De ceva timp ma pregatesc sa deschid un nou topic cu acvariul de la birou.....
Mai intai sa incep cu descrierea generala:
Detalii acvariu:
Volum bazin: 101 x 41 x 50 cm - Juwel Rio 180L
Hardware (aparatura iluminare, filtrare, incalzire s.a.m.d.):
Lumina 2x45w T5 Dennerle cu reflectoare juwel, lungime 895mm – 8 ore / zi.
Filtru extern JBL e1501 1400L/ora (12 litri volum plin cu Seachem Matrix si Ada Bio Rio) si filtru intern Juwel 500L/ora (3 litri volum plin cu bureti);
Incalzitor 200W Juwel; Hranitor Automat Eheim; Pompa aer JBL; Termometru
Elemente de decor:
2 radacini mangrova plus roca vulcanica neagra.
Substrat nisip cuartos granulatie 1-2mm.
Plante: Microsorum pteropus, Christmas moss, Cryptocorine aponogetifolia, Eleocharis Vivipara, Cryptocoryne
Vietati: Xiphophorus helleri lyra destui cu pui, Paracheirodon innesi, Titeya, Hemigrammus rhodostomus, Ancistrus, Corydoras aeneus
Alte informatii (tip si metoda de fertilizare; hranire; mentenanta bazinului s.a.m.d.):
Fertilizare: Masterline all in One + Carbo destul de rar in ultima perioada.
Hranire: 1 data pe zi granule granule si fulgi Eheim si Dennerle + ocazional mancare ptr pesti de fund Eheim.
Schimb apa: 40% saptamanal cu apa robinet + adaugare Seachem Prim (mai rar). In ultima perioada am schimbat apa mai rar pt ca nu am fost la birou.
In ultima perioada mi s-a topit Vallisneria si am pus pe spatele acvariului cryptocoryne aponogetifolia dar si la astea li s-au topit frunzele....sper sa dea alte frunze pt ca arata f bine pe spatele acvariului.
Am cam ramas in pana de idei si inspiratie si nu prea mai stiu ce sa ii fac....ce sa adauga ca si pesti...ce sa schimb...etc.
Nu am mult timp de el deci nu am nevoie de ceva foarte greu de intretinut.
Asa arata acum
This message was edited 3 times. Last update was at 19/10/2020 18:12:21
raul.tatulescu wrote:Arata foarte bine, in special tufa de eleocharis, nu am mai vazut asa deasa. Are moss prin ea? ca in poza nu se vede prea bine.
Multumesc Raul!
Da, tufa de eleocharis are si f putin moss prin ea....dar e ok...este deasa oricum.
Baiul este ca am si ceva BBA...destul de mult...am scapat la un moment dat de el prin iunie inainte de concediu, dar apoi a revenit iar....adevarul ca am schimbat apa la 3 4 saptamani si s a vazut...acum sper incet sa scap de el.
Poate voi curata din nou filtrul extern.
Bazinul arata foarte bine, cu o singura "carcoteala" (de altfel, si tu ai recunoscut asta)... partea din spate e prea goala si geamul ala se vede nashparliu.
Daca Crypto alea o sa creasca, cu siguranta ca va fi altceva...
koala wrote:Bazinul arata foarte bine, cu o singura "carcoteala" (de altfel, si tu ai recunoscut asta)... partea din spate e prea goala si geamul ala se vede nashparliu.
Daca Crypto alea o sa creasca, cu siguranta ca va fi altceva...
Da asa e....s-au topit nu stiu de ce...dar sper sa iasa alte frunze arata f bine cu ele in spate...uite cum era
De acest acvariul nu prea am avut timp sa ma ocup......avand in vedere ca lucram toti doar de acasa Dar inainte de a intra in concediul de iarna am sa ma duc sa ii fac un schimb si revin cu poze....
In schimb, am destul de mult BBA....fertilizare nu mai pune nimeni.....etc. Pestii sunt ok.
alinutz80 wrote:Astept ceva recomandari sau sfaturi.....etc.
Merg si aplauze ?
Imi place aspectul natural al acvariului asa cum e plin de alge. Eu ma tot chinui sa cultiv BBA in doua acvarii dar nu prea am succes. In afara de mentenanta rara care ar putea fi cauzele la tine?
alinutz80 wrote:Astept ceva recomandari sau sfaturi.....etc.
Merg si aplauze ?
Imi place aspectul natural al acvariului asa cum e plin de alge. Eu ma tot chinui sa cultiv BBA in doua acvarii dar nu prea am succes. In afara de mentenanta rara care ar putea fi cauzele la tine?
Multumesc Raul dar nu prea e de aplauze...... Da...eu zic ca doar mentenanta rara.....si spalat filtrul extern rar...schimb de apa lunar.....fertilizanti rar......lumina buna cam astea
Revin cu un mic update al acvariului de la birou.... acum merg saptamanal si schimba apa Plantele cresc bine, chiar evolueaza ok....pestii vad ca se simt iar bine