[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Capac inchis ermetic  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

idee pt. @rich18ro:
inevitabil la imbinarea dintre cele doua parti ale L-ului se va vedea o linie cel putin. ai putea sa inconjori partea aia cu o banda metalica...in felul asta nu e nevoie sa mai bagi intarituri prin interior...si foliezi banda aia cu ceva imitatie de lemn in aceeasi nuanta cu barul. eu zic ca nu o sa strice din aspect, chiar rezolva mult.
regula pentru capacul etans (daca reusesti sa-l faci ...ma gandesc si eu la solutii): trebuie sa suporte o apasare de jos in sus egala cu masa volumului de apa ce depasese nivelul lui...adik volumului bazinului ala "turn"
Eu zic ca se poate face pana la urma...bafta
[Email] [Yahoo!]
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca cea mai simpla solutie tehnic vorbind ar fi 2 acvarii de inaltimi diferite avand in vedere si ca va fi privit de sus. Imbinarea dintre cele doua acvarii eu unul as incerca sa o fac in forma de "cascada". Posibil ca aceasta cascada sa rezolve si problema filtrarii lucrand ca un filtru wet-dry. Spun posibil pentru ca nu stiu cat de eficienta ar putea fi raportata la suprafata pentru ca nu am avut niciodata un filtru wet&dry, poate ne poate lamuri altcineva.
Oricum cu riscul de a ma repeta consider proiectul prea putin spectaculos. Daca tot vrei sa iesi din tipare mai bine ai incerca un bazin cu latura frontala cu doua raze de curbura, una concava si una convexa sau altceva care desi implica eforturi tehnice aduce mai multe satisfactii. Recunosc ca nu am reusit sa-mi imaginez proiectul tau extrem de bine asa ca e f. posibil sa ma insel in ceea ce priveste spectaculozitatea.
off-topic:de f. multe ori s-a intamplat ca cei care posteaza pentru prima data sa ia in bataie de joc forumul cu intrebari aiurea pentru distractia personala sau alte terte motive ce de cele mai multe ori raman greu de inteles si spun asta pentru a justifica sa spunem "ostilitatea" cu care ai fost primit.

mobile in mobile
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa nu te superi pe razvan k asa ii place lui sa glumeasca cu incepatorii , si sper sa nu se supere nici el pe tine Cand ai zis de acvariu privit de sus mi-a venit in minte acelasi gand ca lui Leo , singurii pesti care arata bine priviti de sus sunt crapii koi.Dar tinand cont de dimensiunile la care ajung cred ca ti-ar trebui un acvariu gigant si in plus tu ai zis ca vrei sa tii scalari.Stiu ca voi inginerii aveti o minte mai traznita si va place sa faceti lucruri care pentru altii par aberante doar pentru ca ar arata bine , dar in cazul de fata eu nu prea vad nimic interesant .Poza pe care ai aratat-o este intr-adevar frumoasa si depaseste cu mult ideea ta.Eu zic ca ai putea sa fii putin mai creativ, sa faci un acvariu cu geamul din fata curbat sau modele care pe langa faptul ca sunt frumoase sa fie si practice.Parerea mea este ca frumusetea unui acvariu nu este data de forma lui.Frumusestea unui acvariu depinde de priceperea , experienta si simtul estetic al acvaristului ,nicidecum de forma in care este imbinata sticla.
Legat de proiectul tau cu geamul care sa stea imbinat perfect , ar trebui sa-ti dai si tu seama ca nu prea este realizabil.S-ar putea face dar probabil cu niste tehnologii de care tu nu dispui.Ar trebui totul facut perfect ,ca geamul sa se imbine perfect si sa nu lase apa sa curga.Daca le-ai lipi cu silicon si nu ai mai avea nevoie sa ai un capac etans atunci ar fi altceva.Dar ar aparea problema legata de cum ajungi in acvariu.Si uite ca tot storcandu-mi creierii ,m-am gandit ca ai putea sa faci un acvariu in forma de L dar intors invers sau chiar in forma de T.Atunci cred ca ar fi mult mai spectaculos si mai practic.
Legat de faptul ca ai inmultit zebre si carasi, sa stii k nu e nimic impresionant.Exista oameni aici cum e cazul lui Leo care se pot lauda cu lucruri la care tu nici nu visezi.Oameni care au cladit forumul asta si de la care noi avem multe de invatat.
Faza cu aruncatul pietrei in lac este legata de problemele pe care le-am avut in ultima vreme cu diferiti incepatori.A fost o fata pe nume miruna care vroia sa-si faca un acvariu-discoteca asa ca te rog sa ne intelegi reticenta fata de ideile traznite venite din partea incepatorilor.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Sugestie: in loc sa faci un acvariu in forma de L, mai bine pui intr-un acvariu normal niste pereti despartitori. Spatiul ramas "gol" il maschezi cu scandura barului si amenajezi in el un filtru cu cascada: SCHITA. Asa scapi si de forta coloanei de apa, si de problema aerarii.
Iar lumina... numai din lateral. De asemenea, mascata de mobilier.
Bineinteles, schita e pur orientativa, nu trebuie judecata dupa proportii.

rich18ro wrote:Forma asta am ales-o tocmai caci e mai speciala poate nu arata asa de "obosita"...

Asa de "obosita"!?!?!?
Acvariul e un recipient ce contine mediul acvatic in splendoarea lui. El trebuie, dimpotriva, sa NU distraga atentia prin forma, sa lase privitorul sa-i admire nestanjenit continutul si aranjamentul plin de bun gust conceput de acvarist.
Fa o analogie cu televizorul: ecranul ala "obosit", dreptunghiular, e ideal pentru vizionari. Imagineaza-ti un ecran in forma de L si gandeste-te la filmul tau preferat. Desi experienta poate parea interesanta, filmul va fi cumplit de greu de urmarit. Nici nu vreau sa ma gandesc la dificultatile de la filmari pentru cadre in forma de L.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Leo2003 wrote:
johnny6600 wrote:Poza pe care ai aratat-o este intr-adevar frumoasa si depaseste cu mult ideea ta.

Poza o fi frumoasa, dar "acvariile" de acolo reprezinta kitsch-ul in forma lui cea mai pura.
De fapt nici nu sunt acvarii ci un fel de vitrine de muzeu.
Barul ala mai are si alte hibe. Nu ma prind, neam, cum de a "infrunzit" bagheta aia de la coltul tavanului.

Eu ma refeream ca depaseste ideea ca design.Bagheta probabil a inflorit cand s-a spart o teava la vecinii de deasupra

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: