[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
va salut si eu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
dj19arg
Unripe member
[Avatar]

IP:

salut, sunt catalin din craiova, am 22 de ani iar pasiunea pentru acvarii o am de mult timp. Am avut inainte un acvariu mai micut de 40l cu cativa pestisori fara prea multe plante (decat cateva firicele). Nu am intampinat mari probleme atunci. Acum insa mi-am luat un acvariu mai maricel si m'am apucat si eu de plantat, cu strat de nisit si toate cele... marimea lui: 100l (L-70, l-35, h-43), l-am dotat si eu cu ce am crezut eu ca e mai bine:
lumina: 2x18W tld philips
filtre: 2x aquael (300l/h - atat scrie pe ele ca ar filtra)
incalzitor: resun 150W - temperatura constanta 26 grade
substrat de nisip 2-2,5cm si cateva plante mititele... la inceput... acum au mai crescut
pesti: o pereche scalari, 3 zebre roz 2 ancistrusi si 2 sanitari micuti albi(nu stiu cum se numesc)

am acvariul asta de cca 7-8 luni, am avut la inceput mai multi scalari in el (4) au crescut, s-a ales perechea si restul i-am dat, acum am in acvariu ce am mentionat mai sus... as fi vrut sa'mi mai iau inca 3-4 zebre si sa renunt la scalari(ca s-au facut cam mari), dar m-am atasat de ei si nu pot sa renunt la ei asa usor...

in fine... cam asa arata acvariul meu la inceput

image

si asha arata acum

image

image

image

image

si acum problema... ca de obicei ALGELE ...

am trei tipuri de plante dintre care cunosc cum se numeste doar una:

anubias, si chiar cu asta am probleme:
image

nu stiu unde sa intreb la "coltul incepatorului" sau la "plante de acvariu" asa ca intreb aici (sper sa nu se supere cineva pe mine) daca stie cineva ce alga este si cu ce se combate??? mentionez ca nu folosesc nici un fel de fertilizanti si schimb din apa cam 15-20% saptamanal, ms tutuor
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit

Despre alga, uita-te aici http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm si cauta Brush algae - seamana cu a ta ? (ultimile 2 din cele 4 poze).

Daca da, atunci scoti anubias-ul si il tii 1-2 minute intr-o solutie de 1:19 apa cu clor (19 parti apa la o parte de clor).
Banui ca e asa de ceva vreme, cateva luni nu ?

Ar fi si solutii mai putin radicale, dar eu n-am avut rabdare sa le incerc.
[WWW]
dj19arg
Unripe member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Salut si bine ai venit

Despre alga, uita-te aici http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm si cauta Brush algae - seamana cu a ta ? (ultimile 2 din cele 4 poze).

Daca da, atunci scoti anubias-ul si il tii 1-2 minute intr-o solutie de 1:19 apa cu clor (19 parti apa la o parte de clor).
Banui ca e asa de ceva vreme, cateva luni nu ?

Ar fi si solutii mai putin radicale, dar eu n-am avut rabdare sa le incerc.

da... seamana, de unde pot lua clorul, sau cum se prezinta in comert ?(la noi este un magazin in real cu produse de acvaristica si ma gandesc ca o sa gasesc acolo)... sau alte solutii de pus asa in apa, fara sa fiu nevoit sa scot anubias'ul din nisip? vazusem acolo ceva de la tetra, parca algizit se numea? e bun sau....? daca nu .. o sa incerc metoda zisa de tine, numai sa-mi zici cum si de unde pot lua clorul? ms mult
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Clor e in produsele acelea de spalat la baie eu pun un capac de Domestos si cam un litru de apa. Domestos gasesti la orice colt de bloc, pentru WC.
In principiu tii planta 2 minute (anubiasul rezista maxim 4 se spune - si confirm - dar na).
2 minute e safe pentru anubias fiindca are frunza groasa (alte plante sunt mult mai sensibile) eu am tinut 2 minute un echinodorus si si-a pierdut toate frunzele (radacina a supravietuit si ii da iar frunze acum).

Apoi, anubiasul trebuie sa stea cu radacinile neinfipte in nisip, fiindca putrezesc. Trebuie fixat pe o piatra ceva sau pe un mopan, altfel planta e bolnava [si poate de aceea a fost si atacata de alge].

Pana una alta, daca te streseaza alga - incearca cu clor-ul (Domestos) si dupa aceea afla ce e in neregula la tine in acvariu (ph, kh, gh, prea multi nutrienti, prea multa lumina, etc) citeste studiaza.. de alga respectiva - si vei vedea ce e de facut. Daca ai parametri respectivi, pune-i aici, sa vedem.
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am uitat sa mentionez ca dupa ce tii 2 minute, obligatoriu clatesti cu un jet de apa de robient (clatesti planta) si apoi o tii din nou intr-o solutie de apa tratata cu un Tetra AquaSafe sau Sera Aqutan (care elimina instantaneu clorul). Abia dupa aceea pui inapoi in acvariu.
[WWW]
dj19arg
Unripe member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Am uitat sa mentionez ca dupa ce tii 2 minute, obligatoriu clatesti cu un jet de apa de robient (clatesti planta) si apoi o tii din nou intr-o solutie de apa tratata cu un Tetra AquaSafe sau Sera Aqutan (care elimina instantaneu clorul). Abia dupa aceea pui inapoi in acvariu.

o sa vad ce pot face... ms mult inca o data
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite aici articolul despre alge tradus.
[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: