[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Urgent crapa pestii!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut
Am o problema urgenta legata de apa din akvariu (nu stiu sigur). Are culoare mai laptoasa, la modul ca se vede in akvariu parca niste punctulete mici albe si se misca ca valurile (am citit de aici din forum despre apa alba nu nu prea seamana). Azi a krapat un peste un gupy daca nu ma insel si era marisor (stiam ca sunt mai rezistenti) pestii nu stau chiar pe deasupra, iar pe unii din ei parca este o pacla alba. Mai am si doua salamandre care au si ele o pacla alba pe ele (transparent spre alb).
Apa am tinut-o vo zi, nisipu si bolovanii i-am spala (mult) de praf si i-am si fiert putin (5-10min), akvariu este de 90l pesti sunt vo 12 pe moment+2 salamandre+ o broscuta. Filtru mare si temp. 24-25C.

Mi-e ca crapa toti. Daca stie cineva ce si cum (si daca este clor sau alceva cum pot sa rezolv totul in akvariu fara sa ii scot) daca nu am si un akvariu mai mic sub 50 (cred ca prea mic pt cati pesti sunt, 4 sunt mari) dar abia azi am pus apa in el la stat.

PLS PLS un raspuns cat mai rapid
[Yahoo!]
Anubias
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/08/2004 00:35:02
Messages: 839
Location: Finlanda
IP:
Offline

Zi si tu cati pesti ai in acvariu, si de care fel. De cand ai acvariul?

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
manyaku
Member
[Avatar]

Joined: 20/01/2005 22:46:44
Messages: 288
Location: Fetesti Ialomita
IP:
Offline

din ce ai zis tu aici...parerea mea e ca ai probeme cu ciclarea...l-ai lasat la ciclat cel putin 2 saptamani..? adu mai multe detalii despre el..cat de multe poti...ca sa te putem ajuta..
[Yahoo!]
manyaku
Member
[Avatar]

Joined: 20/01/2005 22:46:44
Messages: 288
Location: Fetesti Ialomita
IP:
Offline

a si inca o chestie....pesti si salamandre si broscute????? hotaraste-te ce pastrezi...una din cele 3 specii de animale acvatice....nu prea arata bine..si nici nu cred ca traiesc ei in armonie.....
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Incepe sa faci schimbari de apa. Daca nu ai apa statuta schimba cate 1-2 litri de apa de la chiuveta la ~5-6ore si pune de acum apa la statut. Daca ai un aerator baga-l in apa pusa la statut...
Nu ne-ai spus de cand ai acvariul, etc. CITESTE AICI
Cum arata acea "pacla alba"? era ca o vata, erau multe punctulete albe... da mai multe detalii
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Explicand mai pe larg: io nu am mai avut acvariu de mult si asta il avea cineva care statea la mine si la abandonat (aku e al meu). Cand l-am luat acvariul era negru (abia se mai vedea prin geam) cu 4 pesti inauntru. Unu habar nu am ce este(este lung de o palca si subtire) si trei guramy(scuze daca nu scriu bine denumirea pestilor) bolnavi (au niste pete pe la inotatoare si pe la cap, aproape ca se vede carnea vie, si inotatoarele cam zdrentuite). Pesti stateau sa moara asa ca nu am avut timp sa mai tin apa la statut mai mult de o zii. Acvariul mai are putin jeg (mucegai nu stiu ce exact intrat in silicon la lipituri, si mia fost tarsa sa frec prea tare) in rest l-am facut bec, impreuna cu celelalte scule.
Pestii: 3gupy(2 mici unu mare a crapat azi) adica mai sunt 2, 5 guramy (3 bolnavi si doi mici), 2 neoni, xifo, carasi, sanitari, 1 broasca, 2 salamandre.
Au lumina, au tot ce le trebui.
Pe langa mancare uscata am facut greseala sa le dau si niste mancare vie (nu le mai dau de ieri). Poate ma grabesc eu cu problema dar akvariul a trebuit refact repede si sigur nu sa facut ciclarea cum trebui si nu sau format bacteriile. Am bagat si mancare mai multa sa se depuna (pt descompunere) nu exagerat.
Apa este laptoasa (se vad f multe impuritati albe in ea) am dificultati sa vad prin akvariu, si pe diverse inclusiv salamandre la pesti nu prea am obs. sa depus acea pacla, care seamana cu (scuzati asemanarea dar alceva nu imi vine akum) sperma.
Plantele sunt cele vechi (nu stiu denumiti) dar spalate cat am putut.
Nu am avut timp sa fac o carantina cu parere de rau.
Legat ca sunt 3 feluri de animalute in akvariu nu am vazut sa se simpta jenate...dar banuiesc ca stiti mai bine. Tipul care a avut akvariul a mai tinut pesti cu salamandre si au trait cam 6-8 luni unde nu prea avea grija de ele.
Am pus deja un akvariu mai mic cu apa in el cu incalzitor si aerisitor.

Cred ca am acoperit detaliile si sper sa se poata face ceva. Am doua substante: tetraplant (plantaMin) si tetraaqua (easybalance) dar nu stiu daca ma ajuta in stadiul asta.
Si legat de cei trei pesti cu simtome clare de boala daca pot sa-i tratez sau sa le curm suferintele???
Ps: aku vo 4 ore am pus niste sare grunjoasa in apa. Putin

Multumesc pt ajutor!
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

kid wrote:
Pestii: 3gupy(2 mici unu mare a crapat azi) adica mai sunt 2, 5 guramy (3 bolnavi si doi mici), 2 neoni, xifo, carasi, sanitari, 1 broasca, 2 salamandre.

Scoate salamandrele si broscuta, ca nu au ce cauta in acvariu. Pestisorul care a murit -"crapat" - cum spui tu, e posibil sa fi fost agresat de broasca care il considera hrana vie. In plus, cu parere de rau, acvariul e mult prea mic pentru speciile pe care le ai....carasii cresc mari, guramii la fel. Trebuie sa mai reduci numarul de pestisori. Asa ai sanse sa scapi de apa laptoasa si alte probleme.
kid wrote:Legat ca sunt 3 feluri de animalute in akvariu nu am vazut sa se simpta jenate...dar banuiesc ca stiti mai bine.

Daca ar putea vorbi, nu cred ca ti-ar placea ce ai auzi...
kid wrote:Am doua substante: tetraplant (plantaMin) si tetraaqua (easybalance)

Prima e probabil un fertilizant de care in mod sigur nu ai nevoie acum...Mergi pe schimburi dese de apa lasat cel putin 2 zile sa iasa clorul din ea si scoate pt inceput broasaca si sopirlele de acolo.
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 09:55:29
Messages: 1940
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Tu ai aerare in acvariul asta?

Fa schimburi zilnice de apa, cu apa declorinata (lasata la invechit in bidoane fara capac) - cate 10 litri.

Conditioneaza apa cu SERA AQUTAN.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

... renunta si la broasca si la tritonii aia !!! ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Aerare in akvariu am unul mare (deci nu asta e problema zic eu).
Voi scoate broasca si salamndrele dar pe moment nu am decat 1 acvariu de vo 30-40l unde sa le pun aproape cu tot ce-mi trebui (tocmai il facusem pt carantina) lipseste neonul (sper ca pe moment o lampa este buna).
Mai am un acvariu mare de vo 100l dar are fundul crapat. Poate ma ajuta cineva de aici cu nicste preturi si cum sa-i pun unul nou (preferabil sub cel crapat) si un PRET. Dimentiunile sunt de 80cm lungine, 40 latime si 5mm grosime. Si sa-l repar pe ala si sa le pun akolo.
Legat de cei 3 gupy bolnavi daca aveti vreo idee pana la urma...in acvariul vechi abia mai inotau, iar in asta inoata si mananca dar am impresia ca boala le acopera tot mai mult din corp (am citit de o boala cu simtomele astea si a inteles ca se intinde greu dar sigur).
Pestii mari merg cu broasca si salamandrele in akvariul mare daca il repar (unu are o palma iar cei 3 gupy jumatate de palma)?????
Nu a mai murit nici un peste pana akum (sper sa ramana asa) si stau si pe fund de cand am pus niste sare ieri.
Apa vreau sa le mai schimb abia maine sa mai stea macar o zii la aerisit (daca nu este bine spuneti).
Mersi pt raspunsuri.
[Yahoo!]
nemo
Member
[Avatar]

Joined: 04/06/2003 14:07:05
Messages: 180
Location: Timisoara
IP:
Offline

Salamandrele si broasca testoasa nu merg cu pestii. Ti-au scris si pana acuma colegii de forum. Nu insista ca nu merg, deci ori le tii separat, ori renunti ori la pesti ori la salamandre si broasca. Nici broasca cu salamandrele nu prea merg.
Separa pestii bolnavi de cei ce nu par bolnavi.
Si cicleaza apa inainte sa pornesti acvariul urmator. Astfel scapi de multe probleme la inceput. Multi se lasa de acvaristica tocmai pentru ca isi fac un acvariu, nu stiu sa-l cicleze sau neglijeaza partea asta si o dau in bara cu pesti morti din prima.
Pentru cum sa repari acvariul, incearca la sectiunea Hardware(DIY).

Sa mori pentru patrie... astea's povesti. Trebuie sa gasesti ceva pentru care merita sa traiesti ! "Parazitii"
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

kid wrote:Aerare in akvariu am unul mare (deci nu asta e problema zic eu).

Filtru ai? Aerarea si filtratrea trebuie sa mearga non-stop. Nu le da prea multa mincare - doar atit cit maninca in 2-3 minute.
kid wrote:Mai am un acvariu mare de vo 100l dar are fundul crapat. Poate ma ajuta cineva de aici cu nicste preturi ...

Ar fi bine sa-ti treci locatia.
kid wrote:Legat de cei 3 gupy bolnavi daca aveti vreo idee pana la urma...in acvariul vechi abia mai inotau, iar in asta inoata si mananca dar am impresia ca boala le acopera tot mai mult din corp (am citit de o boala cu simtomele astea si a inteles ca se intinde greu dar sigur).

... si cu se numeste boala?...daca tot ai citit despre ea, nu ai gasit si un tratament?
kid wrote:Pestii mari merg cu broasca si salamandrele in akvariul mare daca il repar

Broasca testoasa are nevoie de terariu, nu de acvariu. Iar salamandrele ar duce-o mult mai bine intr-un lac, girla, nu in casa. Ceea ce faci tu acum e sa le chinui.
Acum depinde te tine daca vrei sa ti cont de sfaturile noastre. Ti s-a spus deja sa renunti la ele. Pina la urma e optiunea ta si faci cum vrei.
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Filtru am si merge non-stop.
Sunt din Bucuresti zona pietii 1mai.
De boala nu sunt sigur. Poate sa fie:http://www.aquarium.go.ro/sanatate/boli/infectioase08.html
deoarece acvariul nu a mai fost intretinut dupa cum v-am zis mai mult timp. Dar poate ma insel. Inca odata simtomele sunt: aripioare, cozi, etc zdrentuite doar la doi din ei si au pe langa inotatoare (cam toate) si inspre cap niste pete gri-maroni si in centu se cam vede carnea vie (nu curge singe sau alceva). Sunt vioi zic eu.
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

kid wrote:. Inca odata simtomele sunt: aripioare, cozi, etc zdrentuite doar la doi din ei si au pe langa inotatoare (cam toate) si inspre cap niste pete gri-maroni si in centu se cam vede carnea vie (nu curge singe sau alceva). Sunt vioi zic eu.

Poate a "gustat" broasca din ei...Scoate-o cit mai repede de acolo!
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

broasca o so scot azi in acvariul ala mic. Cei trei pesti bolnavi erau bolnavi din acvariul vechi (si si-au mai revenit dar tot arata urat) iar broasca este de trei zile. Nu a muscat din ei ca sunt mai mari decat ea si ii ocoleste cat de cat.
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

kid wrote:... si ii ocoleste cat de cat.

Oare are pe unde
Incepe sa faci schimbarile de apa cum ti-am spus. Aste este o masura de igiena generala mai ales acum cat acvariul este dezechilibrat (nu face bine la ciclarea acvariului dar fiind deja populat mentine la nivele acceptabile amoniacul si nitritii).
Micsoreaza aglomeratia si incompatibilitatile.
Mancare cat mai putina

(daca vrei sa mentii salinitatea intr-o apa, o poti mentine punand apa cu aceiasi salinitate...)
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Am inceput sa pun apa (este de o zi). Pana la urma cu cei 3 gupy aveti vre-o idee???
[Yahoo!]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/01/2005 14:42:19
Messages: 516
Location: Bucuresti/Obor
IP:
Offline

kid wrote:
Pestii mari merg cu broasca si salamandrele in akvariul mare daca il repar (unu are o palma iar cei 3 gupy jumatate de palma)?????

esti sugar ca aia sunt guppy? Din cate stiu eu nu cresc mai mari de 3-5 cm. Pana la jumatate de palma....
kid
Member
[Avatar]

Joined: 05/05/2005 22:54:19
Messages: 157
Location: Bucuresti
IP:
Offline

guramy ma scuzati
Apa sa mai luminat sa mai fac un schimb de apa din nou (am scimbat vo 10l maxim cu apa de o zii si la temp acvariului)???
[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Mai intreaba-ne daca sa mai faci schimbari de apa dupa vreo doua saptamani continua cu schimburi de cate 2-5 litri zilnic, la inceput cantitati mai mari cu timpul scazand cantitatea. Dupa doua saptamani ar trebui sa ne mai spui cum arata apa si pestii si mai vedem. Daca poti sa faci niste masuratori nitrati/nitriti ai putea sa vezi cand incepe echilibrarea...

Referitot la fundul de: 80cm lungine, 40 latime si 5mm grosime... parerea mea este ca mai mare daraua decat ocaua. In primul rand ca sticla este prea subtire (nu ne-ai spus inaltimea dar la lungimea asta poate doar la H=35cm ar mai merge), te chinui la curatatul siliconului cat nu face...
mai bine iti cumperi/faci un bazin nou...

P.S. Aviz celor care dau sfaturi (si mai ales celor care le asculta) ca merge si cu sticla de 5mm bazine de 80cm (si alte dimensiuni subdimensionate )si ca le au de nustiucand si ... merg pana crapa si atunci cine ?
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com