[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pareri, sfaturi, impresii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
hommer
Unripe member

IP:

salut, incepator;
Acvatiu 90l, echipat cu :
- 1 filtru extern TETRA EX400;
- 1 filtru intern RESUN 1200L;
- 1 incalzitor TETRA HT75;
- 1 incalzitor AQUAEL 25w ( momentan nu folosit);
- 1 capac confectionat acasa imbarcat in folie aluminiu si cu neon osram 18w relax.

Acvatriu este montat acum 2 luni, primele 2 saptamani a stat cu apa in el, elemente de decor, schimband apa odata pe sap., apoi am pus plantele si la 2 zile am luat 2 sanitarii ( Corydoras Aeneus ). La o saptamana am mai achizitionat : 4 xifo ( 2m ,2f) , 4 guppy ( 2m , 2f).

Toate bune si frumoase pana acum cateva zile cand intr-o dimineata nu am mai gasit un guppy (seara era decat ca ii lipsea o bucata din coada), a disparut pur si simplu, nici urma de el. si la 2 zile dupa acest incident, am gasit unul din sanitari mort, iar astazi coada celuilat sanitar e rupta... nu stiu ce se intampla, poate ma puteti ajuta voi.

Tin sa mentionez ca am studiat comportamentul lor astazi, si unul din masculi xifo este foarte activ, poate spus putin agresiv cu celalat mascul si tot timpul indepartandu-l de langa femele, iar la guppy situatia s-a schimbat de cand a disparut unul, acum nu stiu daca a fost m sau f. ( sunt 2 cenusii cu negru si coada albasta compacta, si unu mai auriu cu coada rosie franjurata)...

astept orice informatie, parere si ajutor.

Multumesc!
O seara buna!

Imagini cu acvariul:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

De la acvariul acela, poti scoate multe daca:
Ori faci un aquascape serios: pui lumina, buna, un covor de HC, pui fundal alb, un card de ceva rasbore mici (vreo 20 bucati).
Ori faci un biotop asiatic, cu ceva pesti argintii, pui fundal negru, filtru extern, niste pietre mai frumoase.
In orice caz, pune apa pana sus.

Bafta!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Bun venit si aici Petrut, cred ca prezentarea o puteai continua aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22332.page , dar sa iti spun si eu cateva:
- din punct de vedere estetic imi place cum ai aranjat in acvariu, poate unii carcotasi vor avea ceva comentarii dar din partea mea...Felicitari
- eu la 90 de litri de apa am doar un Resun SP 1200 si isi face treaba de minune, in schimb am inlocuit bilele alea de plastic din interior cu inele ceramice, se mai diminueaza debitul destul de mare pe care il da in acvariu.
- in cazul a 2-3 masculi de xipho se va alege unul dominant care ii va fugari pe ceilalti, cel mai bine e sa ramana doar un mascul de xipho, in caz contrar celalalt va sta ascuns si va fi fugarit mereu de masculul dominant, asa ca ori il dai la pet shop inapoi ori il donezi la cineva (pe cel care sta ascuns).
- corydoras sunt pesti de card, de la 6 in sus e mai bine pentru ei.
- pe capac poti monta 2 neoane lejer, cu balast electronic iar pentru inceput merg 2 neoane Osram 865 (11 lei bucata in Praktiker) apoi daca avansezi cu plantele poti combina 865 cu 965. Despre montarea balastului si a neoanelor vezi ca sunt destule informatii pe aici.
- Vad ca ai ceva melcisori comunitari...solutia rapida - 2 botia si intr-o saptamana cel mult nu mai e nici unu
- Mai pune apa in acvariu ca e cam gol

This message was edited 1 time. Last update was at 02/11/2012 22:57:47

hommer
Unripe member

IP:

multumesc de sfaturi;

- am umplut acvariul cu apa
- prb cu xipho o rezolv maine, donez masculul, cu corydoras mai cumpar
- prb cu melcii, bine ca ai amintit-o tu, nu stiu ce sunt "botia", daca poti sa imi dai mai multe detalii.

multumesc!
o seara buna!
stefanp
Moderator

IP:

sebyup wrote: poate unii carcotasi vor avea ceva comentarii

Unii carcotasi vor sa il invete de bine si carcotelile sunt spre folosul celui carcotat

Si acum, ca sa fiu si eu un carcotas. Eu as scapa de pietrele alea, parca nu se potrivesc (cea de pe buturuga banuiesc ca ai pus-o acolo ca sa o tina in loc).
Muschiul din stanga, prinde-l mai calumea de buturuga, da impresia de dezordine. Leaga-l frumusel cu fir de pescuit si va arata mai bine. De asemenea, ai putea inlocui si colantul din spate cu unul unicolor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
deluxer2000
Junior member

IP:

Felicitari pentru acvariu.... super !
hommer
Unripe member

IP:

Nu ma deranjaeza nici carcotasii, si nici carcotelile, sunt bune, de aia sunt aici, sa primesc si bune si rele, pentru a le indrepta

Despre acvariu, da ala e urmatorul pas, schimbarea autocolantului, as merge pe un fundal negru.
Piatra mare, e pusa sa tina buturuga, si daca ar fi sa schimb pietrele, cu ce ai propune?
Am inteles, o sa-l prind, crezi ca ar fi mai bine daca as da bolovanul jos de pe buturuga?

Multumesc!
stefanp
Moderator

IP:

Piatra de pe buturuga las-o pana nu mai pluteste. O scoti dupa.
Celelalte pietre le-as scoate si n-as pune nimic in loc.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2012 20:53:27

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: