Pai avem asa: 3 gauri de 42 asa cum ai zis, dar daca oamenii care iti taie geamurile nu au cu ce
sa dea gauri de 42 poti sa mergi pina la 45, si 2 gauri de 34, la fel si la astea cred ca o sa gasesti
mai usor sa iti faca gauri de 35.
Distanta intre gauri si marginea geamului poti sa faci cum a zis Gabriel, adica inca 45 de mm.
Flasa de 32 are un diametru exterior prinderea de 58 mm, deci ai o diferenta de 13 mm pe raza.
Sa zicem 50 mm pina la marginea geamului, plus 42 mm gaura, plus 13 mm cat ocupa flansa in
plus fata de gaura, asta inseamna 105 mm, si trebuie sa mai lasi ceva ca sa poti monta flasele,
eu zic ca te incadrezi in 120 mm fara probleme. Asta este latimea cutiei efectiva, ai grija cum faci
calculele daca fundul este dublu incastrat, acesti 120 mm trebuie sa fie pina la geamul din spate,
spatele acvariului.
Intre gaurile mici si gaurile mari eu as lasa maxim 50 mm, dar ar trebui sa ii intrebi pe cei care iti
taie geamurile daca pot sa dea gauri asa de aproape.
Distanta de la gaurile mici pina la peretii laterali ai cutiei overflowului de 15 mm e suficient (flansa
de 25 are nevoie de gaura de 33 mm si ocupa in plus montata inca 14 mm pina la 47 de mm, deci
7 mm in plus pe raza).
Intre cele 3 gauri de 42 ar trebui sa lasi in jur de 75-90 mm, poti sa mergi pe varianta de 75 mm si
sa intorci T-urile cu coturile la 90 oblic inspre spatele acvariului, teava din mijloc fiind cea de supraplin
unde nu montezi nici T nici cot, o lasi doar teava simpla.
Asta ar insemna gaura de 34 mm, distanta libera de 50 mm, gaura de 42 mm, distanta libera de 75 mm,
gaura de 42 mm, distanta libera de 75 mm, gaura de 42 mm, distanta libera de 50 mm, gaura de 34 mm.
Totalul este de 444 mm plus 30 mm (15 intr-o parte si 15 in cealalta parte) pina la peretii laterali ai cutiei,
adica 474 mm. Nu am calculat aici grosimea geamurilor, daca folosesti geam de 12 (trebuie sa folosesti
geam la fel de gros ca si pentru lateralele acvariului) asta inseamna ca vei avea o cutie de 498 mm lungime
cu 132 mm latime.
Poti sa imbraci cutia in piatra si iese o coloana superba pe spatele acvariului
Cam asta ar fi, mai poti sa strangi un pic pe ici pe colo dar eu as merge pe varianta asta.
O seara placuta si scuze de intarziere, vorbeam cu altcineva la telefon tot despre un Bean animal
Dragos