[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cory cu probleme?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Am depistat la un cory albino ceva care seamana cu http://www.fishpalace.org/bacterial_laura.jpg Sper ca nu e Lernaea :ciudat:
As pune si poza cu cory meu dar nu stiu cum , in fine, are aceasi "buba" in acelasi loc, singura diferenta e ca e complet alba, nu are la baza firicelele rosii.
In aprilie am mai cumparat 2 cory pe langa cei 3 pe care-i mai aveam, deci....nu stiu care sunt cei tineri pt ca acum au aceasi marime, ceilalti pesti nu au nimic suspect.
Mentionez ca ultima data cand am introdus pesti in acvariu a fost in aprilie, iar plante acum vreo 2 saptamani.
Date acvariu: 80 l, plantat, ciclat, 8 ramirezi, 5 cory, 4 Black Tetra, pomacea si melci de substrat.
In acvariu totul pare ok in afara de acest cory (cu toate ca nu observ sa-l deranjeze aceasta problema). Totusi ma tem sa nu fie lernaea.
Si daca e? De unde a aparut?
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pata e PE tegument, sau SUB tegument?
[Yahoo!]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai nu stiu in ce masura e SUB sau PE deoarece se afla la aripioara de pe spate (exact ca in poza), are cam 1/2 cm lungime si cam 3 mm partea cea mai groasa (la baza este mai subtire). Deci....cam mare pt a putea fi SUB.
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Lernaea are infirpt unul dintre capete in pielea pestelui si celalalt capat e ramificat. La pestele tau asa e?
[Yahoo!]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu prezita nici o ramificatie la capat, ci e putin bombat. Nu m-am mai confruntat cu asa ceva si mi-e teama sa nu evolueze si pana la urma sa se ramifice.
Am citit cate ceva despre lernaea si am vazut cam cum trebuie sa arate, dar niciunde nu arata etapele de dezvoltare. Poate e doar inceputul? Sau o fi altceva...... o buba ?
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pana una-alta fa schimburile partiale de apa (cu apa declorinata) putin mai des decat de obicei. Poti pune in acvariu, pe perioada asta, cateva picaturi de albastru de metil si o lingurita rasa de sare pentru 10-15 litri de apa. Tine-ne la curent.
[Yahoo!]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Mda....se pare ca nu am scapat de tot.

M-am bucurat cand intr-o zi nu am mai vazut "buba" la acel corry, dupa ce i-am facut baita cu albastru de metil si sare l-am mutat in acvariul comunitar. Dupa ceva timp a aparut din nou, nu stiu daca la acelasi corry sau la altul pt ca am 5 la fel.

Acum... am aceasi "buba" la 2 corry si cred ca si la un rami. Acesta are ceva care seamana cu ce au si corry insa e mult mai subtire, la fel atasata, de aceasta data imediat langa branhii. Mai prezinta si o pata alba pe cap parca ar fi o gaura in formare acoperita cu un puf alb. Am facut ceva poze dar trebuie sa astept pe cineva care sa ma invete sa le si postez.

Poate ma insel... nu prea seamana cu lernaea deoarece nu e deloc ramificata la capete (cel putin la corry pe care reusesc sa-i mai examinez, rami insa sta ascuns dupa filtru si abia daca zaresc ceva), e mai mult bombat capatul.
As putea muta pestii bolnavi in alt acvariu (cam de 40 l unde am cresa)insa daca prezinta semne ca ar fi "cam" infestat tot acvariul comunitar nu as risca sa-l infectez si pe celalalt?
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Si....altceva ce as putea face? sa fac tramentul in acvariul comunitar? m-am gandit la sera cyprinopur sau baktopur (poate-mi recomandati una)
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mycopur sau Cyprinopur.

Citeste bine prospectul si vezi care sunt substantele active din compozitia solutiilor.

Stiu ca Cyprinopurul nu contine verde de malachit. Verdele de malachit este otravitor pentru cory.

Mycopurul nu stiu ce contine, dar stiu ca combate eficient infectiile saprolegnia si parazitii branhiilor.

Ia substanta care nu contine verde de malachit si foloseste-o conform prospectului. Daca nu observi ameliorari dupa 5 zile de tratament, incepe si tratamentul cu baktopur direct, micsorand la jumatate doza de cyprinopur sau mycopur.
[Yahoo!]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

alina_q multumesc mult pt sfaturi
Din pacate ramirezi a murit :aaa: , cory insa nu pare afectat cu nimic de acea chestie. Si totusi cum sa fac? sa mut cory in alt acvariu si sa fac tratamentul? Daca intradevar e vorba despre lernaea (cu toate ca ma cam indoiesc) si s-a raspandit prin acvariul comunitar? Am mai vazut si in alt acvariu aceasi problema la un cory matur. Batranetea poate fi o cauza?
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Fa tratamentul cu Mycopur, daca nu are verde de malachit, in acvariul comun. Mycopurul are efect si asupra saprolegniei. Respecta prospectul.
Temperatura 26-27 de grade.
Filtrare permanenta.
Aerare, de asemenea.

Tine-ne la curent cu evolutia.
[Yahoo!]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Am revenit cu vesti. Am facut tratament cu Mycopur in alt acvariu tuturor pestilor "infectati" cu ce-o fi si a disparut "buba". Insa a reaparut,si doar la cory. Apare si dispare dupa o perioada de timp. Nu stiu daca a ajutat cu ceva acel tratament, insa ma simt impacata ca am incercat.
As mai vrea sa ma sfatuiesc in legatura cu ceva. In perioda cand am avut probleme cu acel rami care prezenta o gaura in cap, am mai descoperit si la alt rami aceleasi simtome, insa gaura era mult mai mica, chiar in formare. Gandindu-ma ca as avea carenta de minerale,am adaugat sera mineral salt. Acum abia se mai vad, insa azi am adaugat si sera mycopur doar jumatate din cantitatea pt acvariul meu. Toate bune si frumoase, dar...imediat dupa ce am pus aceasta substanta in acvariu gibbiceps-ul a inceput sa inoate ca nebunul si asa o tine de cateva ore. Nu ii place ceva? Ce? Sa-l mut? In cvariu mai am xifo,rami si ancistrusi, insa doar acesta e agitat.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: