[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Message
Pornind de la ideea pe care mi-a dat-o colegul @Black prin posturile de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/26962.page#p217482, am decis sa fac un astfel de filtru pentru cei 72L de apa pe care ii am. Problema e ca nu stiu cu cate compartimente sa-l fac sa fie mai eficient? Va fi umplut cu spartura de lava, iar ca pompa voi folosi un SP 1100 umplut cu pasla de spalat vasele (nu bureti) pentru filtrare mecanica. De gaurit sticla acvariului nu poate fi vorba pt ca nu am instrumentele necesare.
Bisonul e 17—21 ron, in functie de tipul de adeziv.
daca e intr-adevar sp 1100 ai o clapeta de reglare a debitului. asta ca sa scapi de lucru manual.
hera wrote: Nu ma omor dupa scalarii, poate doar dac-as gasi varietatea galben cu albastru, iar dintre ciclidele pitice, in afara de ramirezi, care sunt ok, poate as mai alege 2-3 specii (pelvicachromis pulcher, pelvicachromis taeniatus moliwe, benitochromis riomuniensis), dar nu sunt la fel de spectaculos colorate ca celelalte.



Acelasi lucru l-am gandit si eu pana am vazut in acvariul meu cum se coloreaza P. pulcher cand le dau sa manance sau vor sa-si arate muschii.
probabil pentru ca sunt de 25W fiecare si nu fac fata separat.
In hala noua din Obor, la etajul 1 e un pet—shop unde aveau Boraras...in jur de 8ron/bucata.
Inainte de toate, Bine ai venit!
apoi, trece—ti locatia la profil ca sa—ti putem recomanda niste persoane/locuri de unde sa cumperi pestii.
pe toate produsele poxipol am vazut semnul toxic pt mediul inconjurator. mai degraba cu silicon pt acvarii, dar decat sa dai banii pe un tub, mai bine cumperi alt difuzor.
Cumpar 3-4 pui de kribensis azi sau maine, nu stiu daca luni o sa mai vreau sa tin kribi in acvariu. Contact prin PM.
@DanX, colegul e din Iasi, o sa—i fie peste mana sa vina in Bucuresti. oricum e utila informatia pentru bucuresteni.
multumesc foarte mult pentru plante si cei 2 melci bonus.
Cosmin wrote:Ce parere aveti despre aceste filtre externe?Detine cineva asa ceva?

Black Knight 4.


Nu detin niciunul dintre ele, dar asta imi pare a fi mai mult pentru o imagine fensi trendi a acvariului. Parca mai vroia un coleg de forum sa-si cumpere unul.


Cosmin wrote:AQUA EL Multikani 800

Ideea de filtru extensibil imi suna a pahar extensibil (http://www.unikshop.ro/produse/20100206133205_detalii.jpg), poate ti le mai amintesti din copilarie, o miscare mai serioasa si curgeau. Cu toate ca nu merg pe aceeasi idee
In locul tau as mai stranga putin din....dinti si as lua asa ceva http://www.zoofast.ro/aquaelminikani120-filtruexteriorcanistrpentruacvariucucapacitaeade120l-p-15053.html mai ales ca pompa o poti pune unde vrei tu (pe tur, pe retur, in apa, in afara apei...).
bobesku wrote:Sa nu ne pripim in afirmatii. Colegul a spus ca sunt morti, si poate chiar au fost morti in final. Nu avem cum sa dovedim ca nu e asa, si nici nu trebuie, pentru ca suntem pe un forum, in nici un caz la tribunal.
Mi-am adus si eu aportul, doar ca sa subliniez aspectul interesant al comportamentului pestilor.


Departe de mine sa fac pe avocatul diavolului in cazul asta. Tot ce am vrut sa dau de inteles este ca i s-a mai spus de comportamentul in caz de stres al rhodostomus-ilor.
Numai ca al nostru coleg nu a vrut sa inteleaga nimic din asta si sustinea, in alta parte, ca au murit imediat ce vanzatorul i-a pus in punga.


bobesku wrote:Important e sa invatam cate ceva, din experientele celorlalti si sa ne facem drumul catre inevitabil cat mai bogat.


Corect spus.


bobesku wrote:Pace si prosperitate


Si mai multa atentie in acvariile din care ne alegem pestii, in cazul in care nu ii luam de la un coleg acvarist.


Nu sunteti primele persoane care ii spun ca pestisorii astia se prefac doar si nu—s morti defapt. Problema e ca nu are cine inteleaga asta, colegul nostru e mai multumit sa arunce cu rahat si sa ameninte cu opc—ul, ca doar e cetatean european si are drepturi, numai ca nu poate dovedi ca pestii erau bolnavi.
scorpionul wrote:Eu am o regula: acvaristica pentru mine este o placere si nu o afacere. Asa ca daca dau ceva, dau din inima


Din toata inima mi-a adus si mie roca vulcanica. Am cerut 2-3 litri, imi cere un pret pe 4 litri sa merite drumul Tei - Drumul Taberei (ma costa mai mult cartela de metrou). Dupa 2 zile imi aduce la scara blocului 7litri cu acelasi pret.

Multumesc domnului Bogdan pe aceasta cale.
dany_beboide wrote: Daca se poate trimite-mi un nr de telefon pe PM si te contactez.
Daca ai nevoie de niste melci pomacea, am o gramada de pui de donat.


Ti-am lasat numarul meu in PM. Melci nu vreau, multumesc. Am destui comunitari
Daca vii din centru, poti sa iei tramvaiul 16 de la Sf Ghe. si cobori la Magura, fix in fata parcului Tei.
Oricum ma poti suna maine, dar dupa ce rasare soarele de 11
salutare colegu. daca vrei si esti dispus sa ajungi maine in zona parcul tei sau parcul circului, iti dau eu un bolovan de sare fara iod. eu mi—am adus din salina de la slanic prahova acum cateva saptamani. singura problema e ca trebuie dizolvata in apa si apoi eliminat sterilul din apa.
Dogibeer wrote:

JBL Tropical Biotope Contest 2013
http://all4aquarium.ru/en/events/dennerle-nanocontest-2013
Data limita 10 octombrie 2013


Asta-i linkul corect pentru JBL Tropical Biotope Contest: http://all4aquarium.ru/en/events/jbl-biotope-contest-2013
Nu vreau sa pornesc o polemica, dar ai dreptate ca un fluid va alegea calea cu rezistenta minima, numai ca afirmatia asta:

Humbert wrote: acum, teoretic ai putea sa reglezi nr de bule la bomba daca pui un robinet, dar practic eu te sfatuiesc sa nu faci asa ceva pentru ca presiunea va creste foarte mult si nu
vei putea realiza o instalatie care sa se mentina etansa la presiuni mari, deci e probabil ca vei avea drojdie prin casa


are cateva greseli. Poate regla numarul de bule din robinet prin deschiderea/inchiderea lui chiar practic, nu doar teoretic; tocmai datorita principiului rezistentei minime nu va avea drojdie in casa, pentru ca presiunea in exces, in cazul in care nu este de sticla sau sticle (pentru ca nu stiu unde are colegul valva de sens, sau daca are asa ceva), se va elimina prin locurile in care nu este etansa -asta daca nu cumva ii vor sari furtunele de la imbinari (valva de sens, robinet, capacul sticlei...).

Sper sa fie o discutie constructiva.
poti sa treci furtunul care iese din sticla de drojdie printr—o sticla de 0,5 de suc si ti—ai facut numarator de bule.

numarul de bule nu il poti regla decat daca ai robinet. contrar celor spuse de colegul @Humbert daca ai scapari de gaz instalatia nu sare in aer, tocmai pentru ca excesul de CO2 are pe unde sa iasa
 
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com