[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu pentru o pereche betta  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

vreau sa imi mai fac un acvariu, de dimensiuni foarte mici, in care sa tin un mascul de beta, plus inca o femela(insa femela va sta numai in perioada de imnultire, nu tot timpul).
acvariul vreau sa il tin pe balcon. desi e inchis cu termopan si am si calorifer in el, totusi e mai fric (cam vro 15 grade). decare incalzitor imi recomandati?
dimensiunile pentru acvariu, as vrea sa fie urmatoarele: L35xl17xh20

totusi, ce dimensiuni imi recomandati la acvariul care va fi locuit de un singur betta, plus ca as vrea sa fie si estetica forma, frumos la privit, singura retinere, ar fi ca as vrea sa fie mic acvariul, lungimea sa nu depaseasca lungimea unui incalzitor normal aqael. (sper ca m-am facut inteles... )
10x

ps. va rog sa nu imi spuneti ca un acvariu in contact direct cu lumina nu e bun , ca apar alge, etc etc etc. cred ca nu e problema la asemenea dimensiuni, pentru ca lejer pot goli intreg acvariu, curata foarte bine, shi pe urma pusa apa din acvariul meu cel mare
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:
ps. va rog sa nu imi spuneti ca un acvariu in contact direct cu lumina nu e bun , ca apar alge, etc etc etc. cred ca nu e problema la asemenea dimensiuni, pentru ca lejer pot goli intreg acvariu, curata foarte bine, shi pe urma pusa apa din acvariul meu cel mare

Pentru chestia asta, zau de nu ai merita sa fi banat. Esti de citva timp pe forum, daca nu ai inteles chiar nimic din ce se tot discuta aici despre ciclarea unui acvariu, e problema ta. Si nu inteleg de ce ne tot bati la cap cu idiotenii de genul acesta. Scoate linistit pestii la fiecare schimb de apa, muta-i, fa-le ce vrei. Si cu asta punct.

Daca ai cumva intentia sa-mi raspunzi, in secunda urmatoare :redcard: forever.
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

eu acolo am specificat ca apa noua o pun din acvariul meu cel mare, deja ciclat... (deci apa e deja cu tot ce trebe in ea...bacterii pentru descompunerea azotului. etc etc etc). se pare ca tot nu stiu prea multe... asta este, pai.. de aia am intrebat. daca apa noua pe care o pun e din acvariul meu cel mare cilcat , sunt probleme?

ma rog, nu mai conteaza... asta este...
Daca ai cumva intentia sa-mi raspunzi, in secunda urmatoare :redcard: forever.

deci se pare ca v-am parasit.
bye
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:deci apa e deja cu tot ce trebe in ea...bacterii pentru descompunerea azotului. etc etc etc

Pai aia e, ca bacteriile nu stau in numar prea mare in masa apei. Lor le place sa formeze colonii pe diverse suporturi: substrat, pietroaie, buturugi, elemente de filtrare, peretii acvariului si chiar pe frunzele plantelor. Asa ca apa aia e cam ca agheasma bauta pe burta goala: nici nu strica, dar nici nu ajuta prea mult. Daca cureti "bine" restul acvariului, cureti si restul bacteriilor.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

pot sa ma laud ca asta nu stiam...
oricum, lasand asta la o parte, ca era doar o idee, eu am cerut ajutorul cu niste informatii cu privile la ce dimensiuni imi recomandati pentru micutul acvariu, asta pentru ca sa fie "frumos" la privit...(sa nu fie deformat, prea inalt, sau prea lung...)
10x
sorel777
Junior member
[Avatar]

IP:

Frumos este cum iti place tie, dar daca vrei sa-ti si depuna, tine cont sa nu fie mai inalt de 10 - 15 cm. pentru ca masculul va face ture dupa ouale picate din cuibul de spuma si va obosi repede daca inaltimea este prea mare.

Viata-i scurta, dar nasoala.
[Email]
viviparu'
Senior member

IP:

sorel777 wrote:Frumos este cum iti place tie, dar daca vrei sa-ti si depuna, tine cont sa nu fie mai inalt de 10 - 15 cm. pentru ca masculul va face ture dupa ouale picate din cuibul de spuma si va obosi repede daca inaltimea este prea mare.

Nu neaparat, Sorel777. In perioada in care doreste sa-i imperecheze e suficient sa scada coloana de apa pana la nivelul de 10-15 cm :jajaja: . Oricum, pentru un mascul de betta acvariul nu trebuie sa fie prea mare. Nu e un peste asa zburdalnic

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

e frumos ceea ce imi place mie... adevarat, shi de asemenea drumul cel mai scurt e ala pe care il stiu. foarte adevarat, nu neg asta. insa cu siguranta aveti mai multa experianta decat mine, si cu siguranta ati vazut acvarii peste acvarii. eu tot ce as vrea ar fi dimensiunile, sau proportiile pentru laturi, pentru ca sa fie estetic. eu am vazut in bacau, in piata, un acvariu (cred ca de vro 50 litri), foarte mic la baza si incredibil de intalt... pai asa ceva este urat... de asemenea in bacau, avem un magazin, pet shop. am fost in el sa ma uit dupa acvarii mici, sa iau dimensiunile la unul din ele, si sa il fac pentru mine... surprize surprize... nu mai sunt... au disparut... (insa am vazut un acvariu super frumos, foarte mare, si rotund (defapt cilindric )
razvan
Membru banat

IP:

tu vrei sa imbini esteticul cu functionalul (frumos, dar si de reproducere) ceea ce se cam bate cap in cap.
hotareste-te ce anume vrei.
si ... pe saturate si cu pacatele iertate, nu se poate ;)
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

mic si frumos (as vrea mare dar probleme cu lipsa spatiului). deci pe primul loc e frumosul
Kosmo
Member

IP:

Indicat este ca pentru reproducere sa folosesti un acvariu mai mare decat e nevoie doar pentru mascul, pe care sa-l folosesti special pentru asta. Dupa ce puii cresc putin mascul este scos si el de acolo.
http://www.bettatalk.com/breeding_bettas.htm
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

ashavodaz wrote:

Alge vor aparea 100% dar nu din alea care se depun pe geam.Si in plus alea se curata usor.Problema sunt cele care apar in masa apei ,intre plante pe substrat pe orice.Se prindeau ca o panza de paianjen de orice apucau dar pot fi curatate.Eu zic ca nu merita totusi stresul ,mai bine pui un acvariu undeva mai ferit de lumina ,asta e singura solutie care merita luata in considerare.
Faza cu schimbatul intregii ape ar tine daca o faci la cateva zile si daca ai un acvariu curat.Din moment ce nu exista bacterii denitrifiante ,apa s-ar strica repede de la resturile de mancare daca n-ai schimba-o.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

m-am hotarat la dimensiunile 45x28x30(Lxlxi) (sper ca va sta bine betta aici )
acvariul vreau sa il fac din sticla de 4 mm
este bine? sfaturi, ceva?
shi inca ceva... va rog, sa imi spuneti dimensiunile pentru bucatile de sticla.
10x

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: