[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiGr
Forum Index » Profile for MihaiGr » Messages posted by MihaiGr

S? ave?i un an plin de bucurii!
Salut,

Donez 2 femele Betta, deoarece am cumparat câ?iva Guppy ?i una dintre ele nu îi las? în pace, ii tot alearga... Probabil din din cauza acvariului mic, 25L sau din cauz? c? ele au fost primele...

Anun? valabil doar pentru colegii din Pite?ti.

An nou fericit!
Pestii si-au gasit o noua casa. Multumesc pentru plante!
Salut,
Nu i-am dat, doar ca pana sambata sunt plecat din Pitesti, dar apoi ne putem vedea.
2 melci si ceva Moss s-ar incadra perfect in acvariul meu.
Creveti nu am avut pana acum si nu stiu cum se inteleg cu pestii...
Multumesc!
Salut,

Donez 2 SAE adulti, 5-6 cm lungime. In acvariul meu nu au suficient spatiu.

Mentionez ca mananca si mancare, nu mor de foame daca nu au alge

Daca aveti, unul - doi melci Neritina / Asasin sunt bine-veniti, daca nu ii dau gratis.

O seara buna,
Pestii au acum o noua "casa".
Multumesc Crystony2004!
Momentan sunt rezervati.
Buna seara,

Donez pentru cei din Pitesti, 6 Guppy (3 masculi si 3 femele), acestia fac parte din doua serii de pui: au 4 respectiv 5 luni, sunt perfect sanatosi, ii dau pentru ca au crescut si acvariul meu este supra-populat.

Doritorii ii pot ridica din Prundu.
E bine de stiut ca nu sunt singurul care nu se abtine sa cumpere ceva cand intra in PetShop ) si un plic de mancare dar cu mana goala tot nu plec)... Data viitoare merg direct la tinta - aspirator Tetra. Multumesc!
Multumesc frumos!
Daca mai este cineva din Pitesti care mai doreste cateva plante ca eu nu am ce face cu toate, o sa le mai pastrez cateva zile...
Momentan nu dispun de spatiu pentru un acvariu mai mare si nici nu vreau sa ma arunc sa investesc prea multi bani si sa nu iasa ceva frumos. Vreau sa prind experienta cu nano-acvariul meu si apoi vreau sa trec la un acvariu mare, bine plantat care sa imite cat mai bine mediul de viata natural al pestisorilor.
Buretele filtrului il spal in apa scoasa din acvariu, am citit postari pe forumul timp de cateva luni inainte sa ma apuc
O sa pun in jumatate de filtru Matrix sau Siporax mini si o sa le dau mai putina mancare si o sa schimb apa de 2 ori pe saptamana, asa cum mi-a spus Faye.
Pentru schimbul de apa folosesc un "aspirator" de genul acesta cu ajutorul caruia aspir si o parte din substrat (pe jumatate de acvariu am cateva plante puse una langa cealalta si risc sa le scot daca incerc sa aspir pe acolo...)
Acum m-am uitat pe ambalajul testelor si dupa cum ati spus, nu verifica si NH3-ul... Deci inclin sa cred ca asta este problema
Va multumesc pentru sfaturi!
image
Am un filtru Claro cu debit de 300l/h pe care il tin la minim ca face curent destul de mare la suprafata apei.... (cand le pun mancare, indiferent ca este granule sau fulgi intr-un minut se scufunda... din acest motiv ma tenteaza sa folosesc pomparea deasupra luciului apei, prin capatul acela "cascada" care sa arunce apa pe un perete al acvariului)
Pestisorii mananca atat cat apuca de la suprafata apoi se duc si o aduna si pe cea de pe jos... dar banuiesc ca tot mai raman resturi si probabil asa ar creste nivelul amoniacului
Am facut cateva teste de apa la inceput, (5 in 1 de la JBL) si toate valorile au iesit intre limite.... din pacate acum am ramas fara teste si nu gasesc un magazin in Pitesti de unde sa cumpar mai putin de 50...
Referitor la filtru, in interior are un burete, ma gandesc daca pot sa il comprim sau sa tai o parte din el si sa completez cu un alt material filtrant in partea de sus, ce parere aveti? ce material as putea sa folosesc?
Va multumesc pentru raspunsuri! O sa incerc sa fac schimburi de apa mai dese. Comportamentul asta il au pestii de o saptamana.... daca ar fi fost gris cred ca se vedea.
Folosesc apa de la robinet pe care o las 4-5 zile sa iasa clorul si pun in ea Biotopol conform indicatiilor...
Buna seara,
Am o problema, in mini-acvariul meu (Diversa 40 de 25 litri - ciclat o luna pana cand apa a ajuns la parametri optimi) pestisorii (5 Neoni, 2 Xipho, 2 Guppy si 1 Corydoras - stiu ca este suprapopulat, dar ca orice incepator, nu am rezitat tentatiei) au inceput sa se "scarpine" de substrat si de radacina de Mangrove... Pe corpul lor nu este vizibil vreun semn de boala si nici nu le-a scazut pofta de mancare.
Din ce am citit eu pe aici pe forum banuiam ca ar fi Oodinium si inca nu este vizibil (si ma gandeam sa fac un tratament cu Oodinpur, Backtopur sau Omnipur)... am fost la pet-shop si am intrebat iar un vanzator care se pricepea la acvaristica mi-a spus ca ar putea fi un parazit, sa analizez pestii cu o lupa in zona burtii sa vad daca au solzi deranjati, semn ca parazitul este prezent acolo (pentru asta mi-a recomandat Costapur, Costamed sau Flagellol)... M-am uitat atent si pe langa linia stralucitoare (1) mai are o linie mult mai putin vizibila (2) dar cautand pe Google am vazut ca e prezenta la majoritatea neonilor si probabil asa se reflecta in lumina neonului...
M-am ingrijorat cand am vazut ca si Sanitarul are tentative sa se frece de substrat, la fel si cativa pui de Guppy de o luna care i-am tinut tot timpul separat in alt acvariu, pe care initial l-am umplut cu apa din acvariu comunitar.
Ce tratament ma sfatuiti sa aplic? Mentionez ca in acvariu am si plante: Cabomba Aquatica si Vallisneria si nu as vrea sa fie afectate
Ma scuzati pentru lunga descriere si pentru multiplele paranteze.
Buna seara!
Dupa ce am vazut ca am doua femele Neon cu burtica am inceput sa ma documentez despre reproducerea acestora.... Am inteles ca inmultirea lor este foarte dificila dar am vazut ca exista si o metoda mai simplificata si as vrea sa imi incerc norocul...
Daca este cineva pe forum care a reusit sa inmulteasca Neonii, va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.
Aveti o poza cu una dintre cele doua femele sa va dati cu parerea (poate ma insel eu...):

image

De doua zile sta retrasa intr-un colt si alunga ceilalti pestisori care vin in zona ei...
Cum se alege masculul pentru a forma o pereche?
Va salut,
Mi-a sosit acvariul si de 5 zile este amenajat, am cumparat o radacina de Mangrove si cateva plante (cred ca o sa mai cumpar ca mi se par cam putine)

image

image

Astept parerile si sfaturile voastre
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, o sa ma documentez cat pot de mult si o sa revin cu poze cu starea acvariului.
O sa renunt la gazaon, merg pe substrat inert de quartz cu plante micute care nu necesita CO2.
M-am uitat pe compatibilitati, am vazut si topicul de aici din sectiunea "Coltul incepatorului" referitor la calclulul volumul de apa necesar fiecarui peste. Dar din tabelul de compatibilitate reisea ca Guppy cu femela Betta se inteleg.
Buna seara!
Am primit cadou de curand 2 Guppy si 4 Neoni (+ o planta Cabomba Aquatica + un filtru Claro 200 + o punga de cuart decorativ negru de granulatie 2-4mm), care momentan stau intr-un acvariu de 10l, pe care il am din copilarie. Pentru a le oferi conditii mai bune mi-am achizitionat un acvariu Curb de 25 de litri, dimensiuni: 400x250x250mm
image
Acesta vine echipat cu:
Capac cu lampa 11W
Filtru intern
Incalzitor 25W
Termometru
De o luna tot urmaresc siteul si forumul si incerc sa aflu cat mai multe lucruri dar pe langa ce am citit as mai avea nevoie de cateva informatii.
1. Referitor la plantele din acvariu:
-Eu m-am gandit sa fac un acvariu plantat doar ca nu am o instalatie de CO2... Ce plante pot pune fara sa am o astfel de instalatie?
-Pentru plante banuiesc ca nu este suficient cuartul decorativ si am nevoie sub el, de un substrat fertil, ce imi recomandati? As vrea ceva care sa nu imi murdareasca apa.
-Imi plac foarte mult planntele acelea mici, care formeaza un covor, va rog, daca imi puteti spune cum se numesc si daca le pot planta doar in jumatate de acvariu, in cealalta sa ramana stratul de cuart si daca imi puteti spune si alte plante care se potrivesc in micutul meu acvariu.
2. Ce teste de apa sa fac in timpul ciclarii?
3. Ce furtun sa folosesc pentru schimbul de apa saptamanal? Eu foloseam unul de 5-6mm diametru si daca prindeam graunte de cuart se infunda...
4. Pe langa acestia 6 pesti as mai vrea sa imi cumpar un Corydoras aeneus, sa se ocupe de mancarea de pe fundul acvariului si ma tenteaza foarte mult o femela Betta (am inteles ca este mai pasnica si ea nu ar ataca masculii Guppy).
5. La ce temperatura trebuie sa tin apa? Stiu ca este o diferenta de 3-4 grade intre ce se recomanda pentru Betta si ceilalti pesti pe care ii am.
6. Nu ma hotarasc la culoarea stratului ce cuart decorativ (sau mai bine zis non-culoarea, sunt intre alb si negru...). Ma gandeam si la o combinatie intre acestea 70-80% alb si restul negru.
7. Am citit pe un alt forum ca sunt persoane care in acvariul de apa dulce pun si o cantitate foarte mica de sare, este nevoie? si daca da, in ce cantitate?
Va multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for MihaiGr » Messages posted by MihaiGr
Go to: