[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sticla si silicon  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

inainte de a pune siliconul pe sticla, ar trebui sa degresez sticla cumva, nu? cum fac lucrul asta? cu ce se degreseaza sticla?
florin_niky
Member
[Avatar]

IP:

Sticla se degreseaza cu o carpa moale imbibata in alcool.
Dar personal nu-ti recomand sa te apuci sa-ti faci singur un acvariu daca volumul acestuia depaseste 30L.
[Email] [WWW]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

nu vreau sa imi fac acvariu, ci numai capacul (m-am gandit eu la o chestie misto). am cumparat sticla, tot, si acum tre doar sa o mai lipesc cu silicon.
10x
razvan
Membru banat

IP:

la fix, practica o sa te ajute sa-ti dai mana la lipit, pentru un acvariu, sau alt acvariu ;)
Ant
Junior member

IP:

ce cantitate de silicon e necesara pentru constructia unui acvariu cu dimensiunile L=60; l=50, H=35 ? si ce tip de sticla s-ar preta la acesta ?
multumesc
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ar merge sticla de 6 mm.
Daca sticla e taiata bine si cel care lipeste acvariul e experimentat, s-ar putea sa ajunga 20-40 ml silicon .

Poze: smilie ... Poze cu plante
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Sticla de 6mm e sigura, cea de 5mm e si ea numai buna dar cred ca se gaseste mai greu.
Un tub de silicon este suficient.
Recomandare: La 35cm inaltime, cu un substrat de 6-7cm si cu spatiul de minim 4-5cm sus mai ramane o coloana de apa de 23-25cm. Cam putin Fa-l macar de 40cm inaltime (tot din sticla de 6mm).
N.B. La 60cm fix nu iti va incapea in capac nici macar un tub de 18W.
Au... cum MA e mai rapid decat mine nu fac decat sa intaresc spusele lui si sa contribui cu notele aditionale :-) .

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Ant
Junior member

IP:

Eu ma gandeam la o sticla de cel putin 8 deoarece acvariul va gazdui o broasca testoasa de florida care cam are ceva forta si gabarit si ma gandesc sa reziste la loviturile cu pietre, crengi si ce mai are in acvariu. Crezi ca se schimba datele problemei si trebuie mai mult de un tub de silicon ?

.................................................

@betta - multumesc de raspuns, dar coloana de apa o consider indestulatoare pentru ca nu va avea substrat, plante nu sunt, are 2 bolovani, un mopan si probabil o pestera daca reusesc sa o fac. Am incercat si substratul dar era o tulburare constanta acolo, plus ca face si multa mizerie in comparatie cu un peste si plantele le mananca . Asa ca sihastrie scrie pe acvariu .
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ant wrote:broasca testoasa de florida
Parerea mea e c-o sa chinui broasca in acvariu' ala mic . Fa-i unu' cu suprafata mare. Cred ca stii cit de mari cresc broastele astea .

Ant
Junior member

IP:

Am broasca de 3 ani aproape , timp in care a crescut circa 5-6 cm. Acvariul acesta este pentru urmatorii 2 maxim 3 ani timp in care sper eu ca voi gasi o locatie mai potrivita pentru dimensiunile ei viitoare (ma gandeam la un pond). Din ce stiu eu creste pe la un maxim de 30-35 de cm. Momentan are cam 15-18 si crede-ma ca deja cam stiu care este activitatea lui si consider ca ii este necesar. Cred ca m-am priceput cat de cat sa am grija de el pentru ca in afara de o mica "raceala" la vreo 2 luni dupa ce l-am primit nu am avut nici cea mai mica problema cu el (exceptand faptul ca are tendinta de a-mi hali degetele cand mai umblu prin "casa" lui). Este dolofan, are program de hranit, de bai de soare,temperatura din apa e cea recomandata, meniul e variat, bolovanii din acvariu isi indeplinesc rolul de platforma si de tocire a ghearelor, periodic are parte de un tratament profilactic cu calciu si vitamina A, la spalarea acvariului face si el baita cu periuta (ca nu prea e ca pisica sa ajunga prin diverse locuri si mai are niscai depuneri pe carapace).
Deja si la dimensiunile astea (din cauza latimii mai ales) acvariul reprezinta o problema de spatiu in casa ca mai am si o broasca testoasa de uscat (de stepa) care are o imitatie de terariu. Asa ca nu toata lumea are loc de "sarcofag" :-) si am ales dimensiunie astea pe baza "cazului".

So on topic: un tub de silicon ajunge, sticla de 6 e ok sau nu ?

PS - multumesc pentru unirea posturilor dar nu am gasti edit ?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ant wrote:Momentan are cam 15-18
.........

are program de hranit, de bai de soare,temperatura din apa e cea recomandata, meniul e variat, bolovanii din acvariu isi indeplinesc rolul de platforma si de tocire a ghearelor, periodic are parte de un tratament profilactic cu calciu si vitamina A, la spalarea acvariului face si el baita cu periuta
Sint convins ca ai grija de broasca.
Da' nu ma poate nimeni convinge ca un animal de 15-18 cm se simte bine intr-un acvariu cu lungimea si latimea doar de 2-3 ori mai lungi decit corpu' lui. Indiferent cita atentie ii acorzi.

Ant wrote:Asa ca nu toata lumea are loc de "sarcofag" :-) si am ales dimensiunie astea pe baza "cazului".
Io inteleg ca nu toata lumea are sarcofag , da' nu pe mine trebe sa ma convingi. De broasca e vorba . Cred c-ar trebui sa crestem animalele pentru care avem conditii. Lipsa spatiului nu cred ca poate fi compensata prin atentia acordata.

Ant wrote:un tub de silicon ajunge, sticla de 6 e ok sau nu ?
Ajunge un tub. Nu-mi dau seama ce lovituri cu pietre ar putea incasa sticla. Iti sugerez sa lipesti pietrele bine cu silicon de fundu' acvariului. Ar trebui sa-ti ajunga siliconu' ramas dupa lipirea acvariului.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: