Buna seara!
Am primit cadou de curand 2 Guppy si 4 Neoni (+ o planta Cabomba Aquatica + un filtru Claro 200 + o punga de cuart decorativ negru de granulatie 2-4mm), care momentan stau intr-un acvariu de 10l, pe care il am din copilarie. Pentru a le oferi conditii mai bune mi-am achizitionat un acvariu Curb de 25 de litri, dimensiuni: 400x250x250mm
Acesta vine echipat cu:
Capac cu lampa 11W
Filtru intern
Incalzitor 25W
Termometru
De o luna tot urmaresc siteul si forumul si incerc sa aflu cat mai multe lucruri dar pe langa ce am citit as mai avea nevoie de cateva informatii.
1. Referitor la plantele din acvariu:
-Eu m-am gandit sa fac un acvariu plantat doar ca nu am o instalatie de CO2... Ce plante pot pune fara sa am o astfel de instalatie?
-Pentru plante banuiesc ca nu este suficient cuartul decorativ si am nevoie sub el, de un substrat fertil, ce imi recomandati? As vrea ceva care sa nu imi murdareasca apa.
-Imi plac foarte mult planntele acelea mici, care formeaza un covor, va rog, daca imi puteti spune cum se numesc si daca le pot planta doar in jumatate de acvariu, in cealalta sa ramana stratul de cuart si daca imi puteti spune si alte plante care se potrivesc in micutul meu acvariu.
2. Ce teste de apa sa fac in timpul ciclarii?
3. Ce furtun sa folosesc pentru schimbul de apa saptamanal? Eu foloseam unul de 5-6mm diametru si daca prindeam graunte de cuart se infunda...
4. Pe langa acestia 6 pesti as mai vrea sa imi cumpar un Corydoras aeneus, sa se ocupe de mancarea de pe fundul acvariului si ma tenteaza foarte mult o femela Betta (am inteles ca este mai pasnica si ea nu ar ataca masculii Guppy).
5. La ce temperatura trebuie sa tin apa? Stiu ca este o diferenta de 3-4 grade intre ce se recomanda pentru Betta si ceilalti pesti pe care ii am.
6. Nu ma hotarasc la culoarea stratului ce cuart decorativ (sau mai bine zis non-culoarea, sunt intre alb si negru...). Ma gandeam si la o combinatie intre acestea 70-80% alb si restul negru.
7. Am citit pe un alt forum ca sunt persoane care in acvariul de apa dulce pun si o cantitate foarte mica de sare, este nevoie? si daca da, in ce cantitate?
Va multumesc anticipat!