[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sav082012
Forum Index » Profile for sav082012 » Messages posted by sav082012
Daniel1402 wrote:Inca o observatie, scoate carbunele activ, neutralizeaza profito si orice fertlizare sau tratament sub forma lichida.

Salut Daniel, multumesc pentru sfat, dar daca te rog sa fii un pic mai explicit ... cum adica sa neutralizez, sa elimin carbunele activ si sa fac schimburi de apa mai dese ?
Vineri am primit 2 plante care le-am comandat de pe nevertebrate.ro 1x Utricularia graminifolia si 1 x Microsorum Pteropus ambele de la firma tropica , si am mai comandat de la eazylife profito pentru fertilizare.... sambata m-am apucat de acvariu am mutat pestii intr-un acvariu mai mic le-am sters geamurile le-am curatat substratu si am pus plantele , am adauga 30 ml de eazy life filter medium, iar duminica seara s-a limpezit apa si a fost ok, am zis sa incep de duminica seara ( atunci am timp) sa fertilizez in fiecare saptamana, am citit prospectu si am vazut ca zice 10 ml la 100 l de apa, eu am adaugat 3 ml la 100 de l de apa , a doua zii am observat in tot acvariu depuneri pe geam, pe filtru pe plante , pe pietris peste tot aproape depuneri de culoarea fierului nu am incercat sa il sterg de acolo sau ceva de genu .... vreau sa stiu o parare ? sa fie filtrarea cu carbune activ problema ?
am 2 filmulete pe care le postez in cateva minute

https://www.youtube.com/watch?v=uRqx9hKEUH8&feature=youtu.be .... pareri ?
07.03.2014 Ziua in care a inceput totul... ma aflam impreuna cu prietena mea in Auchan... dupa 2 minute dupa ce am intrat am observat un acvariu cu pestii ... erau carasi aurii Oranda... la reducere 5 lei bucata.... mai erau doar 3 in acvariu ... am avut un moment de repaus dupa care prietena mea a zis sa luam unu... dupa ce l-am luat ne-am gandit mai bine si am zis sa ii luam pe toti ... Zis si facut Ajungem acasa cu ei dar unde ii punem ( noi nu aveam acvariu ) ... asa ca am facut rost rapid de niste geamuri cu niste silicon si le-am lipit asa cum a fost el acvariu ... ( aproximativ 40 l ) ... Dupa 2 zile erau deja in acvariul nou !! ... am inceput sa citesc un pic despre ei si am observat ca nici macar nu merit sa am astfel de vietati in casa !!! ( mai pe scurt eram un mostru ) ... Dupa 3 saptamani ( facusem rost de bani ) am fost la un geamgiu si am facut un acvariu de 110 l ... Incepusem sa ciclez apa... foloseam deja filtru , piatra de aer ... adaugam solutii in apa incepusem sa prind drag de acesti carasii, i-am si poreclit Stan, Bran si Gogu ( Gogu fiind cel mai gras ) ) ....

Azi se face mai bine de 1 an de cand ii am dar din pacate tragedia s-a produs !! 01.06.2015 Carasii stau pe fundul apei, inoata ciudat, dar nu au nici un semn pe corp... astfel ca am inceput s-a ma documentez mult mai bine !! Toxine in apa ??... Dar cand ? Cum ?.... Am citit si am observat ca trebuie sa fac niste teste de apa ... asa ca am fugit la petshop si am cumparat JBL easy test 6 in 1 ... Dupa ce am testat apa a fost HORROR !!! NO2 peste limite NO3 peste limite PH sub 7 Cl2 in stare buna GH KH un pic peste limite !!! ...

Am inceput rapid cu schimbul de apei 10 % dimineata 10 % seara ... adaugand de seara in apa Filter MEDIUM de la easy-life...pana pe 03.06.2015 cand am observat pe ei puncte rosii la aripioare , iar pe coada aveau niste firicele de roseata ( cum ar fii sangele ) ... am fugit iar la petshop si mi s-a recomandat baktopur de la firma sera !! ... am si inceput tratamentul ...
Am observat o usoara agitatie ca si cum ar fi fost mai bine , dar din pacate azi 04.06.2015 Bran a murit .... a mai ramas stan si cu Gogu ... !!!

image
Poza asta este de acum o luna !!!
Asa arata ei acum
image
Ca sa intelegi eu carasii ii am de 1 an si chiar nu vreau sa renunt la ei doar pentru niste pamant care l-am cumparat cu 30 de lei si sa pun niste plante !!

Aloc un buget de 3000 de lei pentru noul acvariu in care o sa vreau 4 carasii oranda si 2 sanitari , guppya o sa o donez la animax deja am vorbit cu fata de acolo si o sa il ia !!

Asa ca va rog din suflet un build pentru noul acvariu si o sa incep un nou thread cu un nou proiect !!

Vreau sfaturi complete va rog asftel incat carasii mei sa nu aiba nici o problema !!
Salut , am refacut complet acvariul, pietris schimbarea apei,dar vreau sa schimb plantele artificiale cu plante naturale, asa ca dupa un studiu am inteles ca doar anubias pot sa plantez pentru carasii aurii, asa ca am luat, substrat aqua basis plus de la JBL dar nu l-am pus pentru ca am nevoie de cateva sfaturi , as vrea sa fac si un capac pe comanda cu neoane sau leduri !!

Astept ideii, pareri, acvariul are 65 cm lungime si 40 cm latime si 40 cm inaltime ... in acvariu sunt 3 pesti oranda, 1 guppy ,1 sanitar !

Ce imi recomandati pentru plante ( filtru , led, substante pentru apa etc. )
image
image
Acvariul are 60 x 40 x 40 cm 104 litri, pietrisul pe care l-ai recomandat este special pentru plante ? Sau este pietris de decor pe care il gasesti in magazine gen auchan.. in craiova nu prea sunt pet shopuri , a fost unul in real zoomania si s-a desfintat... imi recomanzi niste siteuri ? Si inca ceva e in regula daca tin si sanitarul si gupya pentru ca imi pare rau de ei sa ii separ , pana la carasii aurii am avut 2 sanitari 4 gupy si 4 xifo dar au murit xifo si 3 gupy iar sanitarul a sarit din acvariu si l-am gasit mort iar, dupa mai multe documentatii am vazut greselile si le-am indreptat, acum am zis sa ii tin in acvariu pana cand isi termina frateme-o acvariul lui si ii dau lui pestii si opresc doar carasii dupa buget treptat sper sa ajung cu un acvariu foarte ok pentru carasei... !

Pestii au cam 9 -11 cm i-am luat din aucham cu 5 ron bucata stiti cumva ce varsta au ?
multumesc pentru sfaturi, bulele au disparut pana dimineata , filtrul nu l-am spalat, dar i-am schimbat carbunii, pestii s-au obisnuit foarte repede, si chiar sunt activi mult mai mult, cat despre plante nu cunosc prea multe , imi recomandati ceva substrat, bec pentru ele ?
image
cateva informatii de la ultima postare , sanitarul s-a calmat, carasii au inceput sa fie mai activi , mananca , dar bulele nu au disparut, apropo nu stiu daca am procedat corect dar am scos piatra de aer pana dispar bulele, astept pareri......
buna ziua, recent ( About acum 2 ore ) am schimbat locuinta copiilor, am pastrat cei 30 de litri din acvariul vechi si i-am pus in noul acvariu de 110 litri si am adaugat inca 20 de litrii de apa lasata in bidoane iar pana pe la 80 - 90 l am adaugat apa de la chiuveta dupa care am adaugat crystal water de la tetra aqua , 2 picaturi albastru de metil si 2 picaturi verde din sticla :d nu stiu cum se numeste iar acum sunt foarte multe bule carasi au un comportament normal dar sanitarul o mai ia pe peretii acvariului si incepe sa inoate ca nebunu prin acvariu .... sper sa nu pateasca nimic ii am de 2 luni si dupa ce m-am interesat am vazut ca au nevoie de spatiu mare .... cateva poze mai jos si scuzati ortografia dar scriu cu mouse pe on-screen keyboard ....
image
image

Forum Index » Profile for sav082012 » Messages posted by sav082012
Go to: