07.03.2014 Ziua in care a inceput totul... ma aflam impreuna cu prietena mea in Auchan... dupa 2 minute dupa ce am intrat am observat un acvariu cu pestii ... erau carasi aurii Oranda... la reducere 5 lei bucata.... mai erau doar 3 in acvariu ... am avut un moment de repaus dupa care prietena mea a zis sa luam unu... dupa ce l-am luat ne-am gandit mai bine si am zis sa ii luam pe toti ... Zis si facut Ajungem acasa cu ei dar unde ii punem ( noi nu aveam acvariu ) ... asa ca am facut rost rapid de niste geamuri cu niste silicon si le-am lipit asa cum a fost el acvariu ... ( aproximativ 40 l ) ... Dupa 2 zile erau deja in acvariul nou !! ... am inceput sa citesc un pic despre ei si am observat ca nici macar nu merit sa am astfel de vietati in casa !!! ( mai pe scurt eram un mostru ) ... Dupa 3 saptamani ( facusem rost de bani ) am fost la un geamgiu si am facut un acvariu de 110 l ... Incepusem sa ciclez apa... foloseam deja filtru , piatra de aer ... adaugam solutii in apa incepusem sa prind drag de acesti carasii, i-am si poreclit Stan, Bran si Gogu ( Gogu fiind cel mai gras

) ) ....
Azi se face mai bine de 1 an de cand ii am dar din pacate tragedia s-a produs !! 01.06.2015 Carasii stau pe fundul apei, inoata ciudat, dar nu au nici un semn pe corp... astfel ca am inceput s-a ma documentez mult mai bine !! Toxine in apa ??... Dar cand ? Cum ?.... Am citit si am observat ca trebuie sa fac niste teste de apa ... asa ca am fugit la petshop si am cumparat JBL easy test 6 in 1 ... Dupa ce am testat apa a fost HORROR !!! NO2 peste limite NO3 peste limite PH sub 7 Cl2 in stare buna GH KH un pic peste limite !!! ...
Am inceput rapid cu schimbul de apei 10 % dimineata 10 % seara ... adaugand de seara in apa Filter MEDIUM de la easy-life...pana pe 03.06.2015 cand am observat pe ei puncte rosii la aripioare , iar pe coada aveau niste firicele de roseata ( cum ar fii sangele ) ... am fugit iar la petshop si mi s-a recomandat baktopur de la firma sera !! ... am si inceput tratamentul ...
Am observat o usoara agitatie ca si cum ar fi fost mai bine , dar din pacate azi 04.06.2015 Bran a murit

.... a mai ramas stan si cu Gogu ... !!!
Poza asta este de acum o luna !!!
Asa arata ei acum