Dupa o scurta perioada in care am incercat si acvaristica de apa dulce (ciclide africane Malawi), ma intorc catre prima dragoste, reciful.
Doresc sa realizez un bazin cu dimensiunile 300x60x70 cm, s-ar fi dorit mai lat dar din pacate atat permite spatiul.
Cadrul va fi din profile de aluminiu 80x80 pe care le am deja, la subsol va fi vechiul meu bazin de 140x60x60 cu rol de aport de apa, sump, tot cel vechi 130x60x50.
Echipamentele sunt cele de la bazinul anterior: 4 pompe de valuri Tunze + controller, skimmer Deltec, voi face o noua baterie de filtre la picatura din 6 cilindrii de 150 mm diametru.
Lumina: DIY leduri CREE pe radiatoare de aluminiu + LDD + sursa + controller....
Pana atunci, viitorii locatari se plimba in 2 acvarii.
Scuzati masculul de Cardinal, e mai sfios, se ascunde dupa pietre cu ouale-n gura
Tot citind prin lume ce s-a mai intamplat legat de filtrare, mi-a sarit in ochi un filtru care este folosit tot mai mult, cred ca-i o idee interesanta asa ca m-am apucat DIY de el, dupa ce am dat praful jos de pe CNC, pe care se aduna de vreo 2-3 ani.
Material Plexiglass alb de 10 mm grosime, asta am avut prin pod
Rola am luat de la SK 5000
Un motor cu reductor, auto.
Urmeaza sa montez senzorul de nivel care, cu ajutorul unui releu, va actiona motorul atunci cand nivelul de apa creste si ... asta e
Nu pot sa cred ca ti-ai manufacturat singur un filter roller
De acvariu nu intreb nimic si nici succes nu e cazul sa-ti urez, pentru ca stiu ca va fi boss-ul acvariilor
Te salut Shubi, fain proiect. Spot la treaba, sigur o sa iasa ceva wow. A?tept?m poze cu lipirea piscinei de 3 m. Poate pana atunci imi fac ?i eu curaj ?i îmi prezint galeata mea de apa sarata.
Se poate face si cu plasa frezata si cu gauri pentru impletire cu fir de pescuit. Hotaraste ce tip vrei, trimite materia prima si da-mi cotele. Ti-l fac numai sa nu ma pui la impletit
Se poate face si cu plasa frezata si cu gauri pentru impletire cu fir de pescuit. Hotaraste ce tip vrei, trimite materia prima si da-mi cotele. Ti-l fac numai sa nu ma pui la impletit
Bine de stiut, multam fain!
Stai linistit ca nu te pun la impletit , plasa transparenta o am deja. Imi trebuie rama cu sant sa pot sa o prind plasa cu snur cheder, in genul ramelor de la geamuri.
Te deranjez cand termin de aranajt acvariul, sa vad cu vin cablurile de la pompe, etc.
Intr-un final, am reusit si cu sticla
Freza-i din setul binecunoscut de la Lidl, 20 la 15 RON
De taiat, taie bine dar viteza e........cum dai mai tare cum o rupe, s-a dus 50 bani
Daca aveti idee de vre-o sursa de freze diamantate bune la noi, va multumesc anticipat.
O intrega poveste este sa aduci ceva din UK.
A supravietuit transportului doar Nanocloropsis-ul, rotiferii si copepodele nu.
Bricolat rapid 2 reactoare cu banda led alb cald + folie de aluminiu, sa ramana lumina acolo unde trebuie si am recoltat deja 1,5 litri.
Am pescuit din acvariu, cu calm (mult) vreo cativa copepozi, pusi la ingrasat intr-un acvariu de 60 litrii, hraniti bine cu fitoplancton.
Se vad deja multi pui.
Daca stiti vreo sursa viabila de rotiferi, dati va rog un semn