[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Upgrade furtun 16x22  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Mircea60
Unripe member

IP:

Salutare. Mi-am cumparat un filtru extern Eden FET200. Toate bune, dar a venit cu 2 bucati de furtun de cca 1m fiecare, cenusiu, foarte „batos” si care, daca vrei sa-l îndoi mai tare, se gâtuie imediat.

Am comandat de undeva 2m de furtun siliconic transparent Chihiros, gândind ca, daca e de firma, o fi mai bun. Canci, este fix la fel, difera doar culoarea.

Când am avut precedentul acvariu, acum 20+ de ani, aveam un furtun transparent, cu „carnea” ceva mai groasa, foarte flexibil si pusin elastic; ce am acum n-au elasticitate deloc, de parca ar fi de tabla.

Întrebare: dati-mi va rog o sursa de unde sa cumpar un furtun flexibil, pe care pot sa-l duc pe unde vreau eu fara sa se gâtuie pe la coturi. Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2025 18:30:39

dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Salut. Eu de cand ma stiu folosesc furtunuri Eheim sau JBL. N-am avut probleme cu gatuirea, desi nu sunt chiar moi.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
dadu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

recent am luat https://www.emag.ro/furtun-acvariu-non-toxic-16-22-mm-per-metru-aa217/pd/DRQ2KJMBM/?ref=history-shopping_464196622_20278_1#reviews-section
mie mi se par ca originalul de la filtrul meu Aquael Ultramax. Am facut greseala sa le tai la fix, nu-mi mai trebuie, am luat 3m din acest furtun si am pus si la in si la out cât s? am o bucla care sa-mi ofere diverse posibilitati. Pentru prima data am imersat capetele in apa fierbinte, incredibil de usor am facut legaturile. Nu se gatuie, mie imi pare ok. Eu l-am luat cu 17 lei metru, acum vad ca e 22, ma rog astia la emag tot jongleaza preturile.
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Am un furtun JBl de prin 2007. Si un Eheim de prin 2017. Ambele venite cu filtrele. Fara nici un fel de probleme. Nici cu furtunul Eheim care l-am cumparat pt. prefiltre nu am avut probleme. Furtunul de gradina cumparat in alte scopuri (are insertie) se gituie si am renuntat le el - de asta am cumparat furtun Eheim din Hornbach. Se gaseste si prin alte magazine.

@dadu - Vad ca ai luat PLA de la Emag. Se gasesc diversi copacei interesanti la liber in format STL si EMF. Ar putea iesi ceva interesant cu niste mos si bucati de burete.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2025 20:31:47

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: