[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
(nou?) început.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Ionicafarafrica
Unripe member

Joined: 07/07/2021 19:43:08
Messages: 1
IP:
Offline

Buna seara!

V-ati procopsit pe forum cu un nou foarte începator, pe numele lui Cristian. Poate nu atât de foarte, am mai avut grija de un acvariu (sau 70% eu si 30% ai mei) acum multi ani de zile, dupa care au intervenit altele iar acvariul a fost desfiintat.

Revenind în zilele noastre, am dat în urma unei ture de aruncat de prin casa de fostul meu acvariu. Mai exact un brut no-name de 40 l având niscai dimensiuni mai "non-conformiste" si anume 450x250x355 mm. Capac... nu mai are, a fost pierdut în negura timpului. Asadar lumina nu (mai) are.

Dorinta este sa ma reapuc usor usor de "acvaristica". Poate e cam mult spus, dar as vrea sa ma reîntorc la conceptul de acvariu în casa. Dar, evident, vreau sa fie un început relativ usor: un betta, o bucatade lemn, niscai pietre si plante pentru începatorul din mine.

Ca sa termin cu povestile si sa ajung la întrebarea care ma retine: tinând cont de faptul ca acvariul nu are capac si nici lumina, iar magazinele DAR si siturile de anunturi au anumite oferte chiar foarte bune, ce m-ati sfatui?

Sa ma apuc de bricolat un capac cu tot cu monturile de iluminat si restul de conexe sau sa ma îndrept catre un acvariu (mi-as dori deocamdata ceva 600x300(350)x300 mm întrucât cam acesta este spatiul pe care îl pot deocamdata aloca) nou sau SH deja echipat cu capac cu iluminare?

De restul echipamentelor nu e problema, zic eu ca sunt relativ scolit (dar nu cu echipamentele din ziua de azi) in ceea ce priveste filtre, incalzitor si alte acareturi. Dar sunt sigur ca nu mai stiu nimic, asa ca orice sfat este INFINIT binevenit si dorit.

Am vorbit (scris) prea mult, poate chiar din dorinta nebuneasca de a "reînvia" imaginea si munca necesara amenajarii, îngrijirii si relaxarii în fata unui acvariu.

Cu stima si multumiri pentru rabdarea de a citi romane,

Cristian.

L.E. Am scos diacriticele!! Ura!!

This message was edited 3 times. Last update was at 06/04/2022 22:17:04

 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com