[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Au depus scalarii !  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, de ieri spre dupa-amiaza am observat ca perechea mea de scalari au depus un rand de icre pe o frunza si aveau foarte mare grija de ele. Spre surprinderea mea, azi dimineata m-am dus direct spre acvariu si am observat ca icrele inca erau acolo (nu foarte multe dar destule) . Am intrat repede pe google si am citit cum se procedeaza in astfel de situatii si am inceput sa amenajez un acvariu de 10 litri (De altu mai mare nu dispun ). In el am montat un filtru care l-am invelit cu un burete de vase ca, in caz ca reusesc sa eclozeze sa nu ii aspire filtrul(buretele l-am scobit in mijloc cat sa intre filtrul in el) si in apa am pus cateva picaturi de albastru de metilen ca sa dezinfecteze apa. Dupa care am luat frunza din acvariul comunitar si am mutat-o (fara sa o expun la aer)in acvariul "cresa". Insa nu am reusit sa inteleg cat dureaza pana eclozeaza si incep sa miste puisorii, de asta am deschis acest topic in speranta ca poate ma veti ajuta voi.
Si as mai vrea sa imi spuneti daca pana aici am procedat cum trebuie.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E mic 10 l ,chiar daca eclozeaza dupa aceea ce faci? Poti pune o despartitura in bazinul comunitar(sticla, plastic) si izolezi perechea de restul, depunerea se va repeta cam intr-o saptamana asta in functie si de conditia pestilor, daca lasi depunerile cu parintii (2/3, poate fi mai mult sau mai putin) acestia vor invata,se trezesc instinctele, sa-si creasca puii -spectacolul e deosebit : incepand de la ingrijirea icrelor,mutarea alevinilor pana incep sa inoate, ii plimba prin acvariu dupa diferite surse de hrana, le maruntesc mancarea, ii apara si de stapan etc. , tot asa folosesti un dezinfectant usor pana eclozeaza si nu prea deranjezi parintii
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In 2-3 zile, in functie de temperatura o sa eclozeze. Iti sugerez 25-27 C.
Nu stiu ce filtru ai pus da' dupa ce incep sa inoate nu-i bine sa fie curenti de apa prea mari. Un burete bolborositor e bun. Daca reusesti sa-i tii pina incep sa se hraneasca ar fi bine sa ai pregatita hrana: nauplii de Artemia sau/si hrana foarte fina pentru alevini.

Poze: smilie ... Poze cu plante
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Momentan totul decurge bine, icrele nu sau albit deloc.. acuma stau si astept sa vad ce se va inampla mai pe seara.
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Azi cred ca o sa asist la transformarea icrelor in alevini. M-am uitat acuma dimineata in acvariu la ele si am observat la fiecare cate 2 punctulete negre minuscule ca niste ochi. Voi ce credeti, in seara asta se vor transforma in alevini?.
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Veste buna, au inceput sa miste . Ce trebuie sa fac mai departe? Va rog ajutati-ma daca puteti
geani
Membru de baza

IP:

Porcu wrote:
Nu stiu ce filtru ai pus da' dupa ce incep sa inoate nu-i bine sa fie curenti de apa prea mari. Un burete bolborositor e bun. Daca reusesti sa-i tii pina incep sa se hraneasca ar fi bine sa ai pregatita hrana: nauplii de Artemia sau/si hrana foarte fina pentru alevini.

La ce a spus colegul as mai adauga, ca prima hrana, viermii micro.
Le dai mancare doar cand inoata .....ca orice peste, nu cand fac acele salturi si raman lipiti pe gem, plante........

This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2015 16:17:21

[Email]
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Daca ii hranesc cu galbenus de oua este bine? Ca viermi micro nu am si nu stiu pe unde sa caut sa cumpar ...
geani
Membru de baza

IP:

Este bine si cu galbenus dar asta doar in primele zile. Ai grija sa dai putin si des, sa bagi ceva melci in acvariu sa mananca excesul si sa nu te bazazi doar pe el, mai trebuie si altceva. Daca ai un mojar poti marnuntii niste fulgi , granule ...ce ai prin casa. Daca nu ai, merge maruntit si cu dosul unei lingurite pe o coala A4 pana la gradul de finete dorit, eu am facut asa la betta, colisa....iar puii astora sunt mai mici decat scalarii....
[Email]
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Aha, am inteles. Multumesc tare mult pentru raspunsurile rapide.
serinox
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam asa arata acuma alevinii .
[Thumb - 20150419_122128.jpg]

Forum Index » Cichlidae
Go to: