[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sumatrani morti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ionut12
Junior member

IP:

buna! Am un acvariu de 240 de litri, cu o pompa interna. L-am ciclat o saptamana cu plantele, apoi am introdus 40 de neoni, 20 de sumatrani, 30 de xifo si molii, 5 sanitari si 4 melci. La inceput sumatranii au agresat si omorat cativa neoni, dupa 2 zile am vazut un sumatran dezorientat, urmand ca pana seara sa moara vreo 12 sumatrani. restul au murit pe rand in urmatoarele zile. am avut in acvariu cateva pietre de munte, am crezut ca au schimbat duritatea apei, le-am scos, am schimbat cam 70 de litri de apa, fara nici o modificare. Sumatranii au murit ulterior. restul pestilor sunt neafectati. Aveti vre-un sfat?
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

Pai la tine nu se cheama ca ai ciclat acvariul (perfect compus), ci ca doar ai inceput ciclarea! Uita-te la link-uri utile dupa ghidul incepatorului si cilcul azotului, in articolul din urma o sa gasesti explicatia la ce ai patit si cum e cu ciclarea.

Pe urma nu ne-ai dat aproape nici un detaliu despre acvariu: ce filtru, ce lumina, substrat, ce altceva ai pus in el. O poza face cat o mie de cuvinte...

Dupa care treci pe la rubrica despre noi si prezinta-te, cum o fac toti noii veniti.

Succes!

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Testeaza NO2 si NO3. S-ar putea sa fii intr-un peak de NO2 caracteristic primelor etape ale ciclarii unui bazin. Au murit doar sumatranii pentru ca ei sunt ceva mai sensibili...dar e posibil sa urmeze si restul. SI daca ai unul din cei doi parametri peste valorile acceptate, schimburile de apa iti vor rezolva problema.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

cam multi pesti, filtrul intern nu cred ca face fata la 240l, ciclarea nu e completa

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
ionut12
Junior member

IP:

merci. o sa vad ce se intampla in urmatoarele saptamani, si dupa de ce se mai stabilizeaza apa, o sa incerc sa reintroduc sumatrani si alti pesti
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa nu se stabilizeaza, asa este ea de cand a aparut.

Filtru intern ai din asta ?

image

Sau asta?

image

This message was edited 2 times. Last update was at 21/12/2011 23:57:18

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
ionut12
Junior member

IP:

din asta http://www.happypets.ro/images/poze_produse/resun_filtru_sp_2500.jpg
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@scificuss - super faina subtilitatea !

Eu am 2 x cel albastru (primul) - la un acvariu de 25L de apa.

@ionut: ar trebui totusi unul extern la cati pesti vrei sa tii.. si tot nu prea e bine, ca daca ramai fara curent jumatate de zi ... mor si bacteriile din filtru intern fara oxigen, si sufera si pestii.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/12/2011 00:15:31

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
volts
Member
[Avatar]

IP:

1.Pune o pompa de aer, sau pune filtrul intern sa iti aereze apa. Bacteriile se dezvolta bine in prezenta oxigenului, nu in lipsa lui.
2.Pentru o ciclare mai rapida, mareste putin temperatura (bacteriile se multiplica mai repede la o temperatura apropiata de 30 de grade) astfel incat sa atingi usor pragul maxim de temperatura pentru pestii ce tolereaza cea mai mica maxima temperatura atinsa. (nu stiu daca m-ai inteles))
3.Pietricele din substrat care au o porozitate mare iti ofera un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Parerea mea ca medic de laborator/bacteriolog

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
ionut12
Junior member

IP:

apa e foarte bine aerata, sunt 25 de grade in acvariu
volts
Member
[Avatar]

IP:

ionut12 wrote:apa e foarte bine aerata, sunt 25 de grade in acvariu

Apa din acvariu miroase urat ?
Ce miros are ?

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
ionut12
Junior member

IP:

nu miroase urat deloc. are un miros placut de aer umed, ca la piscina. pestilor care au ramas le merge bine, nu vad de ce as face experimente cu cresterea temperaturii.
volts
Member
[Avatar]

IP:

ionut12 wrote:nu miroase urat deloc. are un miros placut de aer umed, ca la piscina. pestilor care au ramas le merge bine, nu vad de ce as face experimente cu cresterea temperaturii.

Atunci daca nu miroase urat inseamna ca esti aproape de final cu ciclarea
Pestii care o duc bine or sa-ti traiasca daca ai grija de ei
Pana acum ti-au murit doar pestii "slabi"; fix ca in natura : "cel mai bun traieste, cel mai slab moare!"
Daca tu cresteai temperatura bacteriile se dezvoltau/inmulteau mai rapid; si consumau o cantitate mai mare de Azot, pentru ca le grabesti in felul acesta procesele metabolice

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

In schimb e o mica problema legata de solubilitatea mica si disocierea mare a gazelor in/din apa la temperatura mai ridicata. Un 25-26 grade e o temperatura potrivita pentru marea majoritatea pestilor. Vorbesc de cei folositi in acvaristica de hobby.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
volts
Member
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:In schimb e o mica problema legata de solubilitatea mica si disocierea mare a gazelor in/din apa la temperatura mai ridicata. Un 25-26 grade e o temperatura potrivita pentru marea majoritatea pestilor. Vorbesc de cei folositi in acvaristica de hobby.

Dimpotriva
Oxigenul ca si dioxidul de carbon disociaza sau se amesteca mai bine printre moleculele de apa la o temperatura mai mare
Explicatia?: La temperatura mare, moleculele de apa se distanteaza, permitand astfel loc liber mult mai mare pentru o2 si co2. astfel intre "n" molecule de apa la o temperatura de "x" grade intra (de exemplu) 1 atom de oxigen, iar la aceleasi "n" molecule de apa, la o temperatura de "x+4 grade" intra 2 atomi de oxigen.
Procentul nu-l stiu cu exactitate, stiu doar ca am studiat treaba asta undeva prin anul 1 de facultate la biofizica.

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acest grafic: http://www.engineeringtoolbox.com/oxygen-solubility-water-d_841.html arata cum la cresterea temperaturii apei (presupunand o presiune constanta) se observa o scadere a cantitatii de oxigen din ea.

De asemenea - o alta pagina, aici: http://www.lenntech.com/why_the_oxygen_dissolved_is_important.htm

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
volts
Member
[Avatar]

IP:

Inseamna ca Biofizica trebuie rescrisa dupa acvaristi experimentati si documentati de pe internet.
Dovedeste-mi ca la o temperatura mai mare scade procentul de oxigen DIZOLVAT in apa (a nu se confunda cu cel din formula H2O-care este cel al apei).

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

http://balwois.com/balwois/administration/full_paper/ffp-1520.pdf pag 5
Ceea ce trebuie sa intelegi dincolo de chimie, e ca cele doua surse de oxigen din apa sunt plantele si atmosfera si sa intelegi ce se intampla cu cele doua surse cand schimbi temperatura apei si a aerului din atmosfera. Nu cred ca e cazul sa poluam acest topic cu date stiintifice si experimente... daca vrei dezbatere pe aceasta tema, creeaza un topic separat si discutam acolo si chimie si fizica si biologie

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2011 01:32:39

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

volts wrote:
ionut12 wrote:nu miroase urat deloc. are un miros placut de aer umed, ca la piscina. pestilor care au ramas le merge bine, nu vad de ce as face experimente cu cresterea temperaturii.

Atunci daca nu miroase urat inseamna ca esti aproape de final cu ciclarea
Pestii care o duc bine or sa-ti traiasca daca ai grija de ei
Pana acum ti-au murit doar pestii "slabi"; fix ca in natura : "cel mai bun traieste, cel mai slab moare!"

O modificare de bun simt: cei cu posesor slab mor, cei cu posesor care a avut bunul simt sa indeplineasca niste cerinte de baza traiesc.

It is fear that gives men wings.
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ai ucis 20 de Sumatrani...
Asta nu se iarta !

L-am ciclat o saptamana cu plantele...

E prima data cand aud de ciclare "cu plante"

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2011 03:32:27

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: