[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema scalari(un fir in partea inferioara)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
fish
Junior member
[Avatar]

IP:

Am doi scalari si ambii au aceiasi problema.In partea inferioara se formeaza un firicel,se rupe apoi se formeaza din nou.Habar nu am ce au si va rog sa ma luminati.Am pus si o poza
[Thumb - IMG673.jpg]

[Email] [Yahoo!]
buro
Junior member
[Avatar]

IP:

se caca ... doamne !
fish
Junior member
[Avatar]

IP:

As dori sa imi raspundeti fara mistouri si glume,nu cred cineva a stiut tot inca de la bun inceput.Va multumesc!
[Email] [Yahoo!]
buro
Junior member
[Avatar]

IP:

nu glumesc SE CACA . mai pe romaneste nu stiu cum sa-ti spun. si oricat ai fi de incepator da-o dracu` frate! bunul tau simt nu-ti spune ca sa caca ?
fish
Junior member
[Avatar]

IP:

NEA OMU VB FRUMOS .NU CRED CA SE "CACA" NUMAI ASTIA 2 SI CEILALTI SUNT CONSTIPATI SI NICI CA SE "CACA" LA FIECARE 5 MINUTE, SI NICI CA E PRIMA ZI CAND SE "CACA" DUPA 2 SAPTAMANI DE CAND II AM.

PRICEPUT?
[Email] [Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Foarte probabil sa fie paraziti interni.

Flagellates, such as Hexamita, are common in overcrowded, overstressed angelfish. Symptoms include decreased appetite and chalky, white feces. To treat, use stress relief products and raise temperature of the water slightly.

Capillaria is a parasite that causes an angelfish to lose its appetite. They will usually mouth their food and spit it out if they are infected. Capillaria, as all parasites, requires a special medication for treatment.
Ca o concluzie, scalarii tai s-au imbolnavit datorita suprapopularii, stresului, conditiilor proaste din acvariu.
Exista tratament, cauta pe google mai multe despre parazitii intestinali si aplica, cat mai repede.
Buro, incearca sa ajuti, nu mai da raspunsuri doar ca sa-ti sporesti numarul de post-uri.

Later edit: Mult mai important este sa rezolvi cauza problemei si anume supraaglomerarea. Tu ai scalari intr-un acvariu de 40L. Nu degeaba ti-au zis cei de pe forum ca NU AI UN ACVARIU POTRIVIT PENTRU SCALARI. Atata vreme cat o sa refuzi sa iei specii corespunzatoare litrajului pe care il ai, o sa ai numai si numai probleme de genul asta.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2011 22:58:57

It is fear that gives men wings.
aco
Member

IP:

Dupa ce am studiat poza pot spune 100% ca SE CACA , sau "iese", "defeca", ca sa nu vorbim urat.
Parazitii intestinali nu se rup si nu arata asa.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/12/2011 23:11:04

[Email] [Yahoo!]
fish
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns exp.Intradevar este posibil sa aiba paraziti intestinali,am mai citit despre aceasta problema acum pe internet si se pare ca au aceleasi simptome.Si in privinta suprapopulari ce imi recomanzi?Ce litraj ar trebui sa fie pentru pesti pe care ii am?
[Email] [Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Pentru ce ai tu, este nevoie de un acvariu de peste 100L, cu alta filtrare, iar scalarii necesita si o inaltime a acvariului mai mare, deoarece cresc foarte mult pe inaltime.
Intai incearca sa rezolvi problemele, fa tratamentul adecvat pentru scalari, iar dupa aceea iei o decizie. Ori cumperi un acvariu mai mare, ori donezi scalarii si te orientezi spre alte specii pt acvariul tau actual.
Ai grija in tratament pt ca, din ce stiu eu filtrul tau are si carbune activ care interfereaza cu tratamentul. E bine sa scoti carbunele din filtru si sa umpli golul ramas tot cu burete.
Succes!

It is fear that gives men wings.
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

lasand gluma la o parte, bine ca ai intrebat, altfel cine stie ce le mai faceai bietilor scalari

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: