[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Emimag
Forum Index » Profile for Emimag » Messages posted by Emimag
Message
lazarginel wrote:Pai se face asa:
1.Vezi de citi banii dispui
2.Te hotarasti ce pesti doresti
3.Cit de mare vrei sa fie acvariul
4 .Ce echipamente i-ti trebuie
5. Locul de amplasare al acvariului
6.Acordul familiei(fara gluma ) am intilnit citeva cazuri
Si in functie de astea mai discutam


1. Intr-o prima faza sunt dispus sa investesc in jur de 20-25 mil odata. Dar pe termen lung cred ca pot investi vreo 2 mil pe luna, fara sa afle nevasta-mea
2. Ca si pesti nu stiu deocamdata, dar stiu sigur ca vreau un acvariu bine plantat
3. 400-500 litri
4. Nu stiu! poate imi spuneti voi
5. La birou
6. Nu-i cazul
pajeroking wrote:Bine ai venit Emi!Ai terminat protectia mediului?Si cum ti s-a parut?Acuma unde lucrezi?Multa bafta, ape limpezi si ma scuzati de off-topic.


Facultatea a fost frumoasa, dar parca ce ani de studentie nu sunt frumosi? Si, nu lucrez in domeniu. Am incercat si la Ape si la Garda dar nici o sansa, cel putin in contextul politico-social actual!
lazarginel wrote:Dar de evitat vezi (Bogdan Hojbota)si povestea lui cu MANADO
Sunt si altii


Am incercat cu search sa gasesc dar nu m-am descurcat! Dati-mi va rog o trimitere!
Si un exemplu pozitiv, cineva care ar trebui abordat? Macar pe pm, daca aici nu se poate!
Va multumesc pentru sfaturi! Eu nu am chiar o imagine foarte clara asupra a ce vreau sa fac. Cum se procedeaza? Mai intai aleg speciile de pesti si in functie de acestia aleg substrat, plante etc?
djphazer wrote:



Dupa cum stiu cunoscatorii, si prin acest articol, vor afla si incepatorii, intr-un acvariu au loc procese chimice si biologice echilibrate, fara de care biotopul numit "acvariu" nu ar exista. Un simplu bazin de sticla cu pesti in el nu se poate numi acvariu, iar de biotop sau ecosistem nici nu se pune problema.


O mica rectificare: biotopul nu este acelasi lucru cu ecosistemul. E nevoie si de biocenoza. Biotopul + biocenoza= ecosistem. Adica apa si pietrisul (biotop)+ plante si pesti(biocenoza) alcatuiesc acvariul (ecosistem). O explicatie destul de generala!
Mersi pentru clarificare. Am vazut ca esti din Iasi! Imi poti recomanda pe cineva care sa faca un acvariu de 400-500l cu materiale de calitate? Sau vreun magazin?
ozy wrote:Emanuel
bine ai venit si ne bucuram ca ti s-a reactivat microbul acvaristicii ......vezi ca ti-am lasat msj PM


Nu am gasit nimic. Sper sa nu fie vreo problema cu userul, pentru ca mai intai am facut cont pe aceasta adresa dar mi-a dat o eroare si apoi mi-am facut cont pe Calin1412, de unde am postat de altfel primul topic. Am selectat sa ma loghez automat si urmatorul post pe care l-am facut a aparut de pe Emimag. Rog un admin sa stearga contul Calin 1412, daca se poate. Ms
Mersi pentru incurajari
Deci?
Ma numesc Emanuel Magdici, am 27 ani si locuiesc in Iasi.
In ce priveste acvaristica, dupa cate am citit pe aici, pot spune ca nu am experienta deloc. Am avut un acvariu cand eram in scoala generala, avea vreo 60 l, pe care l-am indragit foarte mult, dar odata cu plecarea la liceu, s-a terminat cu el. Pentru ca de atunci si pana acum nu am avut niciodata un spatiu al meu (tot timpul camine si chirii), nu mi-am mai facut acvariu. Acum insa am in sfarsit un apartament, un loc de munca stabil si m-am gandit foarte serios la un acvariu.
Cu toate ca nu am experienta, as vrea un acvariu mare 400-500l, pentru ca stiu ca va urma un moment in care voi vrea ceva mai mult, si nu vreau sa fac acelasi lucru de mai multe ori. Acvariul va fi unul populat cu specii de plante si pesti de apa dulce. Am vazut ca nu este simplu deloc sa reusesti sa transformi un bazin intr-un colt de natura, dar cred ca pot reusi acest lucru cu ajutorul vostru. De altfel chiar sunt pasionat de cam tot ce tine de natura. Am terminat facultatea de biologie in Iasi, la univ A.I. Cuza, (spec. Ecologie si Protectia Mediului) si sunt masterand la Piscicultura la Agronomie in Iasi. Chiar daca nu am experienta practica foarte vasta, cred ca o sa inteleg mai usor tot ce o sa-mi explicati ,pentru ca stapanesc putina teorie.
Inca odata salutari tuturor!
Eu am mai vazut acvarii homemade si tot timpul am avut impresia ca, calitatea sticlei folosite era inferioara fata de cele gen juwel. Adica parea mai opaca, sau poate opaca e mult spus, dar nu avea acea transparenta extraordinara. De asta eram pornit sa cumpar un acvariu "de firma". Exista pe piata sticla de o calitate asemanatoare?
Am inteles! Cred ca o sa renunt la ideea de a cumpara un acvariu "de firma". Eu sunt din Iasi si as vrea sa-mi recomandati pe cineva daca stiti care ma poate ajuta! Ms
Nu stiu ce s-a intamplat cu inscrierea mea pe forum, dar mai intai am incercat sa ma inscriu ca Emimag si cand am intrat pe mail sa confirm mi-a dat o eroare. Am incercat cu Calin1412 si a doua oara a mers! Am setat pe logare automata cand intru pe forum si vad ca al doilea post mi-a aparut cu Emimag. Imi cer scuze si rog un admin sa stearga unul din conturi. Mersi
kreatoru wrote:eu cred ca glumesti cu [marca] sau ai cateva mi de euro..[90 l - 800 ron , 400 l = ????? ] si nu ai ce face cu ei...
cel mai simplu sa iti lipeasca un cunoscator unul cum vrei tu ...bafta asteptam continuarea....


http://www.happypets.ro/acvariu-juwel-vision-450-p-265.html
Multumesc pt informatii!
 
Forum Index » Profile for Emimag » Messages posted by Emimag
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com