Message |
|
Interfereaza cumva, daca pun si niste albastru de metil in paralel ? Si daca nu, cat sa pun ?
|
 |
|
Am scos filtrul si l-am pus sa mearga intr-un borcan de 10 litrii, iar in bazin i-am dat drumul la tratament cu baktopur. Daca dupa ce termin cu asta, daca tot mai sunt urme, mai fac o tura si cu Cloramfenicol ca tot il am deja. Apoi fac un schimb masiv de apa si bag filtrul inapoi si sper sa revina totul la normal. Daca nu, ...
|
 |
|
4
|
 |
|
3
|
 |
|
2
|
 |
|
Am reusit sa fac niste poze destul de relevante zic eu.
|
 |
|
Am o problema medicala la pesti, care se prezinta sub forma unor pete alburii pe corp in centrul carora par a fi si niste ulceratii. Dupa lecturarea subiectelor pe aceeasi linie, pare a fi o dermatita, o bacterie bagaboanta sau asa ceva. Problema aparuta de vreo 3 saptamani, iar pana acum s-a concretizat in 4 decese. Interesant este faptul ca toti cei 4 s-au imbolnavit pe rand, adica abia dupa ce a sucombat primul au aparut la urmatorul simptomele, cel putin cele vizibile. Pentru asta am inteles ca se face tratament cu Cloramfenicol. Pentru ca tot in urma lecturii am vazut 'jde mii de variante de tratament, vin aici cu rugamintea de ajutor.
Deci, intrebari :
1. Cum se face acest tratament, doze (calcul dozaj) si mod de administrare ?
2. Afecteaza acest tratament biotopul din filtru, decicleaza setup-ul ?
3. Sunt si alte tratamente ?
4. Sau pot fi alte variante de posibile boli ?
Ps:
1. exclus varianta de bazin spital separat, nu sunt conditii si oricum nu cred ca ajuta deoarece banuiesc ca trebuie tratati toti pestii si intregul setup. deci astept sfaturi aplicabile direct in bazinul mare.
2. cat mai urgent daca se poate.
|
 |
|
Mii de scuze, acum am observat ca sunt la apa sarata iar eu sunt de apa dulce, ca si problema de altfel. De se inchide acest post si se muta la apa sarata ! Inca odata mii de scuze !
|
 |
|
Am o problema medicala la pesti, care se prezinta sub forma unor pete alburii pe corp in centrul carora par a fi si niste ulceratii. Dupa lecturarea subiectelor pe aceeasi linie, pare a fi o dermatita, o bacterie bagaboanta sau asa ceva. Problema aparuta de vreo 3 saptamani, iar pana acum s-a concretizat in 4 decese. Interesant este faptul ca toti cei 4 s-au imbolnavit pe rand, adica abia dupa ce a sucombat primul au aparut la urmatorul simptomele, cel putin cele vizibile. Pentru asta am inteles ca se face tratament cu Cloramfenicol. Pentru ca tot in urma lecturii am vazut 'jde mii de variante de tratament, vin aici cu rugamintea de ajutor.
Deci, intrebari :
1. Cum se face acest tratament, doze (calcul dozaj) si mod de administrare ?
2. Afecteaza acest tratament biotopul din filtru, decicleaza setup-ul ?
3. Sunt si alte tratamente ?
4. Sau pot fi alte variante de posibile boli ?
Ps:
1. exclus varianta de bazin spital separat, nu sunt conditii si oricum nu cred ca ajuta deoarece banuiesc ca trebuie tratati toti pestii si intregul setup. deci astept sfaturi aplicabile direct in bazinul mare.
2. cat mai urgent daca se poate.
|
 |
|
In ce priveste cearta din gasca, nu uita ca functia de "sef de haita" e foarte ravnita, asa ca din cand in cand postul v-a fi provocat !
|
 |
|
Cu placere omule si sa te bucuri de el !
Eu zic sa nu-ti faci griji pentru tetra, sunt suficent de rapizi incat sa nu le faca daune, in schimb te sfatuiesc sa renunti la kuhli, eu cred ca n-au nici o sansa, ii sacrifica repede periculosul. Si cred ca nici o specie de fund nu-i rezista. Daca te gandesti la curatenie, eu zic sa bagi niste melci, melanoides, pomaceea si nu numai, de aia nu se leaga.
Bafta !
|
 |
|
Schimb Labeo Bicolor pe niste Xipho, Molly, Platy ...
|
 |
|
... Boala grea incapatanarea asta !
|
 |
|
Dar dupa ce ma trezesc ..... !?
... ma gandesc ca daca as gasi o solutie prin care sa nu stric nimic si sa nu cheltui nimic, ... parca parca ...
|
 |
|
Am glumit ca suna frumos !
Nu mai incerc nimic. Cand 10 oameni iti spun ca esti beat, te duci dracu si te culci !
|
 |
|
|
 |
|
Am inteles omule, mai greu din pacate dar am inteles. De fapt, cred ca in sinea mea am inteles de la inceput, dar am acceptat greu. Bine ca macar mi-am format un obicei din a nu ma apuca de ceva pana nu sunt 150% sigur, ca altfel as munci ca prostul degeaba !
|
 |
|
... visator, incapatanat, Toma necredinciosul. E tarziu sa ma mai schimb !
|
 |
|
Eeee, ce sa-i faci, fiecare e visator in felul lui ! Mie de exemplu, coltisorul ala frumos si racoros de care spui tu, imi place in natura, nu artificial in casa. In casa imi place tehnica si modernismul ! Singurul "coltisor" din ala, imi place si il accept si eu, la mine este balconul care este plin de plante exotice. Cum spuneam, fiecare ... in felul lui !
|
 |
|
 Gata stiu ! Ma apuc sa cresc gandaci de bucatarie ! P'astia nu-i omoara nimic !
|
 |
|