[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gege
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Message
checornetu wrote:ma asteptam la ceva activitate pe forum. mai ales in sectiunea incepatori. am nevoie de ajutor ai sfaturi dar probabil pentru voi e doar afacere.
daca considerati ca viata unor pesti nu e asa importanta ati castigat. un neon a murit si o fetitza ( asa ii zic eu la pestele cu coada aia frumoasa si mare) a disparut din gresala unei admisii la filtru

oricum din cautari si modul de cautare nu am gasit cata mancare sa dau. o sa pun o poza doar daca vor murii toti pestii.


Iti inteleg frustrarile pentru ca nu ai stiut sa folosesti internetul, insa numai arunca cu noroi in noi, asumati deciziile luate.
Ce atata drama nu inteleg, frate ai luat ceva de care habar nu ai, e normal sa dai gres din prima daca tu nu deschizi putin internetul si vezi cu ce se mananca acvaristica.
Parca noi trebuie sa stam la picioarele "incepatorilor", fi mai asumat ma repet si atunci lumea o sa fie mai frumoasa si tu o sa ai incredere in tine.
Vreti toti mura in gura, ai tu habar cate nopti nedormite am avut ca ma macina un gand legat de nush ce tema, cate pagini de internet am citit despre apa, plante, pesti, substrat, probleme etc?
Si acum vine "cornetu" sa ne bata obrazul ca nu il ajutam.

Ultimul edit: te rog, sa imi spui unde ai vazut tu in natura bile de sticla colorate sau nici la national geographic/ animal planet, nu te uiti?

Scoate filtrul de aer, nu ai ce face cu el, indreapta out-ul filtrului intern sa valureasca apa(din ce vad e ok acum), sa te axezi pe viitor la un filtru extern sau ceva mai mare intern. Scoate niste burete din filtrul ala si adauga niste ceramica, siporax se numeste, sunt la niste pungute mici si arata ca niste pastile. Eu as ascunde incalzitorul in spatele filtrului, as trage filtru mai in fata putin cat sa intre incalzitorul, sa il mai aerisesti putin, as pune folie neagra pe spate sau transparent mat. Momentan fa-ti mana cu el si mai vedem. Spor
E simplu, in principiu cand vrei un peste, te interesezi mai intai de habitatul lui, de aceea ne bucuram ca exista google.
Cea calcaroasa nu este recomandata in anumite situatii, in cazul tau, nu e ok, daca bagi ciclide, acolo se schimba treaba.
2. Baga linistit roca, nu inteleg pt ce ai fiert-o, dar filmul tau.
3. Nu este nevoie, pt plante easy nu ai nevoie de nimic, isi iau nutrientii din apa. Nu ai treaba cu melcii, chiar iti sunt utili mai ales ca o sa ai un beta, care nu o sa manance tot, asa ca or sa fie bucurosi melcii, te mai scapa si de alge.
4. ai raspuns la 3.
5. Cand ai pus intrebarea asta, te-ai interesat sa vezi cati litrii iti trebuie minim pt un cory, rasbora etc? Niste galaxy ti-ar prinde bine. Pestii mentionati de tine sunt pesti de card, asa ca iti trebuie minim 3, sa ai in vedere asta. Spor
Chiar nu iti sta pe creier toata depunerea aceea de calcar de pe langa neon? Cumpara niste lamaie sau otet si inmoaie tot calcarul ala si da-l jos, arata oribil. Chestia cu lumina e poveste luunga, lasa lumina pe o culoare alb rece un 6000 sau 6500k, daca poti sa le setezi individual, pune una pe un indigo (mov), vezi cum se comporta si aia e, scoate un termometru, pt ce 2?
Eu zic ca trebuie sa ii intelegi si pe ei dar si ei sa te inteleaga pe tine. Este frustrant, stiu si ca vrei sa fie ca tine, insa fiecare firma are politica ei, nu ai de ce ii dai in judecata, daca acolo la garantie stipuleaza ca doar la scurgeri te ajuta, atunci nu ai ce sa faci. Au fost baieti ok si ti-au dat 50% la un alt acvariu. Asa ca go for it sau mergi la alt furnizor.
Se poate inchide, ori spart, ori desfacut, ori donat o sa fie. Tnx pt gazduire
Sa fie intr-un ceas bun.

Offtopic: ce seamana capacul ala cu printul meu, daca a fost luata de la cine cred, e facut cu dragoste )
In loc sa crezi ca faci experimente, mai bine suni la ei si or sa te lamureasca. Eu am luat de la ei o lampa de 1.70m, foarte bine facuta, finisaje bune, ca functionalitate super! Au crescut plantele in prostie, bine am bagat si niste CO2 in ele, dar lampa a facut fata cu Brio la un acvariu cu inaltimea de 70 si 500 litrii. Recomand Arled.
Au mai ramas urmatoarele:

Acvariul 500L, sticla nu este impecabila, prezinta zgarieturi mai mari, mai mici etc. + stand si dulap - 1500 lei

Lampa de iluminat custom de la ARLED 1.65m + suport tavan + suport margini acvariu - 700 lei
Au mai ramas urmatoarele:

Acvariul 500L, sticla nu este impecabila, prezinta zgarieturi mai mari, mai mici etc. + stand si dulap + incalzitor - 1500 lei

Lampa de iluminat custom de la ARLED 1.65m + suport tavan + suport margini acvariu - 700 lei

Radacina (Lxlxh): 1 - 55 x 30 x 55 - 100 lei
Ce te intereseaza Filiper? Momentan filtrele plus CO2 rezervate.
Salutare dupa cum am spus, azi pun preturile pe bucati si avem asa:

Acvariul 500L, sticla nu este impecabila, prezinta zgarieturi mai mari, mai mici etc. + stand si dulap - 1500 lei
Sistemul inline CO2 (butelie 10kg goala+ test permanent) - 400 lei
Lampa de iluminat custom de la ARLED 1.65m + suport tavat + suport margini acvariu - 700 lei
1 filtru eheim professionel (8 luni functionare) 4+ 600 + skimmer colt (JBL TopClean II) - 750 lei
1 filtru eheim professionel 4+ 350 (1 an functionare) + prefiltru - 550 lei
Radacina (Lxlxh): 1 - 55 x 30 x 55 - 100 lei

image

image

image

image
Sigur Narcis, sapt viitoare miercuri o sa ai preturile per bucata aici.
Eversad, mai sunt inca 2 "seriosi".
Avand in vedere seriozitatea de care dau dovada oamenii, am decis sa golesc acvariul, sa il curat si sa il repun la vanzare, anunt valabil max 1 luna.
Daca intr- o saptamana nu am nici un doritor, voi incepe sa il dau pe bucati si ma voi decide dupa ce fac cu acvariul.
O parte mare din plante au fost donate, pestii au fost donati si ei, asa ca au mai ramas urmatoarele:
Acvariul 500L sticla nu este impecabila, prezinta zgarieturi mai mari, mai mici etc.
Sistemul inline CO2 (butelie 10kg goala),
Lampa de iluminat custom de la ARLED, stand, dulap.
2 filtre eheim professionel si ce mai este prin dulap (sump de colt, test permanent co2).
Radacinile (Lxlxh): 1 - 55 x 30 x 55
2 - 55 x 25 x 30

PRET DE START 2500 lei, tot.

image

image

image

image

image

image

image


Are poza cu acvariu in topicul deschis de ea acum cv vreme.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/49331.page . Nu e nevoie sa deschizi n topicuri, poti sa ramai la unul singur, de ce? asa o sa iti poti vedea evolutia in acvaristica daca o sa te ti de treaba. In primul rand treaba cu " nu vreau sa bag bani in acvariu" ma cam irita, tu mananci doar 1 lingura de mancare ca na, nu vrei sa bagi multi bani in mancare? Cam asa e si in acvarsitica, ori faci treaba cum trebuie, ori te lasi. Faptul ca pestii nu pot sa strige, asta nu inseamna ca ne putem bate joc de ei. Pestii ii poti pune intr-o galeata cu o pompa de aer in ea cat timp il aranjezi.
Cel mai bun test este rabdarea , eu consider ca nu poti forta unele lucruri legate de chimia apei, o sa treci prin toate etapele ciclarii, asa ca degeaba bagi tu ce bagi. O sa iti faci mana in timp, fiecare bazin e unic, nu exista ceva standard. Nu o sa repornesti nimic, toate se fac din mers, mai bagi o vodka in el, mai exista de la aquaforest no3 minus etc.. dar iti spun din experienta, toate or sa se aseze singure, cu cat iti bati capul mai mult cu atat dai gres mai mult (asta a fost in cazul meu). Cu schimbul de apa si rabdare rezolvi toate problemele din acvariu. Asa ca take a beer si enjoy!
Georgian*
Gege= nickname

Cu placere si eu mersi ca ai reusit sa spui ceva.
Peste o luna o sa scrie ca are pui, fara nici un raspuns la solicitarile noastre )
Foarte dragut acvariul, bravooo . Poti sa imi spui treaba cu otetul? De ce, cum il folosesti? Legat de dkh, ai efectuat teste si dupa ti-ai calculat necesarul zilnic sau la cateva zile? Tnx
E timid
 
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com