[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ce parere aveti?  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
dotoru
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2005 15:20:34
Messages: 120
Location: oradea
IP:
Offline

cautand pe net una alta am remarcat ca toate forumurile respectabile de acvaristica au o sectiune cu concursuri foto gen "fish of the month" si "tank of the month".
cred ca si pe acest forum ar fi binevenita o asemenea sectiune,avand in vedere ca sunt 1724 de utilizatori inregistrati.
ce parere aveti?

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

A fost organizat un prim astfel de "concurs" pe "old-forum", iar in ciuda faptului ca au existat chiar si premii (chiar daca nu au fost in bani sau de mare valoare) si un numar apoape la fel de mare de useri inscrisi (parca erau cam 1400) nu au participat la el decat o mana de oameni. Dar in vacanta de iarna poate organizam din nou un "aqua-foto-concurs" si vor fi mai multi cei ce isi for infrange timiditatea . Asa ca puteti face deja rezarvari la coafor si cosmetica pt acavriile voastre.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

g.g wrote:... Asa ca puteti face deja rezervari la coafor si cosmetica pentru acvariile voastre.

... sau la frizerie, pour le tratament de RTF, numa' de dumneavoastra depinde ... prietenii stie ei ce si cum ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

g.g wrote: nu au participat la el decat o mana de oameni.


pentru ca s-au pus restrictii securisto-imperialiste smilie
adica, cei din juriu (iar in juriu au fost greii forumului) nu au avut voie sa participe, evitind fenomenul autoarbitrarii ;)

serios vorbind acum, ar fi fost citeva acvarii care ar fi rupt gura tirgului (dalles de exemplu) care nu au participat...
dotoru
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2005 15:20:34
Messages: 120
Location: oradea
IP:
Offline

eu nu ma gandeam la arbitrarea de catre un juriu smilie ci la un vot online , mai precis un regulament care sa arate cam asa:


Each contest round will consist of a period of voting followed by a period of review.
Scores are hidden while voting is active and are then displayed during the review period.
All pictures submitted will be held until the next round begins.
Before a voting round begins, 10 finalists are selected from the submissions. Only these 10 will compete.
During the voting period, you may vote once for each fish end once for each tank.
In order to vote in a contest, you must be a member of the site before voting starts for that contest round.
After voting is completed, the top 3 photos will move to the Hall of Fame and the remaining photos will be removed from the contest.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
dotoru
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2005 15:20:34
Messages: 120
Location: oradea
IP:
Offline

g.g wrote:A fost organizat un prim astfel de "concurs" pe "old-forum", iar in ciuda faptului ca au existat chiar si premii (chiar daca nu au fost in bani sau de mare valoare) si un numar apoape la fel de mare de useri inscrisi (parca erau cam 1400) nu au participat la el decat o mana de oameni.

g.g se pare ca ai avut dreptate topicul meu nu a tezit aproape nici un interes smilie de unde reiese ca comunitatea acvaristica prezenta pe acest forum nu are un interes asa mare pentru acest gen de concursuri ,asta este incercarea moare nu are

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

dotoru wrote:asta este incercarea moare nu are


IEGZACT! Moarte n`are da e un fel de frectie la picior de lemn smilie

Daca ati cunoaste macar juma` din culisele concursulul de asta iarna v`ati fi cocosat de ras.
Tipic de Balcani pppaaa dreapta via Colentina dupa pod...caci inafara de remarci despre cat de kkt a fost toata organizarea (unele primite plenar altele mai pe ascunsul pm-urilor) toata lumea mai mult sau mai putin s-a simtit nedereptatita de modul in care a fost facut arbitrajul, de parca se teseau conspiratii intre cei ce decideau si erau avantajati unii sau altii...de parca se trageau sfori sa se castige fru`n mare premiu`...asta in conditiile in care cei care eram pe la administrare pierdeam zile in sir spre a sustine idei pro si contra unui bazin anume iar premiile au fost mai mult sau mai putin sustinute de cate unii dintre noi.(chiar daca unii o sa zambiti printre mustati acum gandindu-va la consistenta lor...a premiilor-nu a mustatilor :-) ).
Acum pot sa spun (ca a trecut timpu`) dar eu unu am cedat psihic si mi-am bagat picioarele in el de arbitraj in clipa in care am primit un pm de la unu` care imi scria ca acvariul lui a fost arananjat de un personaj activ in perioada respectiva pe forumul nostru si mare "facator de acvarii" iar eu (data fiind cunoscuta mea antipatie pentru personajul respectiv ) vreau sa-l dezavantajez pe propietarul acvariului lovind inadins in munca celui care a aranjat bazinul .
M-am umflat de ras si am tinut-o in mine pana azi...nu am discutat nimic cu nimeni...nici macar cu colegi de ai mei de la administrare /moderare spre a nu tulbura si mai rau apele in perioada respectiva.

Acum am uitat, dar daca asa pasiuni teribile pot sa starneasca niste umile baltoci (si aici ma refer de la primul acvariu care o fi luat al mai mare premiu pan` la ultimu` borcan ce va fi participat la concursul ala) apai asa ceva nu cadreaza cu "clima si cu ambientu` meu interior" si cred ca greu imi va fi ca vreo data sa mai incurajez o astfel de manifestare pe forum.

Imi aduc aminte ca in aceiasi perioada se desfasura un concurs de notorietate internationala care printre altii avea ca arbitru pe Amano. Acvariile (multe dintre ele de o frumusete izbitoare) erau taxate de scurte comentarii ale marelui maestru.
Era de un cinism fantastic.
Acvarii care pentru unul ca mine ar fi reprezentat culmea perfectiunii la care mi-as fi dorit sa reusesc sa ajung fro` data erau demontate in trei vorbe si doua cuvinte.
Sec si taios, cu mare zgarcenie impartea calificative pozitive celor ce meritau, dublate repede apoi de una doua remarci legate despre ce nu a facut bine respectivu`...
Ce mai, pe scurt, daca as fi scris macar pe sfert din ce scria el despre niste acvarii stralucite, eu pus in situatia ca sa judec neshte acvarii infinit mai amarate, cred ca m-as fi ales cu familia analizata de la mosi stramosi trecand prin origini :-)
E drept si asta o marturisesc cu toata raspunderea ca nici nu se pune problema de a dibuii la nivelul nostru de intelegere fineturile si "dramele" sesizate de un fin cunoscator ca el....suntem departe si noi ca arbitraj si noi ca acvarii fata de ce era in concursul ala.
Cu atat mai laudabila insa atitudinea celor criticati care isi insuseau resemnati comentariile fara a gandii macar ca ar fi posibil sa se fi tras a mai mica sfoara pe dindosul concursului.
Oamenii ascultau bagau la cap si se pregateau (banuiesc) pentru ce o sa urmeze la anu`.

Eu in clipa mea de sinceritate din dimineata asta pot sa va zic ca si acum am o nelamurire vis-a-vis de castigatorul concursului arbitrat de Amano va dati seama cate nelamuriri am legate de concursul in care noi am fost implicati

Trist dar nimeni nu a invatat nimic din concursul ala iar si mai putini au invatat ceva din concursul arbitrat de Amano

D`aia zic mon-cherule....frectie la piciorul de lemn pe ulita noastra prafuita din Balcani, caci la noi concursurile nu au finalitate ci doar final "cu strigaturi" de genu` pppaaa la usi pppaaa la fersti care p***a matiiiii esti :18:

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

te-ai gindit oare "ca comunitatea" acvaristica poate momentan nu are ce arata??

de exemplu, eu mi-am "chelit" acvariul (proaspat tuns) si nu consider ca ar fi o imagine "de expozitie".

festina lente, zicea cineva, adica in "traducere libera" maninca lent. ;)
tot spunem unuia si altuia sa nu se grabeasca cu acvariul, acvaristica, acvacultura, si alte acva... dar vad ca nu se lipeste de nimeni.

zicea sandu de un topic privind greselile "greilor" ...
desi nu ma consider "greu", poate doar vechi sau doar invechit (mental)
vezi aici de unde am plecat cu acvariul si pe forum in galeria personala, unde am ajuns cu timpul, dupa zeci de batai la cap din partea lu' mosu cu "schimba, bre, apa mai des" , dupa zeci de teste de injectie de co2 din apa minerala, si alte "timpenii" pe care nu le mai spun
bilti
Senior member
[Avatar]

Joined: 05/07/2005 13:21:26
Messages: 775
Location: Timisoara (Girocului)
IP:
Offline

Parerea mea e ca un concurs din acesta ar stimula un pic creativitatea noastra dar sunt realist si nu ma astept sa vad acvarii "Amano". Daca vrem asa ceva trebuie sa investim bani seriosi. Iar faptul ca in Romania unele echipamente sunt de doua ori mai scumpe sau nu se gasesc deloc iti taie cheful.

Poate e offtopic dar se pot vizualiza undeva pozele de la concursul de anul trecut? Sunt chiar curios si poate preiau o idee buna de acolo.
[Yahoo!]
Magda
Senior member

Joined: 17/03/2004 08:20:12
Messages: 710
IP:
Offline

Sandu: daca sistemul va fi cel de vot on line, nu ar mai trebui sa fie discutii de subiectivism, antipatii si simpatii, cel putin nu cu presiune asupra unor oameni dintr-un anumit juriu.
Ce nu stiu eu la sistemul asta este cum limitezi numarul de voturi pe care o persoana ar putea sa-l dea pt. acelasi acvariu.

La concursul respectiv, desi am castigat la categoria mea , pe mine una m-a deranjat ca nu s-au facut comentarii de genul puncte forte, puncte slabe la acvariul meu. Ma ajuta mult chestia asta pentru amenajarile viitoare.
dotoru
Member
[Avatar]

Joined: 27/01/2005 15:20:34
Messages: 120
Location: oradea
IP:
Offline

eu sper ca nu v-ati suparat pe mine ca am indraznit sa deschid acest topic.
iar daca da imi cer scuze,sincer nu am vrut sa supar pe nimeni

referitor la concurs ;daca votul era online polemicile specifice balcanilor probabil nu erau asa de numeroase

da intradevar secciunea "acvariul lunii "ar fi mai greu de realizat din lipsa de material insa la "pestele lunii" cred ca nu ar fi o problema, toti avand cel putin un pestisor in acvariu care sa poata fi fotografiat :-)
eu zic ca o incercare cu aceasta sectiune nu ar strica. nu?

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

Joined: 06/09/2004 15:30:00
Messages: 590
Location: brasov
IP:
Offline

parerea mea era ca as fi preferat o parere de specialist, (desi nu am partitcipat atunci), decat 10 voturi online.

image
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Magda wrote:Sandu: daca sistemul va fi cel de vot on line, nu ar mai trebui sa fie discutii de subiectivism


Ba tocmai asa pote fi incurajat subiectivismul...caci unii sunt mai simpatici decat altii iar acvariile cu pietris colorat in roz bombon si cu scafandrii ce fac baldabac au vanzare mai tare decat cele clasice palntate si uite asa te gasesti ca esti pus in fata votului unui personal (scuzati) neinstruit caruia ii vine usor sa modifice cursul valorii in functie bunul sau prostul sau gust.
Pe undeva e ca la votul din politichie cu clasica dilema daca-i lasi pe toti oamenii sa voteze(cu studii si fara) sau daca nu. Democratic este sa-i lasi dar rezultatele se vad peste tot pe globu `asta

In chestii de genul asta trebuie promovate opiniile specialistilor...celor cu ochi pentru asa ceva nu doar o exercitare a dreptului la vot online...

Daca eu, care pretind ca intre cei care arbitram eram catziva care le mai bungheam cu pestii, si totusi eram departe de frumusetea modului de a impartii laurii...iti dai seama ce imagini monstruase ar putea penetra spre primele pozitii utilizand vot general online?

Ma rog nu as vrea sa deschid o cutie a Pandorei cu acest subiect....pentruca oricum discutam discutii....Realitatea e ca maine daca am redeschide un astfel de topic cu acvariul lunii iti spun eu ca interesul ar scadea fix de la luna la luna

Poate asa un soi de poza lunii...la care am putea participa si noi cu succes prinsi in diverse ipostaze hazlii pe la Primaria Sectorului 2

P.S. dotore` fii lestinit nu-i cu nici o suparare

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Magda
Senior member

Joined: 17/03/2004 08:20:12
Messages: 710
IP:
Offline

Sandu wrote:
Ba tocmai asa pote fi incurajat subiectivismul...caci unii sunt mai simpatici decat altii iar acvariile cu pietris colorat in roz bombon si cu scafandrii ce fac baldabac au vanzare mai tare decat cele clasice palntate si uite asa te gasesti ca esti pus in fata votului unui personal (scuzati) neinstruit caruia ii vine usor sa modifice cursul valorii in functie bunul sau prostul sau gust.


Mda...cam ai dreptate si cu asta. Cum spunea o cunostinta (scuzati expresia ): "Poti sa faci ceva pe gustul omului"?

Sandu wrote:Poate asa un soi de poza lunii...la care am putea participa si noi cu succes prinsi in diverse ipostaze hazlii pe la Primaria Sectorului 2


Asta.....ar fi o idee
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

... votu' on-line e "un copil mort din fasa" iar Sandu a sintetizat foarte bine acest lucru in comparatia aia cu bazinele in care castelele scufundate si scafandrii ce pazesc cuferele cu comori sunt la mare pret ... votu' popular e o idee cretina a carei nonvaloare s-a vazut in timp ... uitati-va numai la alegerile politice din Romania ultimilor ani si veti intelege ce vreau a zice ...

... poate ca d'aia americanii au electori care voteaza in numele lor ... si poate ca d'aia sistemu' politic american functioneaza cel mai bine [ nu e perfect, dar e cel mai aproape de idealul urmarit ] ... spre deosebire de Europa, unde ideile socialisto-populiste "scot capu' la iveala" dintre sanii calzi si rotunzi ai tuturor ideologiilor, fie ele de dreapta, fie de stanga ...

... ca sa las votarea pe mana lu' nea' Caisa, care tine xifo impreuna cu scalari si carasi in borcanu' de 20 de litri luat din buza rasfranta a Oborului ... si care si-a inscris pe forum toti prietenii din bloc, ca sa-l voteze cu mic, cu mare ... ei bine, treaba asta nu e de mine, ba mai mult, imi pute urat ! ...

... evident, nimeni nu va poate impiedica [ dimpotriva, chiar va invitam ! ] sa va expuneti bazinele la sectiunea aceasta, ca tocmai de aia se numeste "Acvarii de vis" ... astfel, ele [ acvariile ] vor putea primi elogiile tuturor forumistilor si satisfactia lucrului bine facut va va umple sufletele ... da' din pacate, in ultima vreme, acvariile alea de vis sunt destul de rare ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
aripel
Member

Joined: 04/10/2005 17:42:55
Messages: 232
Location: bucuresti
IP:
Offline

in primul rand vreau sa spun ca mi se pare o idee buna care nu trebuie abandonata chiar daca a fost un esec.....eu personal desi acum nu am cu ce sa particip la un astfel de concurs sunt interesat.....si deja sunt in lucru

am urmarit discutiile despre concurs sidesii nu eram atunci pe forum as avea cateva pareri.....
1. votul on line nu este bun pentru ca daca nu este argumentat nu are nici o valoare.

2. ar trebui facute sectuni, un fel de grila, cu puncte deja stabilite la care sa se puna note de la 1 la 10 sa zicem, ca la final sa se faca o medie....( puncte gen - iluminare, ambient
- respectarea unei imagini cat mai aproape de locul in care se gasesc respectivii pesti in natura
- combinatia speciilor de pesti
- iluzia de spatiu intr-un acvariu mai mic.......etc
3. ar trebui sa voteze juriul stabilit separat si vizitatorii separat ca la final sa se confrunte voturile....

4. si neaparat argumentatii care sa insoteasca votul pentru ca in orice domeniu in care este implicat esteticul nu merge cu "asa vreau eu"......

parerea mea! :-)

aripel is here
 
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com