Salutare tuturor.
Numele meu e Mihai, sunt din Bucuresti si impartasesc aceleasi sentimente ca voi in ceea ce priveste acvaristica.
Nu sunt un fin cunoscator al domeniului...invat, ma adaptez...din mers.
Am avut ani de zile in copilarie acvariu, dar cu timpul, pasiunea s-a transformat in obligatie, responsabilitate...obligatiile au capatat implicatii financiare...etc.
Au fost cateva motive pentru care am renuntat atunci...anii au trecut, dar microbul NU a reusit sa dispara
Din lipsa spatiului dar mai ales a timpului, nu am reusit decat anul trecut sa-mi achizitionez un acvariu.
Sunt posesorul unei "jucarii" de 126 litri cumparat din Hornbach.
Dimensiunile acvariului sunt: 80 x 35 x 45 cm.
Ca dotari: - filtru intern Eheim Aquaball 130,
- o pompa de aer suplimentara cu burete, legata la o priza cu programare impreuna cu iluminarea,
- incalzitor Eheim cu termostat,
- iluminarea se face in acest moment cu 2 neoane Silvana - 765 (schimbate initial cu Philips - 865, dupa...Osram...poveste lunga revenit tot la vechile Silvana - 765)
- populatie - vivipari, cativa neoni si un sg sanitar, un pic mai mare ce-i drept ...
- acvariu plantat, cateva plate populare,
- substrat de pietris + nisip granulatie mai mare, o buturuga cumparata, fiarta..etc si un decor sub forma de epava.
Cam la asta am incercat cat de cat sa ma rezum cu pasiunea.
Intr-un an si ceva de cand m-am apucat, am trecut prin mai multe aventuri...incepand de la ciclare pana la alge, apa tulbure...de la cativa pestisori la o familie tare numeroasa, de la 2 fire de plante...la mai multe fire

...etc
Mai multe nu am de zis, recunosc ca citesc cu fff mare placere cam tot ce se posteaza, si de mult tot zic sa ma bag si eu in seama si uite ca pana la urma am reusit.
Am sa postez si o poza cu "bucatica de natura din apartament" inainte de populare si la cateva luni dupa...
PS - acum nu mai exista atatea plante
Pentru orice parerei pro si contra...sunt deschis la dialog, in functie de timp.
Imi pare bine ca existati si ape limpezi la toata lumea!