salut, sunt catalin din craiova, am 22 de ani iar pasiunea pentru acvarii o am de mult timp. Am avut inainte un acvariu mai micut de 40l cu cativa pestisori fara prea multe plante (decat cateva firicele). Nu am intampinat mari probleme atunci. Acum insa mi-am luat un acvariu mai maricel si m'am apucat si eu de plantat, cu strat de nisit si toate cele... marimea lui: 100l (L-70, l-35, h-43), l-am dotat si eu cu ce am crezut eu ca e mai bine:
lumina: 2x18W tld philips
filtre: 2x aquael (300l/h - atat scrie pe ele ca ar filtra)
incalzitor: resun 150W - temperatura constanta 26 grade
substrat de nisip 2-2,5cm si cateva plante mititele... la inceput... acum au mai crescut
pesti: o pereche scalari, 3 zebre roz 2 ancistrusi si 2 sanitari micuti albi(nu stiu cum se numesc)
am acvariul asta de cca 7-8 luni, am avut la inceput mai multi scalari in el (4) au crescut, s-a ales perechea si restul i-am dat, acum am in acvariu ce am mentionat mai sus... as fi vrut sa'mi mai iau inca 3-4 zebre si sa renunt la scalari(ca s-au facut cam mari), dar m-am atasat de ei si nu pot sa renunt la ei asa usor...
in fine... cam asa arata acvariul meu la inceput
si asha arata acum
si acum problema... ca de obicei ALGELE ...
am trei tipuri de plante dintre care cunosc cum se numeste doar una:
anubias, si chiar cu asta am probleme:
nu stiu unde sa intreb la "coltul incepatorului" sau la "plante de acvariu" asa ca intreb aici (sper sa nu se supere cineva pe mine) daca stie cineva ce alga este si cu ce se combate??? mentionez ca nu folosesc nici un fel de fertilizanti si schimb din apa cam 15-20% saptamanal, ms tutuor