[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor.

Numele meu e Mihai, sunt din Bucuresti si impartasesc aceleasi sentimente ca voi in ceea ce priveste acvaristica.
Nu sunt un fin cunoscator al domeniului...invat, ma adaptez...din mers.
Am avut ani de zile in copilarie acvariu, dar cu timpul, pasiunea s-a transformat in obligatie, responsabilitate...obligatiile au capatat implicatii financiare...etc.
Au fost cateva motive pentru care am renuntat atunci...anii au trecut, dar microbul NU a reusit sa dispara
Din lipsa spatiului dar mai ales a timpului, nu am reusit decat anul trecut sa-mi achizitionez un acvariu.

Sunt posesorul unei "jucarii" de 126 litri cumparat din Hornbach.
Dimensiunile acvariului sunt: 80 x 35 x 45 cm.
Ca dotari: - filtru intern Eheim Aquaball 130,
- o pompa de aer suplimentara cu burete, legata la o priza cu programare impreuna cu iluminarea,
- incalzitor Eheim cu termostat,
- iluminarea se face in acest moment cu 2 neoane Silvana - 765 (schimbate initial cu Philips - 865, dupa...Osram...poveste lunga revenit tot la vechile Silvana - 765)
- populatie - vivipari, cativa neoni si un sg sanitar, un pic mai mare ce-i drept ...
- acvariu plantat, cateva plate populare,
- substrat de pietris + nisip granulatie mai mare, o buturuga cumparata, fiarta..etc si un decor sub forma de epava.
Cam la asta am incercat cat de cat sa ma rezum cu pasiunea.
Intr-un an si ceva de cand m-am apucat, am trecut prin mai multe aventuri...incepand de la ciclare pana la alge, apa tulbure...de la cativa pestisori la o familie tare numeroasa, de la 2 fire de plante...la mai multe fire ...etc
Mai multe nu am de zis, recunosc ca citesc cu fff mare placere cam tot ce se posteaza, si de mult tot zic sa ma bag si eu in seama si uite ca pana la urma am reusit.
Am sa postez si o poza cu "bucatica de natura din apartament" inainte de populare si la cateva luni dupa...
PS - acum nu mai exista atatea plante
Pentru orice parerei pro si contra...sunt deschis la dialog, in functie de timp.

Imi pare bine ca existati si ape limpezi la toata lumea!
[Thumb - Acvariu 1.JPG]

[Thumb - Acvariu - ciclare.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2013 16:39:25

Just me...
Pretorians
Membru de baza

IP:

salut,

am eu cateva propuneri
- umple acvariul pana sus
- scoate pompa de aer e inutila- filtrul face si treaba asta
- in locul navei mai bine pui o buturuga ar arata mai bine, si daca vrei neaparat sa o pastrezi mut-o mai in stanga la 1/3 din acvariu - da mai bine decat fix in mijloc si pune plante in spatele ei cat mai multe,
- filtrul muta-l in spatele acvariului si incearca sa il maschezi cu plante pe cat posbil.
- parerea mea

In rest ape limpezi

PS - ce nu ti-a placut la osram ? mie mi s-au parut ok, mai ok decat silva

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2013 17:19:35

marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Intrebare intrebatoare: Ai un motiv serios sa tii capacul acvariului invers, adica cu spatele in fata?
Cele doua fante in lateralul laturii din spate sunt gandite exact pentru tevi/furtune/tuburi/cabluri...

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2013 19:33:31

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

marius67 wrote:Bine ai venit!

Intrebare intrebatoare: Ai un motiv serios sa tii capacul acvariului invers, adica cu spatele in fata?
Cele doua fante in lateralul laturii din spate sunt gandite exact pentru tevi/furtune/tuburi/cabluri...

Salut. Cred ca am omis sa precizez ceva in prezentare.
Acvariul se afla situat intr-un perete despartitor, iar accesul il am din 2 parti, astfel incat, intr-o parte capacul e cu spatele in fata
Pozele sunt culmea coincidentei, facute din partea "cu capacul invers"...daca nu imi spuneai, nici nu ma gandeam .

Exact pentru ca acvariul are cele doua fante in lateral, am prefereat "fata asta"..
....priza, aflandu-se pe partea asta...nu stiu daca m-am exprimat corect dar am vrut sa spun ca priza este exact sub acvariu
Am sa postez o poza si din partea "din fata".

Just me...
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

pretorians12 wrote:salut,

am eu cateva propuneri
- umple acvariul pana sus
- scoate pompa de aer e inutila- filtrul face si treaba asta
- in locul navei mai bine pui o buturuga ar arata mai bine, si daca vrei neaparat sa o pastrezi mut-o mai in stanga la 1/3 din acvariu - da mai bine decat fix in mijloc si pune plante in spatele ei cat mai multe,
- filtrul muta-l in spatele acvariului si incearca sa il maschezi cu plante pe cat posbil.
- parerea mea

In rest ape limpezi

PS - ce nu ti-a placut la osram ? mie mi s-au parut ok, mai ok decat silva

Salut. Multumesc pentru sugestii. Imi permit sa fac ceva precizari.
- la oara actuala acvariul este "plin ochi"
- am stat o perioada indelungata fara pompa si nu stiu daca are vreo importanta dar plantele parca nu erau asa vesele...cum am repozitionat-o...s-a instalat veselia in acvariu..oricum, functioneaza dupa un progarm prestabilit, aproximativ 8h/24\
- ideea cu buturuga si epava mutata e grozava, am sa o pun in aplicare, dar mai intai tr sa trec pe la rubrica de donatii, poate gasesc niste plante mai interesante decat ale mele
- dupa cum specificam mai devrme, avand acvariul intr-un perete, cu acces din ambele parti...nu prea am spate si fata

Referitor la osram...nu stiu de ce, dar parca spectrul de lumina a fost ALTFEL...sau ma obisnuisem eu cu silva...
culmea coincidentei...dupa ce le-am montat intr-un tp relativ scurt m-am trezit cu apa verde...tulbure...
N-am reusit s-o scot la capat decat dupa 2 saptamani de intuneric total...si uite asa am revenit la silva...si momentan...liniste

Just me...

Forum Index » Despre noi
Go to: