[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The Big small  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
flo77
Senior member

Joined: 16/02/2009 19:59:52
Messages: 1013
Location: Fish Room
IP:
Offline

Samy wrote:O dam deja in Filme
Avem 30 l apa gh 20 kh 10
Scoate 15l din aceasta apa ,adaugam 15 litri la acel acvariu cu proprietati 0 . Deci avem 15 litri apa 20 gh 10 kh si 15litri 0 kh 0 gh . De ce la o zi distanta am tot 10 kh si 20 gh
Aici presupun ca cei ce folosesc mult apa de osmose ma poate lamuri(@Alinutz80) pe unde umbli


Nu-i nici un fenomen, e aritmetica simpla. Aplicand metoda TDS ti-a dat rezultatul asteptat. Aplicand metoda kH si metoda Gh nu ti-a dat rezultatul scontat. Daca nu ai substrat, decor calcaros, daca ai facut cele 3 masuratori in acelasi timp este foarte probabil ca s-a strecurat o eroare. Eu am incercat sa dau vina pe "abac", dar se pare ca nu este asa. Ar mai fi o posibilitate...

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

Thereau wrote:N a jucat pe partea mea
[Email]
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

flo77 wrote:Ar mai fi o posibilitate...



[Email]
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

Salutare , din pacate inca nu am gasit de ce creste kh in bazin automat .

Pana acum am facut schimburi de 50 la suta din apa . In mare parte am lasat apa exact cum a iesit din filtru 0 kh 0 gh .
Surpriza de fiecare daca dupa o zi am kh 6 sau 8??.
Ieri am facut un schimb total, am lasat apa un cenimetru pentru pesti in.bazin si restul am schimbat cu apa de osmose 0 kh 0 gh .
Pana sa dau drumul la pompita de apa a ramas asa ,dupa ce apa a trecut prin pompita a crescut iarasi kh la 6 . Deci ce fac gresit , eu vreau sa duc apa undeva la un kh de 3 4 .
[Email]
alinutz80
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/12/2017 16:46:23
Messages: 2304
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.

Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?

Acvariu 450L scalari manacapuru+rio nanay, keyhole chiclids, electric blue acara: https://www.youtube.com/watch?v=-MA1TMbu9ks

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/shorts/A5UxprvhBMY

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

alinutz80 wrote:Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.

Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?

Multumesc mult , da am gasit între timp raspunsul. Roca vulcanica creste duritatea apei .
[Email]
flo77
Senior member

Joined: 16/02/2009 19:59:52
Messages: 1013
Location: Fish Room
IP:
Offline

Samy wrote:
alinutz80 wrote:Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.

Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?

Multumesc mult , da am gasit între timp raspunsul. Roca vulcanica creste duritatea apei .

In mod normal roca vulcanica nu ar trebui sa-ti afecteze in asa masura kH si GH. Eu vad 2 posibilitati:
1. Nu este roca vulcanica
2.(cea mai plauzibila dupa parerea mea) Roca vulcanica este foarte poroase si este foarte posibil sa fi fost "preincarcata" cu ceva minerale, mai ales daca a fost utilizata in prealabil in alt acvariu.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

flo77 wrote:
Samy wrote:
alinutz80 wrote:Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.

Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?

Multumesc mult , da am gasit între timp raspunsul. Roca vulcanica creste duritatea apei .

In mod normal roca vulcanica nu ar trebui sa-ti afecteze in asa masura kH si GH. Eu vad 2 posibilitati:
1. Nu este roca vulcanica
2.(cea mai plauzibila dupa parerea mea) Roca vulcanica este foarte poroase si este foarte posibil sa fi fost "preincarcata" cu ceva minerale, mai ales daca a fost utilizata in prealabil in alt acvariu.

Din documentatie exact 2 este situatia mea .


Deci se cere un restart
[Email]
alinutz80
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 05/12/2017 16:46:23
Messages: 2304
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Samy, ce am zis eu ?....eram sigur ca rocile

E ciudat oricum ca acele roci vulcanice (daca s vulcanice) cresc Gh si kh....

Schimba rocile, nu musai restart. Ia si tu pietre dintr un rau de munte de acolo de la tine...si le testezi

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2024 15:55:28


Acvariu 450L scalari manacapuru+rio nanay, keyhole chiclids, electric blue acara: https://www.youtube.com/watch?v=-MA1TMbu9ks

Acvariu 100L: https://www.youtube.com/shorts/A5UxprvhBMY

Acvariu 54L, Creveti crystal red: https://www.youtube.com/watch?v=TymTMhB75ms
Acvariu 54L, Creveti Blue dream: https://www.youtube.com/watch?v=G2XfmX2GJVo
Acvariu 54L, Land of trees: https://www.youtube.com/watch?v=6dfXKjSEi74

https://www.flickr.com/photos/190306661@N08/albums
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

alinutz80 wrote:Samy, ce am zis eu ?....eram sigur ca rocile

E ciudat oricum ca acele roci vulcanice (daca s vulcanice) cresc Gh si kh....

Schimba rocile, nu musai restart. Ia si tu pietre dintr un rau de munte de acolo de la tine...si le testezi

Prietene eu am roca vulcanica sub subtrat
Fara un restart nam sansa , solul erste inbinat deja cu roca .
Oricum doream sa merg pe alte plante
[Email]
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 17/02/2020 06:41:26
Messages: 2099
Location: Cernavoda
IP:
Offline

Da ce carutza` mea va contraziceti acilea?

Roca vulcanica (adevarata/sticla` de fapt) este inerta. (In definitie)

Poate ceva pietris si alte cacaturi de umplere` sunt vinovate acolo.

Salut Samy`

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2024 19:50:53


Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
flo77
Senior member

Joined: 16/02/2009 19:59:52
Messages: 1013
Location: Fish Room
IP:
Offline

EverSad wrote:Da ce carutza` mea va contraziceti acilea?

Roca vulcanica (adevarata/sticla` de fapt) este inerta. (In definitie)

Poate ceva pietris si alte cacaturi de umplere` sunt vinovate acolo.

Salut Samy`


Inerta, da' cu CECu' mare.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
EverSad
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 17/02/2020 06:41:26
Messages: 2099
Location: Cernavoda
IP:
Offline

Nu este roca vulcanica, atunci`...

Decat flamand si sarac, mai bine satul si bogat.
Optiune din: Luca 6, (20-26) cred ca....
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

EverSad wrote:Da ce carutza` mea va contraziceti acilea?

Roca vulcanica (adevarata/sticla` de fapt) este inerta. (In definitie)

Poate ceva pietris si alte cacaturi de umplere` sunt vinovate acolo.

Salut Samy`


Nu sa contrazic nimeni , era doar Informatie ca nu rocile mari adica cele doua pietroaie sunt de vina ci roca vulcanica pentru cresterea duritate. Apropo cauta putin ce este JBL ProScape Volcano Mineral.

Salut Jupane .
[Email]
flo77
Senior member

Joined: 16/02/2009 19:59:52
Messages: 1013
Location: Fish Room
IP:
Offline

EverSad wrote:Nu este roca vulcanica, atunci`...

Sunt multe tipuri de roci vulcanice. Dau exemplu doar de cateva, cu propietati diferite: pumice(piatra ponce), lava rock, bazalt , obisidian, andezit.
Tu cred ca te referi a ceva de gen bazalt, obisidian, eu ma gandesc la ceva de gen lava rock, pumice. Numai samy stie ce are in substrat.

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

flo77 wrote:
EverSad wrote:Nu este roca vulcanica, atunci`...

Sunt multe tipuri de roci vulcanice. Dau exemplu doar de cateva, cu propietati diferite: pumice(piatra ponce), lava rock, bazalt , obisidian, andezit.
Tu cred ca te referi a ceva de gen bazalt, obisidian, eu ma gandesc la ceva de gen lava rock, pumice. Numai samy stie ce are in substrat.



JBL ProScape Volcano Mineral asta am folosit sub substrat.
[Email]
Bayek
Senior member

Joined: 08/04/2021 16:29:51
Messages: 769
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Zice si pe site la Hornbach: JBL ProScape Volcano este bogat în minerale precum calciu, magneziu ?i potasiu, dar ?i în oligoelemente precum fier, bor sau mangan.

Asteptam si eu un restart marca Samy.
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

Bayek wrote:Zice si pe site la Hornbach: JBL ProScape Volcano este bogat în minerale precum calciu, magneziu ?i potasiu, dar ?i în oligoelemente precum fier, bor sau mangan.

Asteptam si eu un restart marca Samy.

Da asa este ! Este supra incarcat la mine deoarece filtru de substrat fertilizare multa a avut un rol mare in asta plus folosirea lui mult timp . Nu ar fi problema daca nu asi avea osmose dar cum am de ce sa nu folosesc . Si el ma inpiedica.


Restartu nu va fi ceva wou tot acelasi bazin dar cu substrat inert( vreua sa experimentez ) sinalte plante .

This message was edited 1 time. Last update was at 31/01/2024 22:41:17

[Email]
flo77
Senior member

Joined: 16/02/2009 19:59:52
Messages: 1013
Location: Fish Room
IP:
Offline

Vrei sa te dai la plante iubitoare de apa moale(gen erio, tonina etc) sau vrei sa ai control mai precis asupra fertilizarii? Te intreb doar din curiozitate?

Nu cumpar, nu vand, nu fac schimb. Nu insista.
Samy
Senior member

Joined: 11/01/2021 10:06:40
Messages: 1456
Location: Austria
IP:
Offline

flo77 wrote:Vrei sa te dai la plante iubitoare de apa moale(gen erio, tonina etc) sau vrei sa ai control mai precis asupra fertilizarii? Te intreb doar din curiozitate?

Control mai mare a fertilizari dar si a chimiei apei . Este cam ce mia ramas sa mai invat . Desigur combinat cu filtru de substrat care pana acum a mers inpecabil . Plus sunt foarte curios cum se comporta plantele in apa fara un kh si gh mare ,cresterea lor ,nuanta si ritmul de crestere .
[Email]
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com