[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ROCrysty
Forum Index » Profile for ROCrysty » Messages posted by ROCrysty
Azi am facut si eu bomba. Am folosit perfuzor. Nu am instalat inca in acvariu ca nu am numarator de bule. Nu prea inteleg cum e treaba cu bricheta :-(

Nu merge pus ca numarator de bule un al 3-lea pet de 250 sau 500 ml? Ma gandesc ca ar putea inlocui valva anti-retur in caz de ceva.
Multumesc de avertisment, dar se pare ca pestii o adora (in special carasii). Stau mereu sub ea, alearga in juru ei... Ca decor natural mi se pare minunat.

Sa revenim la subiectul topicului: Pietre se gasesc oriunde. Toata smecheria e sa ai imaginatie.
Pentru siguranta, ar fi bine ca pietrele sa fie lipite, din ce ma sfatueste colegu Avansatul.
Aveti idee cu ce putem lipi pietrele astfel incat sa fim in siguranta si noi, si pesti? (sa nu fie toxic)

Acvariu actual aici
V-am urmat sfatul si l-am luat pana la urma. Am facut cateva poze mai clare.

Nu poate fi folosit asa decat pentru reptile, in nici-un caz nu poate fi umplut cu apa.

In situatia de fata am 2 variante:

1. Dau fundu jos si pun altu
2. Lipesc un geam in interior, astfel incat sa am fund dublu.

Ce i-mi recomandati?

http://imageshack.us/a/img819/5038/11nd.jpg
http://imageshack.us/a/img854/1892/iwss.jpg
http://imageshack.us/a/img27/3474/1nbp.jpg
http://imageshack.us/a/img35/6444/vtpv.jpg

Orice idee e bine venita. Multumesc.
Caut un fultru extern de putere medie (la un acvariu de 300l), SH, de preferabil de la JBL. Buget de elev.
M-am uitat pe net la acvarii cu intarituri. Sunt cam inestetice, nu foarte practice, si ne-recomandate. Daca ar fi sa il iau si sa il las asa, cu ciobitura, este periculos?
scorpionul wrote:trebuiesc mai multe amanunte despre acvariu( cine l-a lipit, cu ce, cum sunt lipiturile) Ca pret e super ok. Dar ca idee pentru siguranta trebuie pus fund dublu, insa fundul dublu in situatia asta este o mare problema. Fara intarituri in partea de sus va face aproximativ 8-10 mm burta( cam 3-5 mm pe fiecare parte)

pai acvariu 150 lei + fundu pus la geamgerie inca 50 lei.
INu stiu ce sunt alea intarituri dar cred ca tot undeva la 50 lei mar ajunge. Deci un acvariu "chinuit" la 250 lei. Cred ca la 300 lei i-mi iau acelas volum fara sa fie lipit sau intarit.

Nu ma pricep la acvarii asa ca daca gresesc, corectati-ma va rog.

alyenn666, asta fac acuma. Citesc si ma docomentez. doar ca nu inteleg ce e ala substrat si din ce e facut. Bag mare cu cititu acuma. sunt sigur ca daca acord suficienta atentie o sa i-mi fie usor.
Am fiert bolovanii pentru dezinfectie, dar am uitat sa precizez ca am gasit si o radacina vie (de la nu stiu ce copac) si pentru ea fac tratamentu.

Bolovanii ii tin in apa la curatat si dupaia le mai dau o fiertura, sa fiu eu sigur ca e ok. Am facut rapid 2 poze la 3 pietre...

http://imageshack.us/a/img593/1550/jibx.jpg
http://imageshack.us/a/img22/1543/k8mk.jpg
http://imageshack.us/a/img827/7493/j72g.jpg
http://imageshack.us/a/img854/259/vh6b.jpg

Pe malu apei am un infinit de posibilitati. Daca are nevoie colegu nostru, am sa ii trimit.
Salut si La multi ani.

Eu azi am reusit sa imbin pasiunea veche cu cea noua: Am mers cu bicicleta pe malu apei si am cautat pietre pentru acvariu.
Tratamentul lor e relativ simplu (l-am gasit aici, pe forum): fierbere 2h, lasat in apa o saptamana, fierbere iar 2 ore si lasat inca o saptamana in apa. Daca apa e colorata mai bagam o fierbere.

Eu am Raul bistrita la 10 minute de mers pe jos, 3 cu bicicleta.

Daca te ajuta, spune-mi ce forma / dimensiuni ai nevoie si le "donez". cu 10 lei (10 kg de pietre trimise prin posta romana) faci o multime de chestii.

Sunt incepator. Daca am spus ceva gresit, scuze. Inca invat, dar vreau sa ajut pe cat posibil.
cu cat citesc mai mult pe forum, cu tat realizez ca am facut o multime de greseli cu acvariu actual...

Acvariu care il am acum il voi tine pentru imperechere, carantina, acomodare sau alte interventii care au nevoie de temperatura si oxigenare si filtrare.

ROCrysty wrote:

Detalii acvariu:

Capacitate: 60L
Filtru: resun SP-900L
Incalzitor: resun RH-900
Pompa de aer: resun AC-9600
Poza cu toate aici

Plante: 2
Acorus Variegatus
Elodea

Populatie actuala: 2 x Caras auriu, 2x Molly black
Elemente de decor: Curtunu care face perdeaua de bule, 3 scoici naturale, pietris (nu stiu cum se cheama)
Capac: Da (improvizat)
Lumina: 14W (1x neon 14W)
Neon

Am pus ochii pe ceva mai mare. Mai mare inseamna mai multi bani.

Ma gandesc la un acvariu plantat, cu pompa de CO2, care sa gazduiasca cei 2 carasi aurii pe care i-am inghesuit in Acvariu actual

Din experienta voastra, credeti ca se merita acest acvariu?

Orice sfat este binevenit. Mie mi s-a parut un pret bun, avand in vedere ca pe unu de 60L am dat 100 lei.

Multumesc si La Multi Ani

Bine v-am gasit.

Sunt nou in domeniul acvariilor.

Am terminat liceul la Mate-info, am lucrat o perioada la service GSM iar acuma fac postliceala.

Treaba e ca m-am saturat de chestii fara suflet (telefoane, calculatoare, laptop-uri) si am decis ca e un moment bun sa incerc altceva. Am fost la petshop si am gasit cate un minus pentru orice inafara de pesti, unde am gasit mai multe.
Pesti sunt interesanti si prezinta o provocare mare. Nici-odata nu poti sa spui ca stii totul despre pesti.
Aveam ceva banuti si am achizitionat asa:
Acvariu 60 L - 100 lei
Filtru, incalzitor, pompa de aer, pietris, planta, si neon - 200 lei
Pesti - 50 lei

Acvariu actual

Deja am in minte urmatoru proiect, dar nu am banii.

Sunt sigur ca alaturi de voi, am sa reusesc cu succes sa am grija atat de pesti cat si de plante.

Un 2014 minunat si plin de bucurii.
Am luat Caras auriu pentru ca nu sunt atat de pretentiosi la apa si ajuta la formarea bacteriilor in apa.
Sa nu uitam ca scopul magazinelor e de a face vanzare. Nu s-ar fi multumit cu filtru si celelalte echipamente loate de la ei. trebuia sa ma faca sa dau banii si pe pesti.
Abea mai tarziu mi-am dat seama ce inseamna cu adevarat ciclare, si cum se face aceasta (citind pe acest forum)
Sper ca ei (carasii aurii) sa rezite. Nu am sa mai fac modificari la populatia acvariului decat peste 3 saptamani, ca sa fiu sigur ca totul e ok.

Puteti sa ma ajutati cu plantele?
Pot sa lipesc un autocolant pe acvariu astfel incat sa blocheze lumina solara? sau e musai sa mut acvariul?

Edit: una din plante am aflat ca se cheama defapt Elodea densa. Nu am gasito pe PlantFinder. La varf incepe sa se ingalbeneasca. Pot sa ii fac un ghiveci?
Nu ma simt pregatit sa fac un substrat pentru plante.
In primul rann vreau sa spun Bine v-am gasit si un an 2014 plin de bucurii.

Dupa cum spune titlu, am probleme cu apa usor mirositoare si galben-verzuie

Detalii acvariu:

Capacitate: 60L
Filtru: resun SP-900L
Incalzitor: resun RH-900
Pompa de aer: resun AC-9600
Poza cu toate aici

Plante: 2 (nu stiu numele. Pe bon scrie una Elodia si una Acorus Variegatus. A 2-a mi-a dat-o fara ghiveci si banuiesc ca trebuie sa pluteasca prin apa.. ca asa era si la shop in acvariu)
Acorus Variegatus
Elodia

Populatie actuala: 2 x Caras auriu, 2x Molly black
Elemente de decor: Curtunu care face perdeaua de bule, 3 scoici naturale, pietris (nu stiu cum se cheama)
Capac: Da (improvizat)
Lumina: 14W (1x neon 14W)
Neon

Acvariu are 5 zile de cand a fost pus in functiune.
Prima populatie (2 molly black, 2 Tetrazona verde, 2 tetrazona tigrati) a murit in mai putin de 24H.
Am sarit peste ciclarea acvariului la sfatul vanzatorului care mi-a spus sa torn in acvariu o solutie cumparata de la ei si anume SafeStart.
Solutie magica

A 2-a serie se pare ca rezista foarte bine.

Am schimbat apa in a 4-a zi (10 litrii )

Nu am gasit plantele in "PlantFinder" si nu stiu nimic despre ele. Daca le poate recunoaste cineva, rog sa ma ajute cu sfaturi. (lumina, interval, etc)
Soarele bate direct in acvariu de la rasarit pana pe la ora 12. Nu am cum sa mut acvariu. Merge sa lipesc un autocolant pe el?
Banuiesc ca asta ar fi sursa mirosului si a apei verzi-galbuie.
Acvariu actual (se vede apa verde)

Multumesc.

Forum Index » Profile for ROCrysty » Messages posted by ROCrysty
Go to: