[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PROBLEME PLANTE ACVARIU  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Am si eu un acvariu de aproximativ 210 litri brut.Filtru extern Eheim Ecco Pro 300 care isi face bine treaba si apa este curata.Schimb aproximativ 40 litri in fiecare saptamana.Luminozitate este medie.
Am un anubias nana din luna martie.Am mai luat saptamana trecuta doua bucati.La ala din luna martie i-au mai dat vreo 5-6 frunze insa acum cand ma uit si la astea achizitionate saptamana trecuta imi dau seama ca e o mare diferenta intre ele,in sensul ca alea vechi au niste puncte de culoare verde inchis si negru,parca sunt murdare.Am incercat eu sa le sterg cu mana dar nu se intampla nimic.
Stie cineva cum se pot curata si daca exista vreo solutie ca sa nu mai apara?..stiu si eu,un nutrient pentru plante(mentionez ca nu am folosit nici unul pana acum).
[Email]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

punctele alea negre sunt alge... probabil diatomi (dupa cum se intelege din descriere)

This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2012 21:24:03

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Se poate sa fie alge....Ce pot sa fac acum ca sa dispara si sa nu mai apara din nou?..
[Email]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Ei bine, despre alge e o intreaga sectiune pe forum: http://acvariu.ro/forum/forums/show/18.page
Trebuie sa identifici ce alge ai pe acolo, sa citesti despre ele de ce apar (in general de la dezechilibre in chimia apei, dar nu numai) si sa vezi ce masuri poti lua pentru a reface echilibrul.

O solutie pe termen scurt ar putea fi aditia de Easy Carbo, dar asta nu elimina cauzele dezechilibrului tau pe termen lung.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Rupe frunzele afectate, si fa schimburi de apa mai dese chiar daca faci cu apa mai putina.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: