Author |
Message |
vladwrc
07/01/2012 20:19:12
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Salut tuturor! Azi mi-am luat un acvariu de la "Diversa Aquarium Products" 80x35x40 si desi tot am citit pe forum as mai avea cateva intrebari.
1. Sistemul de iluminare nu cred ca e prea bun.(am facut un compromis dat. pretului 500 ron) Are doua neoane de 18 w dar lumina e rece. Am de gand sa mai adaug doua becuri economice cu lumina calda de 14 W pe care le-am avut la un acvariu mai mic cu ceva timp in urma. In legatura cu neoanele....la dimensiunea de 60..cat sunt astea...gasesc si cu lumina calda...adik T5?
2. Filtrul este Hailea t700. 690 l/h insa buretele e cam naspa. Trebuie sa-l schimb si am sa mai adaug un filtru(extern sau intern ramane de vazut..tre sa primesc ceva ).
3. Incalzitorul e de 100 w cu termostat deci e bun.
Legat de substrat....am vazut la toti aquabasis + Ceva de la JBL Mando park.... Cred ca pe astea am sa merg si eu.
La plante...am sa vad cee gasesc prin Iasi..oricum vreau multe...vreau sa fie un "colt din natura".
Dupa ce o sa fac toti pasii anteriori am sa ma gandesc si la pesti.
Astept parerea voastra legat de lumina in principal si orice mai stiti voi ca mi-ar prinde bine.
Va multumesc.
|
|
|
vladwrc
07/01/2012 20:21:25
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Inca ceva...daca acvariu are rama pe baza din cauciuc...mai trebuie sa pun ceva intre el si mobila?
|
|
|
stefanp
07/01/2012 23:09:53
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Sta pe o rama adica are fundul suspendat? Ar fi bun un filtru extern. Citeste linkurile utile. Aquabasis cu manado e bun. Scuze ca scriu asa,sunt pe tel.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 01:41:56
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Da..o rama pe baza acvariului din cauciuc. Toate acvariile gata facute am vazut ca au. Stefan...te-am sunat azi dar nu ai rasp. Ma cunosc bine cu fratele tau. Din Falticeni ma trag si eu. Ti-am dat si un pm. Poate ma ajuti cu mai multe inf.
Stiu ca ala extern e mai bun...insa cred ca si costa destul de mult unul bun. Eu mai am un resun de la un acvariu de 60 l. Ma gandesc sa le combin. Si in plus trebuie sa-mi trimita cineva niste filtre..zice el f bune. Sa vad ce o sa fie. Maine dupa-masa aflu.
This message was edited 2 times. Last update was at 08/01/2012 01:46:43
|
|
|
stefanp
08/01/2012 12:45:47
|
stefanp
Moderator
IP:
|
@vlad: Cred ca stiu despre ce e vorba. Daca nu raspund, da un sms, caci primesc multe telefoane de la numere pe care nu le am in agenda si e posibil cateodata sa nu raspund.
Revenind la acvariu, un extern da, e mai scump, insa unul mai ieftin un pic dar si bun, JBL. Modelul 700 ar fi foarte ok pt acvariul tau si e 380 RON nou. Daca urmaresti rubrica vanzari, s-ar putea sa gasesti si mai ieftin. Eu am cumparat unul luna trecuta cu 160 RON.
Daca sta fundul acvariului suspendat, adica rama aia e doar pe margini, eu as scoate-o si as pune un pad. Sticla suspendata s-ar putea sa cedeze sub greutate...adica eu m-as teme de treaba asta....
This message was edited 1 time. Last update was at 09/01/2012 12:34:36
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 13:19:09
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Nu ma ajuta nimeni cu inf despre lumina. Daca e buna asa rece? (adica alba nu galbena)
Legat de corpul unde pun acvariul....trebuie neaparat sa aiba o bucata de Pal perpenticulara pe blat ca sa sustina greutatea acvariului?
Si legat de melci...se tin in acvariu...daca da ce fel de melci ?
Multumesc.
|
|
|
stefanp
08/01/2012 13:23:14
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Daca are 2 de 18 wati, adica 36...s-ar putea la inceput sa fie de ajuns, dar pe urma va trebui sa mai adaugi.
Daca lampa e T5, adauga tot T5. Osram are neoane bune si la pret acceptabil.
Cumpara neoane dedicate pt acvaristica si nu neoane de genul celor care le pui la lustre, caci alea au alt spectru ce nu favorizeaza cresterea plantelor...
Melci poti sa pui. De obicei vin odata cu plantele si oua de melci comunitari, de aia mici si maro.
Daca vrei melci mai speciali se gasesc de cumparat. Pomacea spre exemplu sunt aia mari si galbeni.
Dupa preferinte.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2012 13:26:41
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 13:37:03
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Neoanele sunt T8. dar banuiesc ca se gasesc si de astea bune. Ele sunt de la acvariu. Legat de fundul acvariului..intradevar el ramane suspendat..dar asa am vazut la toate acvariile de pe la magazine. Incerc sa atasez o poza.
|
|
|
stefanp
08/01/2012 13:47:39
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Da sunt bune si T8. Daca neoanele au venit cu acvariul inseamna ca sunt pt acvaristica, dar eu iti ziceam sa ai grija pe viitor cu neoanele care le vei adauga tu. Sa cauti sa fie tot pentru acvaristica.
La capitolul asta poate te sfatuieste "Porcu'", e mai priceput. Eu la acvariul cel mic, la sugestia faraonului (a se citi porcu'), cu lampa tot T8, am luat un Osram Fluora (lumina roz, e mai bun pt plante) si un neon cu lumina alba, de la jbl (ca sa le amestec sa nu fie doar lumina roz). Osram pt T8 am impresia ca n-are neoane cu lumina alba si de asta am luat de la jbl.
Acuma nu stiu exact ce neoane au venit odata cu capacul tau, scrie aici numele lor si cine le cunoaste iti va da un sfat daca sa le pastrezi sau sa le schimbi.
De asemenea, daca va trebui sa le schimbi s-ar putea sa nu gasesti in Iasi tot ce ai nevoie (ma refer si la restul aparaturii)...poate la zoomania, din iulius mall, ei au mai multe produse. Dar daca nu gasesti, poti lua online. Recomand reef.ro si happypets.ro
This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2012 13:49:01
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 14:00:19
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Sunt firma de care e facut si acvariul...diversa...nu prea am auzit...oricum vreau sa mai pun in capac doua becuri economice de 14w care stiu sigur ca sunt bune pt acvarii..au lumina galbena si le am mai avut la un acvariu mai mic si le mergea bine la plante.
Am rezolvat si problema cu rama...mi a zis cineva sa caut izopren gros pe la praktiker, baumax de astea si sa-l decupez dupa forma de sub acvariu ca sa nu ramana fundul suspendat.
Legat de substrat..am tot citit ca asta jbl manado ar face mizerie prin acvariu daca pestii il rascolesc. Am vazut ca si u ai. E ok? Mai sunt si altele bune?
Multumesc.
|
|
|
stefanp
08/01/2012 14:12:16
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Cu lumina galbena sincer sa fiu nu prea am vazut la vreun acvariu de aici...dar te vor lamuri baietii mai priceputi daca sunt bune sau nu.
Mai demult cand eram prin generala si aveam acvarii, tot cu impresia ca le mergea bine traiam, dupa ce am citit ceva vreme pe aici am realizat ce inseamna de fapt sa mearga bine un acvariu si cam cate greseli faceam atunci
Din ce am citit eu, manado are o structura buna pentru dezvoltarea bacteriilor denitrificatoare, asta fiind un plus. De asemenea, e bun pentru dezvoltarea radacinilor plantelor. Stocheaza nutrientii in exces e alt avantaj al lui.
Un dezavantaj ar fi ca e usor si la inceput pana se aseaza si cresc radacinile plantelor, vei avea probleme la plantare. Dar cu rabdare se rezolva.
De altfel, pretul lui fata de alte substraturi din comert e bun.
Bineinteles poti sa cauti pietris de rau, care e mult mai ieftin. Eventual prin Baumax, Dedeman, doar sa gaesti de granulatie 2-3-4 mm si nu mai mare.
Manado ieftin in Iasi si vandut la kg, nu la punga (adica daca ai nevoie de 12 kile sa zicem, nu tre sa cumperi 3 pungi si sa ramai cu pietris in plus cumaparat degeaba) am vazut la ArcaPet, pe Stefan cel Mare langa cub. Tot acolo are nenea ala si pietris de rau.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 14:20:08
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Ma gandeam sa cumpar 2.5l aquabasis + 10l manado. Am mai avut din Baumax pietris mai de mult alb..si se vedea murdaria pe el. Cum se vede la tine imi place.
La lumina ma refeream la lumina calda, tot de neon(nu galbena). Cine mi-a spus de lumina calda stiu ca e expert in acvaristica. Pacat ca a plecat din tara si nu are cum sa ma ajute. Acum sper sa ma mai ajute si altii aici cu pareri. O fi buna lumina asta .
Inca ceva ce nu stiu...unde e acvamax in iasi? Si la arcapet....e mai ieftin substratul?
|
|
|
stefanp
08/01/2012 14:28:07
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Tot ce-i posibil cu lumina. Eu sunt doar incepator
Animax gasesti in Carrefour (amandoua), Zoomania in iulius mall (e mult mai echipat decat animax). Arcapet pe Stefan cum am zis si are manado ceva mai ieftin si la kg (cel putin asa era in octombrie. Acvamax e doar online, un tip din Iasi, dar nu il recomand, nu mi-a parut prea serios.
Mizerie se va depunde si pe manado, nu se vede ca pe un substrat alb, dar tot se va depune. Ce vreau sa spun e ca oricum va trebui sa cureti substratul la curatenia saptamanala si sa asiguri un curent bun al apei in acvariu incat sa nu se depuna prea mult.
La curatatul substratului s-ar putea sa ai ceva probleme ca e usor si se ridica daca tragi cu furtunul. Daca dispui de fonduri, poti lua un aspirator de substrat.
Eu agit putin apa aproape de pietris cu mana, cand fac curat ca sa se ridice mizeria si pe urma trag cu furtunul apa.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 14:40:44
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Un aspirator am vazut ca nu e scump..10-20 de lei. Te inebunesc cu intrebarile ca vad ca numai u activezi . In Iasi stii pe cineva care vinde pesti si plante de acasa? Mi ai dat u un user pe pm. Vinde si pesti? ms
|
|
|
stefanp
08/01/2012 14:44:11
|
stefanp
Moderator
IP:
|
E duminica, o fi lumea prin vizite. Eu stau in casa ca tre' sa ma apuc sa invat, da' numa' nu-mi vine Dar dupa postul asta te las si eu.
De vandut plante in Iasi nu stiu. Eu am cateva fire de dat, ti-am zis si in pm si ce mai scot la tunsori...Pentru plante, tot in pm parca ti-am zis, recomand "Rebella" de pe forum aici. Are niste plante super si le ambaleaza foarte bine, ajung bine la tine.
Pentru pesti poti lua de la arcapet, are exemplare destul de ok si la preturi bune.
Daca vrei creveti, este un tip in Iasi, Dan il cheama, iti pot da numarul de telefon in pm daca vrei, are la preturi bune. De asemenea are si el pesti de vanzare.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2012 14:44:47
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
vladwrc
08/01/2012 16:17:37
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
M-am gandit si nu as vrea sa instalez un filtru extern. Pentru 100 l de apa, pe langa Hailea bt700(690l/h burete+carbuni) care il am de la acvariu ce filtru ar trebui sa mai achizitionez(tot intern) ca sa faca fata cu brio? Sunt filtre cu mai multe medii de filtrare? Am citit ceva de mediile de filtrare dar am ramas in ceata. Am vazut la petshopuri niste filtre interne pe la 90 de lei destul de mari. Ms.
|
|
|
Marus
08/01/2012 16:55:21
|
Marus
Junior member
IP:
|
vladwrc wrote:Ma gandeam sa cumpar 2.5l aquabasis + 10l manado. Am mai avut din Baumax pietris mai de mult alb..si se vedea murdaria pe el. Cum se vede la tine imi place.
Salut, vezi ca s-ar putea ca 10l manado sa nu-ti ajunga pt acvariul tau. Eu la acvariul meu (70x40x40) am bagat 15 kg pietris. In principiu ar trebui sa ai un strat de cel putin 3-4cm in fata si vreo 6cm in spate.
|
|
|
vladwrc
08/01/2012 17:14:50
|
vladwrc
Junior member
IP:
|
Inca ceva....ce culoare sa pun pe spatele acvariului? Se gaseste colaj de cumparat la petshopuri sau din alta parte?
Multumesc!
|
|
|
Marus
08/01/2012 17:20:13
|
Marus
Junior member
IP:
|
vladwrc wrote:Inca ceva....ce culoare sa pun pe spatele acvariului? Se gaseste colaj de cumparat la petshopuri sau din alta parte?
Multumesc!
Pe spatele acvariului este recomandat sa lipesti un autocolant albastru sau negru. Insa conteaza si cum iti place tie....daca vrei alta culoare sau din cele cu peisaje acvatice care se gasesc la petshop-uri....sunt ok.
|
|
|
kirucd
08/01/2012 17:31:42
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Cele cu peisaje acvatice sint adevarate kitchuri Foloseste albastru inchis sau negru.
O zi buna,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|