coti wrote:In ce priveste conditiile care s-au schimbat, cea mai vizibila e Ph-ul din cauza aditiei de CO2. De la ~8 a scazut la 7.
pH-u' e o cauza foarte posibila.
coti wrote:Dar cu PO4 ce e de facut? Sa schimb zilnic niste apa? Nu e cam mare 1,8? Am schimbat joi 30L de apa, am mai schimbat ieri inca 30L. Sa mai schimb si maine? Am apa si de la un purificator cu filtru de osmoza inversa din acelea cu 6 filtre care se monteaza sub chiuveta din bucatarie. Care ar fi proportia optima intre NO3 si PO4 ca sa nu dau papica algelor?
Nu stiu ce sa zic de PO4 ....... presupunind ca testu' indica precis eu zic sa nu-ti faci probleme prea mari. Se zice ca proportia optima intre N si P de in jur de 10 la 1. Asta nu inseamna ca daca o respecti nu apar alge, experienta spune ca nu-i chiar asa.
Nici daca nu respecti proportia nu inseamna ca apar algele, cred ca-i mult mai complicat. De-o vreme (cred ca de prin vara, sau chiar dim primavara) eu fertilizez zilnic (in fiecare dimineata) cu 2 ppm N si 0,5 ppm P, adica 4:1 ....... si n-am observat vreo tendinta mai pronuntata a acvariului de a se umple cu alge (comparativ cu vremea cind respectam 10:1).
Dac-ar fi sa-ti dau un sfat din ce-am citit as spune sa incerci sa cresti N spre 10 sau sa injumatatesti P ....... dac-ar fi acvariu' meu n-as face nimic, as lasa asa sa vad ce se intimpla.
Ai mai putea baga multe plante stem, consuma mult P.