Multam baieti!
Animalu' nu e chiar asa mare pentru standardele rasei lui. Are doar vreo 6.5 kg, tac-su avea 8.5. Probabil va mai pune o jumatate de kil, pana la trei ani cand teoretic inceteaza sa mai creasca. A facut capalaul mare, si incepe sa fie masiv, genul de pisica care atunci cand te calca, te cam invineteste.
Sa fac o recapitulare a populatiei:
1 Gibbi 30 cm
3 Oscari 30 cm
4 Jaguari 30-27-23-22 cm
5 Papagali cam 12-14 cm
3 Vieja 12-15 cm (Am mai luat doi ca nu m-am putut abtine)
1 GT cca 12 cm cu mancarimi in kur, probabil va sfarsi rau daca nu isi vede de treaba
7 RT, unul de cca 12 cm restul sub 10. Unul din pacate e afectat de boala asta de kko, cred ca pot sa-l tai de pe lista. Doi din astia sunt inca in sump, o femela frumoasa si unul de vreo 5 cm.
Momentan as zice ca e maxim populat, probabil in functie de sex si cauze naturale, o sa mai fie o triere in cateva luni.
Iarba a trecut de a doua tunsoare.
PLM, dupa ce a murit ultimul RT afectat de boala, din aceeasi zi, ultimul ramas dintre cei mari s-a pricopsit cu aceeasi problema. E ca un facut, zici ca isi dau stafeta.
Nu am nici o speranta sa ajunga macar unul la maturitate.
Multam! Nu cred ca aveti cu ce. Imi mentin parerea ca endogamia este o mare parte din problema. Sunt deja cred ca la a 5-a generatie fara sange proaspat. Ceilalti pesti nu au nici un semn de asa ceva.
Vesti in linia din ultima vreme, RT-ul afectat a murit si el . Mi-au ramas cei mici, 3 buc in acvariul mare si 2 in sump. Astia sunt dintr-o generatie mai noua toti. Momentan nici unul nu da semne, insa am observat ca dupa ce ajung pe la 10-13 cm incep sa fie afectati. Astia sunt pe la 8 cm, ma si mir ca nu i-au halit Jaguarii.
Ma bate un gand de un semi-reset, as vrea sa gasesc cateva specii de Vieja. Astia ma intereseaza: melanurus, bifasciatus, argentea, bifasciatus, maculicauda, zonatus. Daca stiti pe unde as gasi, dati un beep!
Asta ma bagat in boala:
Momentan am 3 Synspilum, sper eu masculi. Pe unul l-am luat de ceva vreme si incepe sa se rotunjeasca. Ultimii doi i-am luat de mila, frumusei dar jigariti, nu m-am putut abtine. Cresc si se coloreaza vazand cu ochii.
Intentia mea e sa tin doar masculi, altfel stim cu totii ca.....
Ce apa curata la cata pescarime e acolo. Pai aia toti, adunati, se caca cat un om...
Bazinul din filmare (profi filmat, dupa cum a zis si Gabi) arata extraordinar.