[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
PROBLEME ANUBIAS  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Era pietris,cum este si restul substratului.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E posibil ca in timp pietrisu' respectiv, colonizat de bacterii, sa "acumuleze" un minim de nutrienti, iar Anubiasu' se multumeste cu putin.

Poze: smilie ... Poze cu plante
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles.Am pus putin easy life nitro si o sa mut si o parte din anubiasi iarasi in substrat,ca sa vad daca va fi vreo diferenta fata de cei legati de mopani.Eventual sa cumpar si niste teste de apa,ca pana acum n-am folosit ca nu am avut nici un fel de probleme nici cu pestii si nici cu anubiasii.
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vezi sa nu ingropi rizomul. Plantele tale duc lipsa de fertilizare, baga ceva in apa aia, ca n-o fi foc. No3 nu cred ca ai de ce sa bagi, du cred eu ca ai o superfiltrare sa nu ai no3 in apa, iar plante care sa-l consume repede iar n-ai. Eu as incepe o dozare cu feropol si feropol 24, plus ceva po4(masor in prealabil)
[ICQ]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

N-am ingropat rizomul,m-am invatat de cand mi-a putrezit o planta...o sa incerc sa bag si ceva feropol.Nu as vrea sa bag nici prea multe dintr-o data,ca sa pot observa evolutia si sa-mi dau seama ce se intampla.Pe mine ma mira de ce a aparut problema asta dupa mai bine de un an,in conditiile in care nu am facut schimbari majore(de fapt nu am facut mai deloc).
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Anubiasul este o planta foarte rezistenta, nu are cerinte mari, de aceea o perioada s-a multumit cu ce a avut prin apa si din schimburile de apa, insa cu timpl acestea nu au mai fost suficiente. Asta banuiesc eu ca s-a intamplat la tine.
[ICQ]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Probabil asa o fi.O sa vad ce fac poate le salvez,ca n-as vrea sa le pierd dupa ce le-am asteptat atat de mult ca sa creasca...
[Email]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Iarasi au aparut problemele...
Dupa ultima postare(februarie) am bagat la schimbul de apa saptamanal pe langa easy carbo si easy ferro si nitro.Plantele au inceput sa-si revina si si-au reluat cresterea.Acum de vreo saptamana iarasi au inceput iarasi sa aiba frunzele arse pe margine.Alte plante nu am mai pus si nici pesti.Ma gandesc sa fac teste la apa ca asa pe bajbaite se pare ca nu rezolv definitiv problema.
Ce parametri imi recomandati sa verific si ce teste sa iau(de la ce producator)?
[Email]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

am patit si eu asa la anubias care stateau fara lumina perioade mai mari de timp

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Si ce ai facut pana la urma?
La mine nu este problema cu lumina ca si daca plec de acasa mai multe zile am o priza programabila pe care o pun in functiune.
[Email]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
Chiar nu-mi poate spune nimeni din profesionistii acvariilor plantate ce teste sa fac pentru a nu mai avea problemele descrise in postarile anterioare?
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Nicio poza?
Teste de NO3, PO4 si Fe. Dupa ce ne dai rezultatele iti spunem ce lipseste sau este in plus.
Anubiasul mai are obiceiul ca dupa niste schimbari majore sa faca nazuri, dupa care frunzele noi sa-si revina.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Plantele arata ca in fotografiile de la inceputul postarii(luna februarie) de asta nu am mai facut altele.
O sa cumpar teste de NO3,PO4 si Fe si va spun ce am obtinut.Imi recomandati vreun producator pentru teste,sau cumpar ce gasesc?
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

CALINDAN wrote:Plantele arata ca in fotografiile de la inceputul postarii(luna februarie) de asta nu am mai facut altele.

In atatea luni nu au mai crescut frunze noi? Frunzele noi cum sunt? Frunzele afectate au stagnat asa cum erau sau a evoluat?
CALINDAN wrote:O sa cumpar teste de NO3,PO4 si Fe si va spun ce am obtinut.Imi recomandati vreun producator pentru teste,sau cumpar ce gasesc?

Salifert dar se gasesc mai greu. Acceptabile sunt si cele JBL.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Au crescut frunze noi,care au fost ok pana acum 2 saptamani cand am observat ca au inceput sa se arda si astea.In tot acest timp cele afectate initial au stagnat.
O sa-mi fac timp sa ajung pe la un Hornbach si o sa iau din alea de la JBL,ca am vazut la un moment dat pe la ei.
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: