Faye wrote:Cum traiesti cu pompa aia sub acelasi acoperis?
nu se aude din cealalta camera...uneori ))
pompa e de la acvariul spital. am un carasel mic negru care are probleme la vezica inotatoare. mai intai doar se inclina pe o parte, apoi statea pe fund doar pe partea aceea, acum pluteste la suprafata doar pe acea parte. a trebuit sa ii pun sticla deasupra scufundata in apa ca sa nu aibe contact cu aerul si sa se usuce... tratamentele au esuat... nu stiu cat o s-o mai duca... asta e... dar pana in clipa aia, imi terorizez vecinii cu pompa )
Am un carael negru; il am de aprox. 2 saptamani si am ceva probleme cu el.
1. Nu poate sa-si mentina o pozitie corespunzatoare in apa, tot are tendinta sa se baloteze pe partea stanga. Daca incepe sa inoate atunci se redreseaza, dar daca nu, poate ajunge si cu burta in sus. Cand nu inoata sta pe fundul acvariului sau prin plante culcat pe lateral stanga. M-am gandit ca are probleme cu basica, i-am dat doar granule care se scufunda (cum dau de obicei la toti pestii) ca sa nu inghita si aer, i-am dat si mazare fiarta, nu stiu daca e constipat pentru ca e mic, iar firicelele de caca ce ies nu prea le pot aprecia daca sunt subtiri sau asa e normal pentru dimensiunea si varsta lui.
2. Stiu ca e normal sa aibe ochii asimetrici, dar parca prea asimetrici (stangu e mult mai mare ca dreptul). Sau doar mi se pare mie?
3. Are si inotatoarele de pe burta, cele din spate, deviate la stanga. Nici aici nu stiu daca e normal, defect congenital, daca e o problema asta sau nu.
L-am primit de Craciun (a fost cumparat din piata, unde era tinut intr-un acvariu mic, impreuna cu inca aprox. 20-30 alti carasei), banuiesc ca au fost hraniti cu fulgi sau ceva care sa pulteasca si de acolo teoria cu inghitit aer/constipatie/probleme cu basica.
Am un caras auriu de aproximativ 7 luni, afara de niste mici arsuri chimice pe coada cand l-am cumparat nu am avut alte probleme cu el.
Acum 2 saptamani l-am transferat din bolul minuscul intr-un acvariu de 90 litri (era si cazul), impreuna cu 8 neoni, 4 zebre, 2 sanitari si 3 melci. Recunosc ca am gresit si m-am grabit un pic, nu s-a ciclat destul acvariu si am introdus multi pesti deodata, motiv pentru care cred ca din aceasta cauza i-au aparut (acum o saptamana si jumatate) niste striuri rosii aprinse pe coada si inotatoare, era apatic, statea pe fundul acvariului si nu manca. L-am mutat intr-un recipient separat, i-am pus in apa Albastru de metil si i-am facut si "baie" in apa sarata. Petele s-au retras, este activ, dar tot nu mananca.... este interesat de hrana, se repede dupa ea, dar nu o inghite...o "mesteca" si o scuipa afara. Am incercat si granule de mai multe feluri, si fulgi si mazare, dar fara rezultat. PS. nici scaune nu a mai avut, dar nu prea cred ca e vorba de constipatie cat de lipsa de hrana.