Salutari lume.
Stiu ca nu a mai scris nimeni de aproape 1 an aici dar presupun ca un incepator care va cauta info despre sifonare va aprecia post-ul meu.
Bobtech felicitari, inca unul a incercat metoda ta si se declara foarte multumit .
Am folosit doua "adapatoare" de 8 cm(nu am gasit si de 12 cm) si furtun de 8 mm. "Adapatoarele" s-au imbinat mai greu pentru ca sunt mici diferentele de diametru intre ele dar daca iti pui un pic mintea la contributie gasesti o solutie. Am facut gaurile de rigoare si totul merge foarte bine.
Ca substrat am nisip de constructii si am reusit sa scot o gramada de mizerie. Metoda folosita pana acum presupunea un dispozitiv ca al lui BLeeD(vezi poza din post-ul lui) si nu ma multumea de nici o culoare. In primul rand furtunul chinezismului era in mai multe locuri perforat si picura. Iar clopotul ala avea o sita care tot timpul se infunda cu nisip. Poate functioneaza mai bine in acvarii cu substrat de granulatie mai mare.
Pe scurt, minunatia asta m-a costat nu mai mult de 4 ron(1,5 fiecare "adapatoare"+ parca 0,8 lei metrul de furtun luat din Praktiker).
Long live "adapatoarele"