[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu ciclide 504 litrii  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
PAPILLON
Junior member

IP:

SALUTARE !

Am inceput un proiect pentru fratele meu si de aceea m am decis sa tin aici un mic jurnal de bord.Cu ajutorul si sfaturile voastre voi reusi pana la urma sa creez un acvariu super cu ciclide africane.
Am un acvariu situat in receptia unui hotel din Jupiter,Mangalia un acvariu cu dimensiunile 280 30 70 .Acvariul este bagat intr un perete de circa 7 ani de zile.Aici a aparut si prima problema:
Ne am hotarat sa scoatem acvariul care are pe spate un colant din comert cu niste plante verzi si buturugi de lemn pentru a pune un fundal negru sau albastru.Dupa 1 ora de chin am realizat ca nu vom putea scoate acvariul decat pe bucati din perete ) asa ca am renuntat la idee.
Ce pot sa pun in acvariu ca fundal (negru sau albastru ) in conditiile in care am pus deja pietrisul si pitrele ?

Cu multumiri,
Papillon
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu iti indic asa ceva http://www.petcentreonline.co.uk/ecommerce/Scripts/prodView~idproduct~877.htm
Exista si la noi, pe shopurile online. E subtire, nu ia mai mult de 2,5 cm din latime...dar trebuie lipit cu silicon.
E un pic cam ingust acvariul pentru africani ...sincer nu as merge pe africani la doar 30 cm latime.
Gandeste-te ca la Malawi 10 cm e lungimea minima...le raman 20 cm ptr intors...mult prea putin. Sunt pesti activi, se alearga, mai se bat....in 30 cm nu au loc sa-si faca dansul nuptial.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
ceejay
Junior member

IP:

O alta varianta ca sa nu mai sacrifici din latimea deja prea mica ar fi sa aplici metoda folosita de Mihai din Constanta: vopsirea spatelui cu negru (spray).
[Email] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

dap asa am facut, dar sa acoperi totul in jurul acvariului cu folie + podeaua, deschide usile si geamurile si dai bataie!
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Eu inteleg ca nu exista acces la geamul din spate pe exterior... altfel nu s-ar mai fi chinuit sa scoata acvariul ca sa lipeasca un autocolant... s-ar fi dus doar in "camera cealalta"...

Presupunand ca am inteles bine si ca n-ai acces la geamul din spate decat pe interior, poti opta pentru o placa subtire de Forex Clasic .

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ceejay
Junior member

IP:

O alta varianta ar fi, daca accesul iti permite, folie PVC neagra lipita in interior. Am vazut la un prieten, arata foarte bine.

oops, Lofty am postat in acelasi timp, aproximativ acelasi lucru.

Editat de Lofty: N-are nimic. Am unit eu postarile tale.
[Email] [Yahoo!]
PAPILLON
Junior member

IP:

Salutare tuturor !

Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.Am sa incerc sa pun o folie pvc neagra.Nu cred ca voi putea sa strecor o bucata intreaga deoarece am si o limita superioara unde incepe peretele.Am facut cateva poze cand am creat acvariul si am sa le postez in zilele urmatoare.Am ales un peisaj un pic mai aerisit.Sper sa va placa !

Cu prietenie,
Papillon
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: