[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Poze acvariu nou  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
acata
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 10:55:17
Messages: 368
Location: Bucuresti, Iuliu Maniu - Politehnicii
IP:
Offline

Am reusit in sfarsit sa pun si eu pozele pe un server.
POZE
Acvariu: 423 l brut - cam 360 litri net
Este in perioada de ciclare (Are doar 5 zile de la amenajare). Multumesc si pe aceasta cale celor care m-au ajutat cu plante.
@ Razvan - Macranda are o frunza noua
@Intros - Mai zi-mi o data te rog ce nume are planta aceea care seamana cu alternathera. Si ea se simte bine si da semne de invigorare.
@Sandu - Eusteralisul de la tine a dat niste pui care sunt si ei acolo
@Dalles - Cativa pui de anubias se simt si ei bine in acvariu
@Araldq - acu vreun an ne-am intalnit in gara si mi-ai dat un pui micut si pricajit de Amazonicus care arata acum dupa cum se vede... merci.
@masson - merci mult pentru ajutorul dat la amenajare

Daca am uitat pe cineva il rog sa ma scuze.

P.S. Carcotasilor le spun ca ca nisipul nu este SPARTURA DE MARMURA!!!

Acvariul meu
[Email]
mg_cmt
Member

Joined: 16/10/2005 20:37:35
Messages: 190
IP:
Offline

fumos acvariul sa vedem cum arata cu discusi in el
[Email]
mausmann
Member
[Avatar]

Joined: 09/02/2005 23:31:47
Messages: 159
Location: Bucuresti-Dristor
IP:
Offline

acata wrote: Carcotasilor le spun ca ca nisipul nu este SPARTURA DE MARMURA!!!
Dar ce este? Ai pus si ceva fertil ca parca vad 2 straturi.
Surfer n-ai?

mobile in mobile
Dalles
Membru banat
[Avatar]

Joined: 29/07/2003 02:16:30
Messages: 2569
Location: Bucuresti-Dr.Taberei
IP:
Offline

Imi place. Fundalul e bestial.
Vad ca buturuga cu anubias si piatra alba de dedesubt nu sunt in centru, ci deviate spre dreapta respectand Proportia de Aur. Ai amenajat asa special, sau... s-a nimerit?
Ca sa carcotesc si eu: mi se pare ca e un pic dezechilibrat spre dreapta, unde sunt asezate obiecte mai masive (buturuga, echinodorusul). Insa, fiind vorba de un acvariu "crud", nu e ceva capital. Mai arata-ni-l si dupa 2-3 luni, cand vor prinde forma si plantele din stanga.
Insa te rog insistent sa iei termometrul ala de pe geamul frontal, ca strica tot efectul. Lipeste-l pe un geam lateral si suceste termometrul in ventuza astfel incat sa-l poti citi din ce unghi vrei.
Si o a doua chestie: furtunul filtrului (sau ce instalatie ai acolo) nu arata bine deloc "plutind" la suprafata. Da impresia de provizorat. Gaseste o metoda sa-l fixezi afara. Iar capatul care trebuie sa stea in apa incearca sa-l infasori cu niste Jawa Moss. In scurt timp acesta va creste si-l va masca complet.

acata wrote:Multumesc si pe aceasta cale celor care m-au ajutat cu plante.
@ Razvan - Macranda...
@Intros - ...planta aceea care seamana cu alternathera.
@Sandu - Eusteralisul...
@Dalles - ...anubias...
@Araldq - ...Amazonicus...
@masson - ...amenajare...

Un bun exemplu pentru a ilustra ce "efect" are asupra unui acvariu participarea la intalnirile duminicale.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Acvariu` crud, corect, are doar 5 zile ce sa zic despre el...o sa treaca perioada de ciclare, de adaptare a plantelor, de invazie cu alge, de regresie a algelor, de intrebari cu "ce ne facem fetelor" , de unde creveti, de unde melci, de unde sa stiu..de ce nu se gaseste aia si aia si aialalta samd.

Acata insa si le procura si nu imi fac probleme ca ar putea sa iasa ceva reusit din acvariul asta...

Asa dar nu am de gand sa discut acvariul in acest moment, fiind prea devreme

O singura intrebare: substratul e bob de orez 1-3mm din sursa stiuta?

Ce mi-a placut enorm, a fost dupa cum bine a sesizat si Dalles, ceea ce a inceput de ceva timp sa devina intalnirile de duminica si rezultatele regasite in pozele noastre de zi cu zi.
La numai un an de la mare tambalau al mokangelii constatam normalizarea situatie...
Nu puteam sa am satisfactie mai mare decat acest acvariu si prin el dovada ca toti cei care mi-au sarit in cap atunci au facut-o aiurea sau interesati (dupa caz sau dupa minte).
Dupa cum ziceam si atunci timpul lucreaza in favoarea mea :p

Acum cand am vazut la ce "nivel" ridicat stau achizitiile de plante de pe forum ma umfla si rasul la argumente de genul lumea nu o sa mai cumpere plante si asa se alege prafu` de munca unor producatori locali.
Sau cei ce primesc plantele gratis isi bat joc de ele...Sau le dati plante si nu le spuneti nimic despre ele...Sau alte texte si pretexte...

Uite a mai trecut azi-maine un an peste noi...De munca unor producatori locali s-a cam ales prafu din cate inteleg da` nu pentru ca au saracit cu cei 5 potentiali clienti cat este capabil sa stranga un forum de asa zisi pasionati in ale plantelor...

Importatorii importa tot atat de mult (sau de putin dupa cum vreti sa o luati), plantele se vand la fel de prost sau de bine in piata la Obor si aiurea...dar macar la nivel de forum acum la inchidere de an avem si noi o satisfactie..mica...mare... Ne adunam duminica de duminica, schimbam plante intre noi si uite asa ies acvarii plantate...unele mai reusite altele mai putin reusite.
Totusi se poate face un acvariu cu ce colectionezi cu rabdare, in timp de pe la unu si altu`
Acata este unu din oamenii care a aratat ca nu este nici lipsit de respect pentru plantele late moka...cum se insinua pe vremea aia si in plus care a si stiut sa faca corect balansul intrucat a si cumparat plante unele chiar de acolo de unde se pornise curentul dezaprobator.

Cu atata satisfactie ne putem si noi mandrii dupa un an de "munca" si probabil cu inca alte cateva acvarii pe care noi ce ne intalnim duminica de duminica ni le stim si ni le up-gradam sapatamana de saptamana cu plante de la unul la altul.

O fi mult o fi putin...eu (dupa cum ma cunoasteti) ...eu zic ca-i putin, probabil ca as putea sa fac o recenzie mult mai dura si mai la obiect a ceea ce s-a intamplat anul asta pe forum cu bune si rele, dar nu face obiectul topicului asta.

Asa ca bravo acata, nu o fi el cel mai frumos acvariu de pe aici e si greu de dat pronosticuri acum dupa 5 zile, dar stiu ca ai dovedit un principiu. Nu stiu daca asta ai vrut sau asa ti-a iesit (exact ca`n "regula de aur") da` e de bine .

Strategia mea acum la un an, pot sa recunosc , a fost sa se intample ca la aia afara cand se intalneau duminical si schimbau plante si pesti intre ei sau le si vindeau pe juma de pret fata de piata...
Asa am vazut in Belgia la cluburi zonale ...la o scara mai mica asta se intampla si la noi acum.

Nu stiu ce o sa mai fie de acum in colo probabil oricum asta este una dintre ultimele mele postari, iar raspunsul la aceasta intrebare va venii la anu` ...sper ca nu si la multi ani

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Intros
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/02/2004 00:00:07
Messages: 823
Location: Bucuresti Titan
IP:
Offline

acata wrote:
Mai zi-mi o data te rog ce nume are planta aceea care seamana cu alternathera. Si ea se simte bine si da semne de invigorare.
De la mine si care vag ar aduce cu Alternathera ar fi firul de Ammania gracilis care l-am zarit (parca) in extrema stanga. Voi pune temporar la galeria mea o poza cu el (cand era in forma) langa un fir de Ludwigia glandulosa. Sfat: pune-l in plina lumina si vei vedea ce culoare face. Acolo mi se pare cam umbrit. Pana atunci ar fi aici o fotografie in care poate sa o recunosti. Acvariul are mare potential, chiar si acum la 6 zile e frumos, dar cred ca va fi si mai si cand vor prinde culoare toate.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

Joined: 29/07/2003 02:16:30
Messages: 2569
Location: Bucuresti-Dr.Taberei
IP:
Offline

Sandu wrote:Asa am vazut in Belgia la cluburi zonale ...la o scara mai mica asta se intampla si la noi acum.

Chestia asta nu poate decat sa ne bucure!!! La mai mare!!!

INTROS wrote:Acolo mi se pare cam umbrit.

@acata: apropo, ce becuri ai la acvariu?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

Joined: 02/11/2005 09:55:44
Messages: 264
Location: Finlanda/Helsinki
IP:
Offline

acata wrote:Carcotasilor le spun ca ca nisipul nu este SPARTURA DE MARMURA!!!

Nu trebuie sa fii muzician ca sa-ti placa muzica, nu trebuie sa fii artist plastic ca sa-ti placa "beaux artes" si sa vizitezi indelung Luvrul, nu trebuie sa fii mecanic auto pentru a admira o "Alfa Romeo"..... Acvariul tau arata superb.... Uita-i pe "carcotasi"....
[Yahoo!]
acata
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 10:55:17
Messages: 368
Location: Bucuresti, Iuliu Maniu - Politehnicii
IP:
Offline

Multumeswc inca o data pentru sfaturi tuturor.
Ca lumina am asa: 36 W Aquarelle, 2 tuburi 36W TLD 830 si un tub 36 W TLD 840. Mai este loc de un tub, dar se invarte contoarul ca la balamuc...
Am vrut sa respect regula de aur, dar nu cred ca mi-a iesit. Oricum astept sa se cicleze, sa prinda plantele radacini, etc. si dupa aia o sa vad eu ce mai fac. In coltul stang ati observat bine, e cam umbra, asta din cauza ca in capac acolo am un compartiment pentru mancare si pentru hranitorul automat. O sa mut Ammania in celalalt colt.
Dezechilibrarea stanga/dreapta cam asa am dorit-o eu. Oricum o sa creasca Ludwigia in partea dreapta intr-o veselie si o sa se echilibreze cumva. Sper...
@Dalles: - termometrul o sa il mut. Am uitat sa fac lucrul asta inainte de a face poza... :-)
Fundalul este coaja de pluta. Nu va zic ca i-am frecat la cap pe niste prieteni din Italia sa mi-o trimita pe microbuz... Ce inseamna si virusul asta al acvaristicii...

Furtunul care se vede este o incercare de a avea ceva amorsat pentru a sifona subtratul (asta pentru ca schimbul de apa se face la picatura). Nici nu stiti cum e sa tragi apa si mai ales scurgere din sufragerie pana in bucatarie (trecand prin dormitor)..... )

Nu am bagat inca instalatia de CO2 Dennerle pentru ca nu am apucat sa ma duc sa reincarc butelia. Poate reusesc maine, dar la cum se circula in zilele astea prin oras, mai bine ma lipsesc....

@mg_cmt - Si eu sunt curios sa vad cum o sa arate cu discusi in ei. In orice caz, plin de alge..... E bine ca discusii sunt maturi si o sa ii tin pe Sera Discus si doar 1 data pe saptamana le bag putina inima de vita, asa... ca sa nu-i uite gustul...

@Sandu - Strategia ta da roade. Sau cel putin asa se pare. Jumatate din plantele din acvariu (si de la inca un acvariu de 280 l - cel vechi care acum e la birou) sunt cumparate si jumatate din donatiile de duminica sau schimburi. Si nu ma intereseaza de unde cumpar, atata timp cat e o planta care imi place si care merita banii. Asta apropos de curentul dezaprobator care aparuse... Fiecare cu parerea lui. Le respect pe absolut toate. Nu sunt de acord cu ele, dar asta e...

@mausmann: Substratul are intr-adevar 2 straturi. Primul strat este unul subtire si contine niste turba. Deasupra un strat iarasi subtire de nisip ca sa nu imi iasa turba cand mai mut plantele. Si apoi nisipul bob de orez (2-3 mm). Am si surfer, dar te astept pe tine cu valurile...
Ca fertilizant am pus o serie intreaga de conuri de la mosu si in plus niste pastile de la Dupla (nu mai stiu numele, dar pentru asta puteti apela la Sandu).


Mai astept pareri si sfaturi. Multumesc.

Acvariul meu
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Hai sa fiu eu circotasa sefa ca de obicei. Mie imi place chiar asa cum este dupa 5-6 zile. Felicitari! :-)
mg_cmt
Member

Joined: 16/10/2005 20:37:35
Messages: 190
IP:
Offline

In orice caz, plin de alge.....

De ce neaparat?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

mg_cmt wrote:In orice caz, plin de alge.....

De ce neaparat?

Da' chiar asa ? De ce neaparat plin de alge?

Poze: smilie ... Poze cu plante
acata
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 10:55:17
Messages: 368
Location: Bucuresti, Iuliu Maniu - Politehnicii
IP:
Offline

De la inima de vita si resturile de mancare de la discusi. Dar de fapt nu de la asta. De la lipsa de timp a a le aspira cand trebuie...
@dolly: Merci frumos.

Acvariul meu
[Email]
Allen_g30
Member
[Avatar]

Joined: 29/02/2004 12:53:06
Messages: 197
Location: Bucuresti / Damaroaia
IP:
Offline

"buey nene", mi te-ai laudat tu ca iti faci acvariu mare, dar nu mi-ai spus ca iti faci sarcofag!

arata "super", nu am ce comenta si scoarta aia e de mare efect.

apropos de plante, daca vrei tenelus, am invazie, la fel si limnophila. din puii aia de la tine care acum au ajuns la a patra generatie.

BRAVOS NENE, asa da!

Sandu, despre schimburi si mokangeala, lasa lumea sa vorbeasca, ca raman cu vorbele. ce mi-ar fi placut sa mai pot ajunge si eu la intalniri si sa mai aduc cate una alta. (de, mai tre sa ma ocup si de copil). dar din ce am avut am tot dat pe la unii, altii, chiar daca sunt de pe forum sau nu, daca eu am o planta, de ce sa nu aibe si altii? macar asa de prasila.
[Email]
acata
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 10:55:17
Messages: 368
Location: Bucuresti, Iuliu Maniu - Politehnicii
IP:
Offline

As fi vrut eu un "sarcofag", dar la bloc nu prea se poate...

Acvariul meu
[Email]
wolfy
Senior member

Joined: 13/02/2003 19:52:45
Messages: 630
Location: Bucuresti, 13 Septembrie
IP:
Offline

Sandu wrote:
O singura intrebare: substratul e bob de orez 1-3mm din sursa stiuta?



O intrebare referitoare la intrebare: :care este aceasta sursa "stiuta", binenteles daca poate fi divulgata?
Eu, la "recomandarea" lui Sorinel18, am pierdut jumatate de zi umbalnd prin prelungirea Ghencea fara rezultat; am ajuns chiar si pana la balastiera de la Domnesti , si nimic.

Repet: daca sursa poate fi divulgata!
Daca nu astept primavara, ca sa ma duc la tara cu sita in mana si ....
stiti voi restul

nimic nu e ceea ce pare
[Email] [Yahoo!]
acata
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 10:55:17
Messages: 368
Location: Bucuresti, Iuliu Maniu - Politehnicii
IP:
Offline

Habar nu am la ce sursa se referea! Eu am gasit la mine la servici nisipul bob de orez. Din pacate, nu mai este si altul (a fost altcineva mai rapid decat tine). Imi pare rau.

Acvariul meu
[Email]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

Joined: 21/10/2004 09:51:33
Messages: 697
Location: Bucuresti
IP:
Offline

wolfy wrote:
Eu, la "recomandarea" lui Sorinel18, am pierdut jumatate de zi umbalnd prin prelungirea Ghencea fara rezultat; am ajuns chiar si pana la balastiera de la Domnesti , si nimic.

Repet: daca sursa poate fi divulgata!
Daca nu astept primavara, ca sa ma duc la tara cu sita in mana si ....
stiti voi restul

Deci pe prelungirea Ghencea era nisip normal de constructii ca si ala e foarte bun de pus in acvarii , avea si cu bob intre 1-3 mm dar am trecut pe acolo si... nimika

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

Joined: 06/07/2004 10:53:13
Messages: 4562
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Sorinel18_my wrote:
wolfy wrote:
Eu, la "recomandarea" lui Sorinel18, am pierdut jumatate de zi umbalnd prin prelungirea Ghencea fara rezultat; am ajuns chiar si pana la balastiera de la Domnesti , si nimic.

Repet: daca sursa poate fi divulgata!
Daca nu astept primavara, ca sa ma duc la tara cu sita in mana si ....
stiti voi restul

Deci pe prelungirea Ghencea era nisip normal de constructii ca si ala e foarte bun de pus in acvarii , avea si cu bob intre 1-3 mm dar am trecut pe acolo si... nimika

Mia Sorinele, nu mai bine tineai sursa respectiva doar pemtru tine si faceai un acvariu cum trebuie, mai ales ca ti-ai ales sa cresti si dicusi? Mai si pui oamenii pe drumuri degeaba.
Eu iti urez La multi ani si mai mult discernamint cind scrii ceva. Daca iti numar cartonasele galbene pe care le ai pina acum...scria RTF pe tine pina in momentul de fata - si nu te mai obosi sa ceri explicatii ce si in ce fel, ca nu se indreapta nimic. Nu ai facut decit sa strici inca odata un post care s-a doveditt a fi de un bun gust si de un rafinament aparte....
acata
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 16/01/2004 10:55:17
Messages: 368
Location: Bucuresti, Iuliu Maniu - Politehnicii
IP:
Offline

Merci Dolly. Eu zic sa inchizi topicul. Oricum, cine a mai avut astfel de intrebari sau comentarii off-topic, a facut-o pe PM. In felul asta a facut rost si fishtecine de nisip ca al meu (imi ramasese 1/2 sac).

Acvariul meu
[Email]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com