asta odata si stie cum e sa fi incepator si sa tina carasii intr-o vaza de flori, nu crezi ca putea sa aiba alt mod de a expune ce ii gresit la acvariu lui?
P.S. Nu iau apararea lui Yudilicious, dar nici modul asta in care raspundem ironic nu este normal. Ok, o gresit hai sa il ajutam, daca nu acuma, atunci pe viitor, dar nu " ori te uiti la ei cum mor incet in chinuri".
Disciponel wrote:Fenomenul "apa tulbure" -daca despre tulbureala aia albicioasa e vorba- arata ca acvariul abia intra in faza de ciclare...pestii aia daca supravietuiesc "holocaustului" or sa fie traumatizati pe durata nedeterminata...

Colega Faye...nu a fost rautacioasa dar e dureros pentru iubitorii de animale sa vada cand vietatile de care ar trebui sa avem grija si sa le oferim un mediu propice pentru a ne bucura multa vreme de ele au de suferit pentru ca nu ne-am documentat inainte de a le achizitiona...Citeste te rog ce efecte are intoxicatia cu amoniac asupra pestilor...si o sa intelegi reactia ei.

Acvariul a spus ca e de doua luni, iar pestii au probleme de o saptamana, nu cred ca e vorba de ciclare.
Nu inteleg ce o vrut faye sa zica prin nu se preteaza la acvariu de 60l dar sugestia cea mai buna ar fi sa iei un filtru extern, acuma depinde si de cati bani esti dispus sa dai. Un JBL e701 cred ca iti este perfect, Eheim 150 este cam mic. Poti sa pui si o poza sa vedem ce intelegi prin apa tulbure.
In curand o sa plec in concediu doua saptamani si o sa las un prieten sa verifice acvariu si sa dea de mancare la doua zile. El nefiind acvarist ma gandeam sa ii fac o lista cu lucruri de verificat. Am deja ceva idei in minte dar as vrea sa aud si ceva pareri de la voi fara sa influentez cu ideile mele. Multumesc in avans.
opincarul wrote:Uite cum poti raci apa cu ajutorul unui ventilator: http://acvariu.ro/forum/posts/list/100/35107.page#p315013
A doua poza din postul 104 exemplifica perfect ce ti-am scris in postul anterior.


Chiar Liviu a fost cel care a zis in alt post ca daca apa este peste 27 de grade ai nevoie de o pompa de aer. Neavand pompa de aer am lasat filtru asta sa faca bule.
Ma descurc cu racirea prin ridicarea capacului cand vad ca se incalzeste, avand aer conditionat in camera nu este o problema asa mare.
Liv wrote:Arata bine - dar nu eu pot sa-ti dau sfaturi despre ea.
Sint multi prin concedii asa ca nu astepta prea curind sfaturi.

De ce mai tii aerul pornit la filtru? Mie mi se pare ca in poze sint valuri la suprafata si asta ar trebui sa fie suficient, daca nu ai prea multi pesti.


Am primit ceva sfaturi de la cineva. Aerul il tin pentru ca mi s-a zis ca daca este calda apa e benefic si mai atinge 28C uneori.
Am avut in jur de 50 de melci mici in acvariu, pe care i-am scos in proportie de 90%. Un prim motiv e ca se inmultesc foarte repede si chiar daca 10 nu te deranjeaza la inceput, 50 o sa te deranjeze. Al doilea motiv este ca dupa ce i-am scos nivelul de deseuri a fost semnificativ mai mic, atat pe decor cat si substrat. Sunt deacord ca sunt folositori dar sunt o pacoste.
Sugestie, aruncai.
Am cumparat o Echinodorus Bleheri din poza urmatoare care are o ramura cu pui, intrebarea mea este cum sa plantez, las ramura in afara cum era pana acuma la magazin sau o bag sub pietris?
http://imgur.com/a/LGvP2
narcis wrote:Pur si simplu tai cu o foarfeca legatura dintre ele si le pantezi separat.

Chiar daca unii dintre pui inca nu au frunze?
Am cumparat o Echinodorus Bleheri din poza urmatoare care are o ramura cu pui, intrebarea mea este cum sa plantez, las ramura in afara cum era pana acuma la magazin sau o bag sub pietris?
Apa nu pare sa fi fost verde, mai degraba alba, ceea ce este normal la inceput, si poate un pic galbena de la taninul eliminat de lemn. Nu era necesar solutia anti alge fiindca alea nu se fac in 24h. Nu mai baga nimic in el, doar scoate apa, mutal si pune apa la loc si lasal asa, nu mai adauga prostii.
Furtunasul ala are scopul de a trage aer pana la evacuarea filtrului ca sa faca bule. daca ii reduci debitul de chestia aia de sus, se reduce debitul de bule, nu si debitul filtrului. poti sa il opresti de tot aerul pana bagi pesti, dupaia o sa ai nevoie de putine bule. O sugestie este sa incerci sa indrepti masa pe care sta, pentru ca apa este inegala in acvariu.
tu daca ai fi intr-o camera de 1m patrat, nu te-ai freca de toti peretii precum fac acei scalari? sincer mai bine doneaza sau vinde toti pestii si apuca-te de alt hobby.
"acvariu mare", cred sincer ca iti bati joc de noi, 15l la doi scalari? si daca erau nou nascuti era prea putin, 5l la guppy care le place sa inoate? sincer, daca ar exista politia animalelor ai fi primul pe lista mea. Si acesta nu este postul tau, de ce nu iti faci unul propriu?
Ce pot sa iti spun este ca am un dulap facut tot din pal asemanator cu al tau (lungime 90) si tine un acvariu 80/35/45 de la eheim. tot odata pot sa iti spun ca daca ai standul pana in perete, nu o sa poti duce acvariul pana in perete(cabluri, tuburi de la filtru extern, background). Ai putea in schimb sa faci blatul cu 5cm mai mare de cat standul, ca un fel de birou.
Incearca un pachet Eheim Aquapro 80, are dimensiunile care le doresti tu, 126l si pret convenabil, o sugestie la pal, daca nu este consolidat la mijloc s-ar putea sa se curbeze. Gandestete ca acvariu va avea in jur de 150kg. Testeaza comoda inainte, pune doua persoane pe ea.
ok, deci sa inteleg ca nu e o problema, mersi
Am si eu o problema, am observat recent ca Oto fac lipsa mare foarte lunga(2-3cm) si subtire, de o culoare normala as zice, aveti idee de ce?
 
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com