[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Poate fi Posibil?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Liv wrote:Am separat femelele mature si le dau sa manince de 2 ori pe zi tot ce gasesc.

Daca este nevoie pot sa-ti dau niste hrana congelata ca sa le suplimentezi dieta.

Festina lente !
Liv
Ultrahigh member

IP:

Primesc cite o felie de dovlecel, una de castravete si una de zucchini la 12 ore. Dovlecelul le place cel mai mult urmat de castravete si putin de zucchini (asta abia il gusta).

Am incercat si cu alimente cu continut mai mare de proteine, dar trebuie sa fie infometati ca sa manice asa ceva - oricum le-au halit crevetii

Plus ce se vede in poza:

[Thumb - Ancistrus_menu.jpg]

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Ancistrusi tai sunt mai bine hraniti ca mine ca eu nu am atatea feluri de mancare la o masa.
Credeam ca eu sunt singurul care-mi rasfat pestii in extramis dar vad ca mai sunt si altii care "au sarit gardul".
Sa ne traiasca pestii "... si sa te vad cu nepotei" (vorba cantecului "Tarancuta, tarancutaaa" - Dan Spataru )

This message was edited 1 time. Last update was at 01/12/2020 19:06:12

Festina lente !
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

multi dintre noi au 16 feluri de mancare,stati linistiti si eu am postat acum ceva timp o poza asemanatoare ^^

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Lucrurile merg spre bine.
Am gasit tuburi de ceramica ceva mai largi (cca 5 cm) pe care le-am adugat in acvariu.
Apa limpede, lemne multe ...
In curand o sa fie gata sa primeasca musfirele.

Festina lente !
Liv
Ultrahigh member

IP:

Ancistrusii mei s-au indragotit de echinodorusul de la tine. Mersi. Stau toata ziua in el. In echinodorusii mei (cam 1/3 din al tau) sint doar 2-3. In cel de la tine e cite unul pe fiecare frunza. Sper sa nu le rontaie.

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Lasa “copiii” sa manance si tot "pomul" daca le place, sa se faca mari si grasi (sau mai exact mari si grase ).
Daca termina portia asta le mai aducem, ca sa aiba energie cand le scoatem “la produs”. Baietii mei le astepta cu nerabdare.

Festina lente !
Liv
Ultrahigh member

IP:

Ok. Mut pomul si fetele in acvariul mic.

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@Liv Ce volum are acvariul mic?

Festina lente !
Liv
Ultrahigh member

IP:

30 litri brut cu 2 litri de matrix. Le-am mutat ieri. Nu stiu ce au gasit la echinodorusul ala, dar le place. Azi dimineata cam un sfert din frunze sint gaurite. Si acum mai "ling" frunzele . Au mincat pe saturate. La 7 le-am dat sa manince din toate cite ceva. Nu s-au atins de nimic. In mod normal in 30 de secunde vin la masa. Iar intr-un minut erau toate 3 gramada pe felia de dovlecel. Acum sint toate gramada in echinodorus.

O sa maresc temperatura la 28 de grade. Inainte sa le aduc la tine o sa fac un schimb de apa - sa simulez conditiile de primavara din America de sud cu scaderea temperaturii. Cica schimbul de apa (ploaia si scaderea usoara a temperaturii) stimuleaza depunerea.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2020 10:18:56

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

intr.adevar asa este,schimbul de apa stimuleaza. am vazut schimbare de comportament clara atat la ancistrusi cat si la jandarmi.

[Email] [Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:intr.adevar asa este,schimbul de apa stimuleaza. am vazut schimbare de comportament clara atat la ancistrusi cat si la jandarmi.

Ai putea sa-mi spui la ce temperatura sa-i tin in mod normal si la cat sa scad temperatura cand vreau sa-i stimulez pentru imperechere?
Te intreb pentru ca in curand o sa facem prima incercare de inmultire a orataniilor si orice sfat este util.
Liviu ingrasa fetele iar eu il pregatesc pe "om de grota" si o sa avem ca la Muppets: Om de grota si fetele.

PS In poza cu om de grota este si un pui de la Faye

[Thumb - muppet-png-1.png]

[Thumb - 20201121_125120.jpg]

Festina lente !
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai tine.i la cat ii tii normal,eu ii tineam si tin la 26 si cand schimbam apa se ducea la 25/24,niciodata sa nu coboare mai mult de maxim 2 grade. Totusi nu cred ca trebuie sa ai in vedere schimbarea temperaturii cat schimbarea apei in sine,pt ca ancistrusii daca vor sa depuna,o vor face oricum ^^ Taninul si temperatura sunt optionale ^^

[Email] [Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Liv wrote:Acum sint toate gramada in echinodorus.

O sa maresc temperatura la 28 de grade. Inainte sa le aduc la tine o sa fac un schimb de apa - sa simulez conditiile de primavara din America de sud cu scaderea temperaturii. Cica schimbul de apa (ploaia si scaderea usoara a temperaturii) stimuleaza depunerea.

Ma bucur ca le place echinodorusul. Eu le dau alor mei 70% mancare naturala + 30% Tetra Pro Algae (Premium) care are un succes teribil ... dar nu se prea gaseste la cutii "serioase" (250 ml sau mai mult).
Incercati si cu asta si nu o sa va para rau.

Sa-mi spui la ce temperatura sa fie apa din acvariu cand aduc fetele ca sa fie variatia de temperatura cat mai mica,
si sa-mi spui cand vine si substanta minune ca sa pun putin in filtru.
Apa din acvariu s-a stabilizat (80 litri si 3 litri matrix). Am avut 2-3 zile emotii, dar cred ca e bine ca am inlocuit toti buretii cu matrix si daca o sa adaug si "chestia aia" de la tine sper sa aiba niste conditii de 5 stele (ca la Ritz).

Festina lente !
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ma bag si eu in seama, ca deh, am facut ceva Ancistrusi.
- intr-un bazin cu mai multi masculi, pui o sa faca doar ala care e mai "smecher"... restul "baietilor" vor manca bataie.
- masculul ala depune cu toate femelele disponibile, in serii repetate. Pur si simplu, le "invita" in grota pe rand si ele accepta.
- e o idee buna sa scoti femelele din bazin, dupa depunere... ca sa le lasi sa "se recupereze".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Liv
Ultrahigh member

IP:

@koala - tocmai de aia pregatesc 3 fete. Si Severus am inteles ca o sa incerce cu un singur mascul.

@Severus - si eu in mod normal ii tin la 26 de grade Celsius.
O sa primesc azi Purity si saculetul - daca se tine de cuvint curierul. O sa tai un burete din prefiltru si ii fac loc fara probleme. Te sun dupa ce ajunge la mine.

La hrana fac cam la fel ca tine. Cit mai multa hrana naturala (o prefera de departe) si citeva pastile diverse pe zi. Nu am incercat cu Tetra Pro Algae ca mi s-a parut ca are prea multe proteine - o sa iau si eu.

Cind am bagat primul litru de matrix in filtru am vazut diferente majore in filtrarea apei cam in 3 zile - au disparut multe din particolele mici de resturi. Cu tot pretul mult mai mare o sa iau in continuare matrix.

Sambata si duminica ma duc la tara sa incep pregatirile de Craciun (pomana porcului, vin si tuica). Daca masculul crezi ca e pregatit ar fi bine sa aduc femelele la tine pina atunci. Baiatul poate sa ramina in bazin cu puii, chiar daca o sa depuna de 2-3 ori nu are probleme cu aia mici (cel putin la mine nu am vazut sa se dea la pui).

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Liv wrote:O sa primesc azi Purity si saculetul - daca se tine de cuvint curierul... Te sun dupa ce ajunge la mine.

Sper ca te-ai gandit si la mine (sau mai exact la fetele tale ) si ma aleg si eu cu niste Purity (evident, nu pe gratis)
Daca iau Purigen, ma revansez si in natura.
Liv wrote:
Cind am bagat primul litru de matrix in filtru am vazut diferente majore in filtrarea apei cam in 3 zile - au disparut multe din particolele mici de resturi. Cu tot pretul mult mai mare o sa iau in continuare matrix.

Eu am pus Seachem Matrix si Eheim Substrat Pro. Nu sunt amestecate, dar am juma / juma in fiecare filtru si sunt foarte multumit.
Sper sa adaug cat de curand si niste Purity sau Purigen ca am cam multi pesti si am dat in boala copiilor scahimband apa. POATE o sa fie mai usor cu Purity sau cu Purigen.
PS Banii sunt pregatiti pentru Purity.
Liv wrote:
Sambata si duminica ma duc la tara sa incep pregatirile de Craciun (pomana porcului, vin si tuica). Daca masculul crezi ca e pregatit ar fi bine sa aduc femelele la tine pina atunci. Baiatul poate sa ramina in bazin cu puii, chiar daca o sa depuna de 2-3 ori nu are probleme cu aia mici (cel putin la mine nu am vazut sa se dea la pui).

Am deja doi masculi pregatiti (rosu si portocaliu) si doua acvarii, asa ca fetele tale vor avea de lucru pana dupa sarbatori. Din pacate ala rosu nu are voal (este dintr-un lot mai vechi - cred ca are aproape doi ani).

In ce priveste problema cea mai grea (aia cu porcul) sunt alaturi de tine si sunt disponibil sa te ajut oricat de grea ar fi situatia.
In fond, noi avem o vorba in familie: "Cea mai buna leguma este porcul" asa ca pot sa vin si cu niste rude daca nu ne descurcam ... si evident cu Koala care a fost alturi de noi in toate momentele grele prin care am trecut.

Astept un telefon cand o sa ai ceva vesti

Festina lente !
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:- intr-un bazin cu mai multi masculi, pui o sa faca doar ala care e mai "smecher"... restul "baietilor" vor manca bataie.

1. Bataie nu am, dar ma duc sambata si cumpar din Obor.

2. Ca de obicei am si io o problema (ca la mine nimic nu merge cum ar trebui).
Am 2-4 masculi jmecheri (si mari) si nu se bat NICIODATA. I-am tinut si in 54 litri si nu s-au batut!
Este adevarat cu am grote cat cuprinde si fiecare mascul are de ales intre 2-3 grote (plus ca si aia mai mici si-au ales si ei grotele lor) dar RAR am vazut sa se impinga nitel pe geam, dupa care fiecare se duce la casa lui.
Avand in vedere ca TOATA lumea mi-a spus ca masculii se mai bat pt teritoriu ma intreb ce e in nergeula cu ai mei smilie
... si cel putin 3 masculi au in jur de 2 ani, sunt mari, frumosi, mancaciosi, grasi, au niste coarne impozante si asa mai departe ...

Festina lente !
Liv
Ultrahigh member

IP:

A ajuns - miine pe la 10 trebuie sa ajung pe linga piata Alba Iulia. Te sun pe la 8:30-9:00?
[Thumb - purity.jpg]

Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Liv wrote:A ajuns - miine pe la 10 trebuie sa ajung pe linga piata Alba Iulia. Te sun pe la 8:30-9:00?

E Ok. Ne vedem tot acolo?

Festina lente !

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: