[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
proiect nou! sfaturi, pareri, critici...  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

I-am trimis un mail, inca astept un raspuns am vb. Si cu altcineva dar nu e batut in cuie, ma intereseaza sa iasa treaba buna.
[Yahoo!]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Buna seara! Vreau sa achizitionez pt. Noul set-up si o instalatie co2, acvariul vreau sa fie bine plantat si am vazut prin petshop-uri pompa co2 de la sicce...ce credeti este buna de ceva sau tot instalatia cu butelie este mai sanatoasa? Astept pareri. Ape limpezi
[Yahoo!]
Bobi Brasov
Member
[Avatar]

IP:

Salut,parerea mea e sa mergi pe butelie reincarcabila de cel putin 2 kg si atunci scapi de griji ! Spor !

Sa auzim de bine !
[Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Ms.cred ca voi merge tot pe butelie, eram curios ma gandeam ca e cam la fel si mai scutesc si niste bani.
[Yahoo!]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor! Mai vin cu o intrebare, poate idioata pt unii dar incerc sa ma documentez cat mai mult si noul set-up sa fie facut cat mai bn si fara prea multe greseli. Am gasit zilele trecute o cioata superba, este putin putrezita dar o voi curata cat mai bn. Intrebarea este: aveti idee cum trateaza cei din comert cioatele si cum a-si putea eu sa o pregatesc inainte de a o introduce in acvariu? Multumesc mult si astept cat mai multe pareri.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Curata, bine de tot, toate partile putrezite... ai grija sa "ajungi" la lemnul tare.
- Incearca sa o fierbi in apa cu sare... se elimina aerul din interior si buturuga va deveni mai grea decat apa.
- Daca e prea mare ca sa o poti fierbe (n-ai recipient), atunci o poti opari de cateva ori...

- Daca pluteste (cand o bagi in bazin), se poate ancora cu pietre... in timp, se va imbiba cu apa.
- In prima perioada, lemnul va face un biofilm (ca un fel de mucus, albicios)... nu te speria, e ceva normal. Melcii si ancistrusii il curata (altfel, va trece de la sine).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Merci Koala, da este mare nu prea o pot fierbe doar in cada eventual sa o pun cu apa fierbinte si sare. O intrebare cum scot aerul din ea ca nu prea am inteles??? Sa pun si ceva albastru de metil in apa sau alte solutii dezinfectante? Stima!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Daca n-o fierbi, indelungat, nu ai cum sa scoti aerul din ea... asa ca va trebui sa o pui in acvariu si sa o fixezi bine la fund (cu bolovani, sau cu sarme). In timp, se imbiba si singura.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
varol
Member

IP:

Las-o in cada cum ai zis cu apa fierbinte si sare o noapte si daca nu folosesti cada ancoreaz-o cu ceva in apa si las-o acolo pana da tot aerul afara. Sau pune-o in acvariu cu un cataroi ceva pana da aerul afara Sincer nu stiu cat dureaza, depinde de dimensiune. Problema, din punctul meu de vedere, este ca daca are dimensiuni asa mari de nu ai cum sa o fierbi, itri trebuie ceva strong sa o ancorezi in acvariu si poti sa o faci doar daca nu ai dat start la acvariu. Adica nu o baga pana nu esti sigur ca sta la fund. Iti dai seama ca daca se duce aia la suprafata zboara cu plante, pietre, si ce mai agata in drum.. tot.
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Sal. Daca ai o oala deaia mare(deaia de face bunica sarmale in ea) o poti fierbe pe bucati. Bagi un cap la fiert dupaia o intorci si bagi celalat capat. Daca nu e groasa, mijlocul nu va fi greu de imbibat. Prin fierbere iese aerul din ea(ai intrebat mai sus cum scoti aerul)
Stima

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Nu am vas asa mare iar cioata e destul de voluminoasa, singura solutie este sa o bag in cada cu apa fierbinte si sare multa...
[Yahoo!]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor revin cu ceva noutati:
[Thumb - IMG_20140328_182319.jpg]

[Yahoo!]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

[Thumb - IMG_20140328_182245.jpg]

[Yahoo!]
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Buun asa arata acvariul pus de aseara in functiune acum greseli facute intentionat sa zic: acvariul este neciclat.datorita faptului ca m-am mutat dintr-o locuinta in alta mi-a fost greu sa ajung cu acvariul intact si am fost nevoit sa bag pestii in acvariul nou. Ce am reusit sa fac pt a ajuta putin ciclarea am pus filtrele vechi necuratate in fuctiune la noul acvariu si ceva apa din vechiul acvariu...stiu ca e cea mai mare greseala sa nu lasi acvariul la ciclat dar nu am avut incotro...dupa ce se va aranja acvariul si voi mai cumpara ceva aparatura voi deschide un jurnal. Pana atunci ma rog sa fie ok. Cine ma poate ajuta si pe mine cu ceva plante pt. Partea din spate mijloc su in fata ceva gazon, contra cost bineinteles, daca sunt si donatii nu ma supar si sunt recunoscator. Tot respectul si astept critici si sfaturi.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

La plante nu ma bag, ca nu e "felia mea"... da' lemnele arata foarte misto, felicitari!

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Da-mi un PM cu numarul tau de telefon si daca am timp duminica sa fac curatenie prin acvariu iti tai cate ceva si te sun sa vi sa le iei

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Alex.REX
Member
[Avatar]

IP:

Merci koala pt comentariu si mie mia placut cioata cand am gasito dar am curatat la ea de ma dureau mainile avea scoarta pe ea si un fel de mazga provenea de pe fundul unui lac. Dar intr-un final a iesit cum se vede. Inca se mai ridica la suprafata nu s-a imbibat in totalitaye cu apa dar am ancorato cat de cat pana va devini grea. Ape limpezi!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: