[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
artemia-- aerare  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
cotty
Junior member

Joined: 22/03/2006 02:32:43
Messages: 60
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

toata lumea vb de artemia si de eclozare si de culturi ,bun..... imi zicetzi va rog ce inseamna mai exact aerare cum se face corect,este bine daca am pus direct la o pompa si la capat am pus piatra sa iasa bule.... nu prea inteleg cum se face aerarea corecta la eclozare.

just interested
[Email]
eflorian
Junior member
[Avatar]

Joined: 20/01/2005 15:20:26
Messages: 51
Location: Bucuresti - Socului
IP:
Offline

Citeste aici

galeria mea
[Email]
viviparu'
Senior member

Joined: 31/08/2004 20:19:34
Messages: 1131
Location: Ploiesti
IP:
Offline

cotty wrote:toata lumea vb de artemia si de eclozare si de culturi ,bun..... imi zicetzi va rog ce inseamna mai exact aerare cum se face corect,este bine daca am pus direct la o pompa si la capat am pus piatra sa iasa bule.... nu prea inteleg cum se face aerarea corecta la eclozare.


O lingura cu varf de sare la un litru de apa. O piatra de aer care sa bolboroseasca destul de tare. Sau poti pune direct furtunul, lestat cu niste plumb, fara sa mai pui piatra de aer. Ideea este ca apa sa fie suficient de agitata pentru ca artemia sa eclozeze, respectiv sa se sparga cojie de la oua. Atentie: lasi piatra de aer sau furtunul pana pe fundul sticlei.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
calin
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 06/10/2003 17:26:05
Messages: 349
Location: Orastie
IP:
Offline

Ai de grija numai cu aerarea asta,ca am fost plecat vreo 2 zile la munte si pompa asta face zgomot nene...Am izolato eu cum am putut am bagat-o intr-o cutie pe care am prins in interior un material absorbant in mai multe straturi ,dar lucru naibii tot face zgomot urat Si cum au ramas acasa soacra-mea cu fiu-meu cand am venit am vazut ca era oprita pompa de aer.Noa ce sa le mai zic, le-am zis eu ce le-am zis, iar ei sai facut ca ploua,nicicare nimic :-P :-P , si mi s-au dus artemiile care aveau cateva zile .Si n-am mai avut nici timp nici entuziasm sa mai pornesc o cultura noua(bine eu vroiam sa le cresc ceva mai mari deci nu sa le dau imediat dupa eclozare la alevini).
Asa ca ai de grija daca nu ai pompa de aer silentioasa fa in asa fel sa ascunzi firele de alimentare ale pompei pe dedesubt de rastel ca sa poti actiona doar tu pompa Invata din greselile altora
Candva trebuie sa-mi iau o pompa de aer silentioasa si atunci o pot lasa tot timpul in functie.
[Email]
horia_ch
Junior member
[Avatar]

Joined: 12/05/2006 17:00:54
Messages: 67
Location: Miercurea Ciuc, Harghita
IP:
Offline

Eu am o pompa de aer chinezeasca (am uitat cum se cheama). E neagra si are colturile rotunjite . Ma uit si va spun de care e.
Asta daca o lasi de capul ei, asa, pe masa, sa zicem, desi are piciorusele alea de cauciuc, face destul de mult zgomot. Totusi, la mine merge continuu, pentru ca... am pus-o pe un burete (un burete dintr-asta de bucatarie). Si s-a sfarsit cu zgomotul. Mai citeam printre posturi ca unii au introdus pompa intr-un ciorap de dama si au suspendat-o. Probabil ca e OK.
Incearca, incearca, si daca nu si nu... doar atunci da fuguta la magazin cu banii in buzunar.
Sau ai putea sa te delectezi cu mecanismul intern al respectivei pompe incercand sa o reglezi (am vazut pe-aici ca se poate si asta). Ca si daca o strici, tot la magazin ajungi.
Cred ca zic bine, nu?

Orhidea acvatica.
[Email] [Yahoo!]
calin
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 06/10/2003 17:26:05
Messages: 349
Location: Orastie
IP:
Offline

horia_ch wrote: Incearca, incearca, si daca nu si nu... doar atunci da fuguta la magazin cu banii in buzunar.


Pompa e Elite si nu cred ca poti s-o reglezi sa nu faca zgomot.De atasat burete peste cutie si sub pompa asta mai merge dar tot cred ca ceva zgomot va mai fii.In legatura cu datul fuguta la magazin ,cred ca trebuie dat fuga... la calculator ca eu numai pe E-bay am gasit pompe de aer silentioase.Dar daca stiti careva in magazin spuneti-mi si mie magazinul .
[Email]
 
Forum Index » Hrana
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com