[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Ba ce naiba, tre sa scot copilu din camera ca sa mai pot intra pe forum?
Nu zice nimeni ca nu e voie dar de iesit nu iese nimic.
Danuti nu ies din 2xDan.
Care sa fie Dan si care Pavelescu?
Mie-mi pare a "apa verde".
La dimensiunea aia sunt activi sexual deci ar trebui sa vezi comportamentul specific.
Din experienta mea am observat ca in general la africanii de Malawi inotatoarea dorsala e ceva mai lunga iar punctele de pe ea mai mari la masculi.
Repet, e doar experienta mea, nu e o regula, am intalnit si exceptii.
Daca sunt din aceeasi ponta, masculii ar trebui sa fie mai mari decat femelele. Dar chiar si aici am intalnit exceptii.
Greu. Dupa comportament, dar asta cand sunt ajung spre maturitate.
Inseamna ca-s acvarist tanar. Macar la categoria asta sa fiu tanar.
Mai omule tu esti fumat sau faci misto?
Ia PL 55W si calmeaza-te.
cetate wrote:preturi sticla deva:
8 mm 130 ron/mp
10mm 200 ron mp
12 mm nu am gasit.
mai caut.

cred ca modific dimensiunile: 120x60x45.
sticla de 10 fara fund dublu si fara intarituri. rezista?

Mie mi se par uriase preturile.
Cred ca merita sa faci un drum in Cluj, aici gasesti si de 12 si e la pretul celei de 8 din Deva.
Cel putin asta era pretul in primavara.
Din cate vad eu al doilea compartient e inalt cat acvariul pentru ca apa sa ajunga in el pe sub peretele despartitor.
Un Eheim 300 ar intra acolo, e mic si silentios. Si eu zic ca ar fi fost mai bine folosita toata laterala.
Hmm, nu stiu daca trecerea Malawi Tanganika e un must have.
Avand in vedere cat de rare sunt acvariile de Tanganika cred ca putina lume face pasul asta.
chisti21 wrote:Sau daca nu t8 de cati w la lungimea acvariului de 65cm

In acvaristica lumina se masoara in wati/litru. Poti merge de la 0.25w/l pana la peste 1w/l in functie de plantele pe care vrei sa le cresti.
La plantat conteaza si spectrul luminii. La acvariile neplantate nu conteaza lumina, sa iti placa tie.
Ieri am invatat o chestie noua de la un coleg de breasla. Poate ajuta si pe altii.
Am 2-3 pompe de valuri la care ventuza de prindere nu mai sta lipita. Nu au mai mult de 6 luni vechime.
Ventuza dinaia nu gasesc iar sa cumpar alta pompa am zis ca nu mai merita.
Ieri am bagat 10 secunde ventuza in apa fiarta si se pare ca "s-a restartat" cauciucul.
Sta perfect lipita ca si cand era noua.
Hai ca-l mai las pana maine cu toate ca pare uscat bocna.
Si eu sper la un jurnal complet, mai invatam un pic si despre Tanganika ca ... nu se stie niciodata
Nu se poate asa ceva. Azi trebuia sa reumplu acvariul dar s-a spart conducta principala de apa in bloc.
Daca nu te deranjeaza aspectul, e perfect cel din clip. Cum zicea si ocean, cu cat mai mult material cu atat mai bine.
Cu mancarea clar nu au nici o treaba. Merge un filtru intern care valureste deci e ok.

Da, e un pui care arunca un ochi afara si nu-i place ce vede.
Sa vad in ce stare sunt pestii deseara si mai las o zi daca totul e in regula.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: